Mașinile din "Aventour la feminin 2022" by Textar: Mercedes-Benz EQB, primul SUV electric cu 7 locuri al mărcii

de Alexandru Monenciu
Marti, 31.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz EQB, primul SUV electric cu 7 locuri al mărcii din Stuttgart, va fi prezent alături de Audi Q4 Sportback E-Tron, DS4 și Volvo XC40 Recharge în "Aventour la feminin 2022", un proiect Automarket care promovează diversitatea la volan.

Unul dintre cele mai apreciate modele, prezente la ediția de anul trecut a proiectului "Aventour la feminin", a fost Mercedes-Benz EQA. Omologul electric al lui GLA, o mașină pe care Sânziana Negru (una dintre femeile influencer care ne vor însoți și anul acesta) o cunoaște foarte bine.

În 2022, cele patru fete vor avea din nou la dispoziție un Mercedes-Benz, de această dată un EQB. Adică primul SUV electric cu 7 locuri din istoria mărcii germane. Exemplarul care ne va însoți pe traseul de 1.200 de kilometri este unul special, fiind un EQB Edition 1.

Cu alte cuvinte, o ediție specială, cu jante mari de 20 de inch. Sau pantofi cool, dacă vrei, la care a fost asortată o vopsea exterioară denumită Albastru Denim.

Mercedes-Benz EQB a debutat anul trecut, în luna aprilie, ca o versiune cu zero emisii a modelului GLB. Din punct de vedere estetic, cele două SUV-uri compacte sunt aproape identice, cu câteva excepții. Spre exemplu, grila radiatorului este închisă în cazul modelului electric, o trăsătură specifică mașinilor cu zero emisii.

Chiar dacă purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, în contextul pandemiei de coronavirus, mașinile electrice arată ca și cum încă ar purta mască. Or ști ele ceva.

SPAȚIU PENTRU 7 PASAGERI

Fiind un SUV compact din segmentul premium, habitaclul lui Mercedes-Benz EQB este garnisit cu materiale și finisaje de înaltă calitate. Volanul multifuncțional este interfața prin care comunici cu mașina: butoanele din dreapta comandă ecranul din centru, de 12 inch, iar butoanele din stânga comandă instrumentarul digital din spatele volanului.

Dacă tot suntem la capitolul tehnologie, la bordul lui EQB ai Apple CarPlay și Android Auto fără fir.

Fiind o mașină electrică, navigația vine în ajutor și îți calculează traseul cu tot cu opririle pe care trebuie să le faci pentru încărcare. În acest fel, poți creiona mai bine programul deplasării.

Spuneam că EQB este primul SUV cu zero emisii din istoria Mercedes-Benz, care poate găzdui până la 7 pasageri. De obicei, locurile din spate nu sunt foarte generoase din punct de vedere al spațiului, dar, în cazul SUV-ului din Stuttgart, acestea pot fi ocupate chiar și de adulți de până la 1.65 metri. Dacă ai nevoie de mai mult loc pentru bagaje, bancheta spate glisează 14 centimetri și astfel obții un portbagaj mai încăpător.

MOTORIZARE

Mercedes-Benz EQB este disponibil, la noi în țară, în trei versiuni. Exemplarul din turul nostru este un EQB 300 4Matic, adică versiunea de mijloc. Echipată cu două motoare electrice (unul pe puntea față și unul pe puntea spate), acesta oferă 228 de cai putere. Pentru un plus de eficiență, atunci când mergi liniștit prin oraș, funcționează doar motorul spate.

Prin dispunerea motoarelor în acest fel rezultă o tracțiune integrală. Sistemul face 100 de ajustări pe secundă. Ăsta da multi-tasking. Ca și când ai posta pe Instagram, Tik-Tok și Facebook în același timp. Chiar și așa, cu tot cu 4Matic, EQB nu prea are gardă la sol pentru ieșiri în off-road.

În linie dreaptă, modelul german atinge 100 de km/h în 8 secunde. Viteza maximă se oprește la 160 de km/h.

AUTONOMIE ȘI ÎNCĂRCARE

EQB are o baterie medie ca dimensiuni. Concret, acumulatorul are o capacitate de 78.7 kWh, aproape identică cu cea a lui Volvo XC40 electric, o altă mașină din "Aventour la feminin 2022".

Mașina poate parcurge până la 420 de kilometri cu un plin de baterie.

La o stație de încărcare rapidă, sistemul poate trage maxim 100 kW, ceea ce înseamnă că bateria ajunge de la 10% la 80% în circa 30 de minute. Mai mult, știe când te apropii de o încărcare, astfel că pregătește temperatura bateriei.

Totodată, aplicația Mercedes Me îți oferă acces la peste 500.000 de puncte de încărcare în toată Europa. Ca să nu ai 500.000 de aplicații.

PREȚ

Varianta europeană a lui Mercedes-Benz EQB este asamblată în Ungaria. La noi în țară, EQB 300 4Matic pornește de la 57.100 de euro, dar prețul mașinii pe care o vor conduce fetele ajunge la 72.000 de euro cu toate opționalele incluse.

Asta înseamnă, printre altele, suspensie confort, cu amortizare reglabilă, asistent semne de circulație, pachetul Edition 1, pachet asistent la conducere, Head-Up Display, sistem MBUX, scaune față reglabile electric, încălzite și cu funcție de memorie, cheie rose gold, asistent la parcare și faruri LED High Performance.

***

Aventour va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini premium vândute în România.

6-9 iunie

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

VENUS

Comentarii (2)

  • "De obicei, locurile din spate nu sunt foarte generoase din punct de vedere al spațiului, dar, în cazul SUV-ului din Stuttgart, acestea pot fi ocupate chiar și de adulți de până la 1.65 metri"
    Deci faptul ca un SUV cu trei randuri de scaune poate gazdui "adulți de până la 1.65 metri" (1.65 metri... inaltime, lungime, latime, diagonala?) pe locurile din spate inseamna ca acele locuri din spate sunt foarte generoase din punct de vedere al spatiului? Interesant. Sunt curios, in acest caz, cum ar putea fi descrise locurile din spate de pe EQS.
    6 1
  • Seamana cu un... Yeti :)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru