Avancronica Marelui Premiu al Chinei: şansele lui Hamilton la victorie, ruinate de o penalizare pe grilă. Alonso a primit acordul de a concura

de Daniel Popescu
Joi, 14.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şansele lui Lewis Hamilton de a câştiga cursa din China s-au micşorat după ce britanicul a primit o penalizare de 5 poziţii pe grilă pentru schimbarea cutiei de viteze, în timp ce Fernando Alonso a primit acordul medicilor de a luat startul.

Nico Rosberg are cale liberă spre a treia victorie consecutivă din acest debut de sezon, în cazul în care Ferrari nu va reuşi să opună o rezistenţă puternică în Marele Premiu al Chinei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Asta deoarece coechipierul său Lewis Hamilton va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start după ce Mercedes a fost nevoită să înlocuiască cutia de viteze a monopostului sau, în urma unei defecţiuni apărute în timpul cursei din Bahrain. Astfel, Shanghai va fi primul circuit pe care Hamilton nu va mai pleca din pole position în acest sezon, însă britanicul se gândeşte în continuare la victorie.

"Cu siguranţă va fi un weekend uşor pentru Nico, dar asta nu înseamnă că nu pot lupta, indiferent de poziţia de pe care voi pleca. Voi forţa cât pot de mult. Nu înseamnă că nu pot câştiga cursa, ceea ce va fi un proces dificil, dar nu mă gândesc doar la limitarea daunelor", explică el.

Urmareste Automarket
De altfel, inclusiv Rosberg anticipează că Hamilton va reprezenta o ameninţare chiar şi în cazul în care acesta va lua startul de pe locul şase, cel mai bun pe care îl poate obţine în contextul penalizării.

"Nu mi-am schimbat deloc abordarea, pentru că un Hamilton care pleacă de pe locul şase va fi în continuare o provocare pentru victorie.

Din acest punct de vedere nu se schimbă nimic pentru mine", spune germanul.  

Alonso poate concura

Între timp, Fernando Alonso a primit acordul preliminar al medicilor de a lua startul în Marele Premiu al Chinei. Spaniolul a absentat în Bahrain ca urmare a accidentului suferit în etapa de debut de la Melbourne, însă a trecut testele medicale. Totuşi, el va fi verificat din nouă după prima sesiune de antrenamente înainte de a primi acordul de a participa în restul weekendului.

Calificările pentru Marele Premiu al Chinei se vor desfăşura după vechiul sistem utilizat până în 2015.

Circuitul din China

Marele Premiu al Chinei la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 15 aprilie 05:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 15 aprilie 09:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 16 aprilie 07:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 16 aprilie 10:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 17 aprilie 09:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (8)

  • serban
    Nici o probemă nu poate fi pentru triplul campion să plece de pe cinci și să termine primul, pe un circuit cu o linie dreaptă fff lungă, un circuit care favorizează depășirile ! Sau nu ?
    15 3
  • ideea e ca, cat sta Ham prin pluton Rosberg isi coace un avantaj (avantaj ce poate fi stricat de un eventual safety car)
    4 0
  • De asta mi-a placut si inca imi mai place Hamilton chiar daca nu mai este la Mclaren..he's a racer..
    7 6
  • La ce monoposturi au astia la dispozitie si daca pleaca de pe ultimul loc pot castiga cursa in China.
    12 3
  • Da dar si ala de pe locul 1 este tt un Meredes, cat se chinuie unul dintre ei sa recupereze pozitiile, celalalt punte timp intre el si locul 2, greu sa il mai prinzi, sa il si depasesti! Doar un safety car care i-ar pune unul langa celalalt. E clar, Rosberg castiga campionatul 17 puncte avantaj plus ce pierde acum...
    2 3
  • Campionatul abia a inceput, s-au recuperat si diferente mai mari.
    Nu ca as tine cu Hamilton
    6 0
  • Campionatul este la inceput.. Si Hamilton a mai fost dupa Rosberg in anii trecuti si a recuperat destule puncte..Tot ce trebuie e ca Mercedes sa rezolve problema cu startul
    3 0
  • mobius
    Va castiga (campionatul) cine vrea Mercedes si anul acesta se pare ca il doresc pe Rosberg. In alta ordine de idei, dar poate nu chiar, eu nu inteleg cum se poate sa te pierzi in pluton cu un astfel de monopost.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru