Hyundai va anunţa linia de piloţi pentru sezonul 2015 din WRC în octombrie

de Daniel Popescu
Marti, 14.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai trebuie să decidă dacă va concura şi în sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri cu trei maşini înainte de a stabili linia completă de piloţi.

Esential 1 este numarul victoriilor obtinute de Hyundai in sezonul 2014 (Raliul Germaniei, Thierry Neuville)
Thierry Neuville este singurul pilot confirmat al celor de la Hyundai pentru sezonul 2015, în timp ce coechipierul sau coechipierii acestuia vor fi anunţaţi doar după ce constructorul sud-coreean va lua o decizie finală cu privire la numărul de maşini pe care le va utiliza anul viitor.

În acest sezon, echipa a concurat cu trei maşini, una dintre ele fiind alocată echipei Hyundai Motorsport N, însă viitorul acesteia din urmă este incert, potrivit şefului Michel Nandan.

"Nu există încă nicio decizie în privinţa piloţilor de anul viitor, pentru că liniile de piloţi pot fi diferite dacă concurăm cu două sau trei maşini. Hyundai Motorsport N nu este garantată pentru anul viitor şi depinde de buget. Discutăm cu oficialii din Coreea de Sud şi cu sponsorii şi sperăm să rezolvăm această problemă în această lună pentru ca apoi să anunţăm ce piloţi vom avea anul viitor", a declarat el.

Ar putea fi cineva din echipă sau ar putea fi Ogier, pentru că nu a semnat încă cu Volkswagen.

Nu aş spune nu, nu mă tem de Ogier.

Thierry Neuville
Pilot Hyundai
Hayden Paddon, Juho Hanninen, Dani Sordo, Chris Atkinson şi Bryan Bouffier au concurat în anumite etape de WRC pentru una dintre cele două echipe, însă Neuville speră să aibă un coechipier stabil pentru a avea un punct de referinţă mai bun. Belgianul susţine că nu l-ar deranja să concureze alături de campionul mondial Sebastien Ogier, despre care se vehiculează că îşi va prelungi contractul cu Volkswagen.

"Vreau un coechipier puternic care să mă provoace şi să mă împingă la limită, pentru că aşa vom progresa. Aş prefera un pilot pentru toate cele 13 raliuri. Ar putea fi cineva din echipă sau ar putea fi Ogier, pentru că nu a semnat încă cu Volkswagen. Ar fi o schimbare ciudată pentru el, dar de ce nu? Nu aş spune nu, nu mă tem de Ogier", a explicat el.

Via WRC, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru