Accidentul lui Kovalainen modifica circuitul de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.05.2009
FIA a anuntat o serie de modificari in virajul 9 al circuitului de la Barcelona, pentru a evita repetarea unor accidente severe precum cel suferit de Heikki Kovalainen anul trecut.

Heikki Kovalainen a suferit un grav accident in timpul cursei din 2008, cand a pierdut controlul volanului si s-a izbit violent de zidurile de protectie.

Pilotul echipei McLaren nu a suferit rani majore si a putut participa la urmatoarele curse, insa FIA a decis sa reduca sansele unor astfel de accidente pe viitor.

In acest sens, organizatorii circuitului de la Catalunya au inaltat "covorul" de iarba de la iesirea din virajul 9 cu un metru si jumatate, pentru ca viteza unui monopost care iese de pe pista sa fie redusa cat mai mult inainte de un eventual impact. De asemenea, iarba a fost inlocuita, iar o centura protectoare a fost amplasata in zona pentru a  limita posibilitatile de penetrare a zidurilor de protectie. In plus, covorul de iarba articificiala a fost extins cu 10 metri.

Alte modificari ale circuitului vizeaza inlocuirea ierbii din virajul 3 cu asfalt, dar si implementarea unor ziduri de pneuri in virajele 1 si 10.

Iata un material video despre accidentul in care a fost implicat Kovalainen anul trecut pe circuitul de la Barcelona.

 

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru