Volvo a început testele pe stradă cu primele sale maşini autonome

de Sebastian Toma
Marti, 29.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a introdus pe drumurile publice din Suedia primele sale maşini autonome. Acestea sunt capabile să se adapteze la viteza traficului, să menţină singure banda şi să permită altor vehicule să intre în trafic.

Volvo anunţă progrese importante în proiectul său de dezvoltare a vehiculelor autonome. Marca din Gothenburg a introdus deja primele vehicule autonome pe străzi, în condiţii de circulaţie deschisă, iar echipele de cercetători care stau la volanul acestora spun că tehnologia ”Autopilot” funcţionează corespunzător, cu rezultate pozitive. În următorii ani, proiectul ”Drive Me” de la Volvo prevede introducerea a 100 de unităţi Volvo autonome pentru a dezvolta programul de maşini autonome ale constructorului suedez. Tehnologia îi va da şoferului posiblitatea de a-i preda complet controlul vehiculului atunci când va fi introdusă pe maşinile de serie.

Volvo prezintă o nouă tehnologie inovatoare: Parcarea autonomă

Spre deosebire de alte companii care testează maşini autonome, cei de la Volvo le vor permite anumitor clienţi să conducă maşini autonome în Gothenburg. Proiectul include mai multe drumuri din oraş şi din apropierea urbei respective, traseele aprobate cumulând aproximativ 50 de kilometri.

Aprobarea legislatorilor a vehiculelor autonome pe drumurile publice este un pas important pentru orice companie care încearcă această tehnologie, din moment ce ideea aduce o serie de întrebări de ordin legal. Spre exemplu, mulţi se întreabă cine va fi responsabil dacă un vehicul autonom va fi implicat într-un accident, dacă automobilul primeşte o amendă sau dacă sistemul se defectează şi provoacă un accident.

9% dintre mașinile vândute în lume în 2035 vor fi complet autonome

Maşinile autonome de la Volvo au intrat în circulaţia deschisă. Autorităţile le-au autorizat un traseu de aproape 50 de kilometri în Gothenburg şi împrejurimi.

Urmareste Automarket
"Proiectul public ne va aduce informaţii valoroase din lumea reală privind beneficiile sociale ale vehiculelor autonome şi cum se integrează ele în trafic.
Considerăm că maşinile noastre autonome fac parte din solutie, dar o abordare cu deschidere socială largă a proiectului este vitală pentru viitorul sustenabil al mpbilităţii. Această cooperare este cheia viitorului succes al vehiculelor autonome"
, declarată Erik Coelingh, specialist tehnic la Volvo Car Group.

Tesla Motors: "Vom dezvolta o maşină autonomă până în 2016"

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru