Volkswagen Jetta CC, tot mai aproape de realitate după lansarea conceptul Midsize Coupe

de Bogdan Mirică
Miercuri, 23.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen New Midsize Concept anticipează debutul unui viitor Jetta CC, poziţionat sub actualul Passat CC şi aşteptat să debuteze pe piaţă tocmai în 2014.

Expus în cadrul Salonului Auto de la Beijing, noul Volkswagen Midsize Coupe Concept a dat naştere mai multor speculaţii privind şansele sale de a ajunge pe piaţă în versiune de serie. Potrivit AutomotiveNews, sunt şanse reale să vedem o materializare a conceptului sub forma unei variante noi de caroserie pentru Jetta.

Modelul va fi bazat pe noua generaţie a sedanului compact şi va propune publicului o abordare coupe, în stilul actualului Volkswagen Passat CC. Un coupe compact cu patru uşi, Jetta CC va avea la bază aceeaşi platformă modulară MQB a Grupului Volkswagen şi va fi aşteptat pe piaţă abia în 2016.

Esential 220 de cai putere oferă conceptul VW New Midsize Coupe.
Conceptul Midsize Coupe a fost desenat sub atenta supraveghere a lui Klaus Bischop, şeful de design al brandului din Wolfsburg şi este mai scurt decât un Jetta, dar mai lat decât un Passat. De propulsia modelului s-a ocupat un motor pe benzină de 2.0 litri şi 220 de cai putere, capabil să ofere un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 6.5 secunde şi o viteză maximă de 245 km/h.

Versiunea de serie a conceptului Midsize Coupe va prelua multe din elementele de design ale prototipului, printre care linia plonjată a acoperişului, geamurile fără ramă şi blocuri optice de tip LED.

Producţia modelului va fi asigurată de uzina Puebla din Mexic, acolo unde se naşte şi actuala generaţie. Pe lista uzinelor candidate la producţie se mai află şi un amplasament din China, unul din motivele pentru care conceptul a fost expus în cadrul Salonului de la Beijing.

via automotivenews

Comentarii (9)

  • Cel mai generic design posibil,e clar o masina gandita de contabili si nu de proiectanti.
    10 9
  • poza 3 este dovada suprema a ceea ce numim, pe buna dreptate, alura de coupe cu 4 usi
    10 5
  • vianu.......Modelu nu pare sa aibe portiere si geamuri fara rama.....un element care e obligatoriu(cel putin in viziunea mea)la un coupe fie el in 2 sau 4 portiere......
    Eu unu nu as numi acest concept un coupe cu 4 portiere......cel mai bun compliment pe care las putea face e cel de......sedan cu un profil usor sportiv!
    13 0
  • Mircea
    Asta e inlocuitorul actualului Jetta
    15 0
  • @ Mircea
    Ai dreptate ! Acest concept este in proportie de 99.99 % noua generatie VW Jetta ce va fi lansata cel mai probabil la Detroit in ianuarie fiind construita pe platforma MQB . Actualul VW Jetta este construit pe platforma lui VW Golf 5-6 .
    13 0
  • coupe-ul_ma-sii
    dar ce forma de coupe' are berlina asta !!
    era sa o confund cu un coupe.
    wtf !!

    ce e in capul VW de numesc patratul asta coupe ? :)
    astia chiar ca vand orice produc :)
    9 3
  • Am facut eforturi mari... dar si eu tot o berlina vad in poze. Una frumusica, mie imi place, dar clar berlina!!
    8 0
  • un sedan in toata puterea cuvantului. nu vad nici urma de coupe acolo. nici la noul passat cc nu prea se vede, comparativ cu precedentul, primul passat cc chiar arata a coupe in 4 usi ...
    etalonul ramane acelasi ca in prima zi: cls.
    5 0
  • "...aşteptat să debuteze pe piaţă tocmai în 2014"
    Moamă!!!... să mori tu!!!... tocmai în 2014 debutează!!!... o să murim cu toții până atunci!!!...
    :))))))))))))))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru