Barrichello, calmat de Brawn dupa o reactie violenta

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.07.2009
Rubens Barrichello a lansat acuzatii fara precedent la adresa propriei sale echipe dupa Marele Premiu al Germaniei, insa si-a revizuit atitudinea dupa o discutie privata cu Ross Brawn.

Barrichello a terminat cursa de la Nurburgring doar pe locul 6, desi l-a depasit pe Mark Webber la start si a condus primul stint.

Regresul brazilianului este justificat de strategia neinspirata a echipei de a opta pentru trei opriri la boxe, in contextul in care toate celelalte echipe au efectuat doar cate doua realimentari.

Problemele brazilianului au fost amplificate de defectiunea furtunului de realimentare in timpul celei de-a doua opriri, Barrichello pierzand secunde pretioase cu aceasta ocazie.

Vizibil dezamagit de modul incare au decurs evenimentele, Barrichello a lansat un atac fara precedent la adresa echipei sale la finalul cursei, sustinand ca a ratat victoria din cauza celor de la Brawn GP. "Sunt teribil de suparat de modul in care au decurs lucrurile. A fost un spectacol foarte bun despre cum sa pierzi o cursa. Am facut tot ce trebuia sa fac. A trebuit sa intru primul in primul viraj si asta am facut. Apoi, cei de la Brawn GP m-au facut sa pierd cursa. Daca o tinem tot asa, atunci vom pierde ambele campionate, iar asta ar fi teribil", a declarat el pentru postul de televiziune BBC imediat dupa finalul cursei.

Mai mult decat atat, Barrichello a afirmat ca nu doreste sa discute cu niciun membru al echipei pentru ca acestia ar urma sa ii ofere explicatii hilare pentru infrangere.

"Sincer sa fiu, vreau doar sa ma urc in avion si sa plec acasa. Nu vreau sa vorbesc cu nimeni din echipa pentru ca ar fi foarte multe bla-bla-uri. Si nu vreau sa aud asta. Pur si simplu sunt teribil de suparat", a mai precizat el.

Dupa numai cateva minute, Ross Brawn, seful echipei Brawn GP, a fost interpelat de jurnalisti pentru a raspunde acuzatiilor formulate de Barrichello. Britanicul a demonstrat insa un calm desavarsit si a pus reactia lui Barrichello pe seama "prospetimii" evenimentelor, sustinand ca acesta va reveni la sentimente mai bune dupa ce va analiza situatia.

"Cred ca este un pilot frustrat. Cand dai totul intr-o astfel de cursa si nu merge asa cum ti-ai dori, se pot intampla si astfel de lucruri. Daca cobori din monopost gandidu-te ca ar fi trebuit sa castigi cursa si nu ai facut-o, se poate ajunge la astfel de lucruri. Acum are faptele si intelege ce s-a intamplat, totul este bine".

Brawn sustine ca Barrichello pur si simplu nu a fost suficient de rapid pentru a putea emite pretentii la victorie si este convins ca lucrurile se vor limpezi dupa ce acesta se calmeaza. "Barrichello a avut al 11-lea cel mai rapid tur dintre piloti in cursa de duminica.

Indiferent de strategia pe care o ai, nu poti castiga o cursa daca cel mai bun tur al tau este doar al 11-lea. Pur si simplu nu este posibil. Acestea sunt faptele. Odata ce se calmeaza, problemele pe care le avem vor disparea rapid. Duminica nu am fost suficinet de rapizi", a explicat seful echipei britanice.

Ulterior, Ross Brawn a purtat o discutie privata cu Barrichello despre evenimentele petrecute in acest weekend la Nurburgring, iar in cadrul comunicatului oficial de presa de dupa cursa brazilianul si-a revizuit comportamentul fata de echipa sa.

"A fost o combinatie de lucruri care acum sunt foarte clare pentru mine dupa ce am vorbit cu echipa. Nu am avut un monopost suficient de performant comparativ cu Red Bull pentru a castiga, dar problema de la realimentare de la al doilea meu pitstop m-a costat probabil un loc pe podium", a precizat Barrichello.

Via | Autosport | Autosport | Brawn GP

Comentarii (9)

  • Barrichello
    Am vazut declaratia lui in direct pe BBC si nu imi venea sa cred ce vad si ce aud!!! Parca era drogat si nu constientiza ce vorbeste, vizibil afectat de strategie si de problemele de la pit-stop. Dar ce e foarte interesant e reactia lui Ross...
    0 0
  • are si de ce
    E clar ca au fost ordine de echipa ca Button sa fie in fata lui Bari.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Barri
    Eu si pariasem ca o sa fie primul chemat la boxe Button ca sa iasa in fata lui Barri. Era de asteptat ca Barri sa fie sacrificat pentru punctele lui Button. Pana la urma inca 4-5 curse cu Brawn pe 5-7 si gata titlul. Si Ferrari daca fac 1-2 duble au sansa sa-i ajunga din urma. Nu trebuie sa fii mare strateg ca sa-ti dai seama ca Ross isi apara interesele echipei care sunt mult mult peste cele ale lui Barri.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Barri
    Eu zis sa fie fericit ca mecanicii nu i-au pierdut inca o roata. Si altii au vrut sa fie campioni cu Ferrari... si managementul lor a transat simplu si eficient problema :)
    0 0
  • (ADY)
    cand shimbati grupele?
    0 0
  • @Barri de NeoGalaxy
    sa ii piarda si lui o roata ai vrut sa zici, ca de pierdut iau pierdut-o lui Eddie Irvine in sezonul 1999, e drept tot sub era Ross Brawn
    0 0
  • NeoGalaxy
    @jul74
    Evident ca la acel minunat incident m-am referit, dar vezi ca am folosit "inca" :) Special pentru a arata ca totusi aceasta posibilitate inca exista :)
    0 0
  • cu al 11-lea timp..
    da..asta spune totul.Barrichello,chiar cu 2 opriri la boxe n-ar fi trecut de Webber.Din pacate "bla-bla-bla-ul" vine de la el,trebuia s-o gandeasca putin si apoi sa scoata "pasarica'..
    0 0
  • firesc
    Este firesc sa te revolte faptul ca unica problema cu furtunul, de anul acesta, se intampla la tine si daca v-ati fi uitat atent la cel cu furtunul nu s-a grabit de loc sa ataseze capatul la masina, desi era o oprire scurta. Mie mi-a adus aminte de chestia cu a 4 roata a lui Iirvine la Monza.
    Probabil de aia nimeni nu vrea sa fie sponsor la Brown ca acolo prea se petrec lucruri ciudate ! Si apoi nu ai nici un interes de echipa sa renunti la un loc doi ce aduce 8 puncte, pentru a muta de pe 6 pe 5 un favorit numai pentru ca acesta sa castige un punct in plus. Si nu punem la socoteala ca rivalul direct nu lua acele 8 puncte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru