Brawn: "Mercedes nu va repeta în 2012 performanţa Brawn GP din 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Ross Brawn a exclus posibilitatea să repete anul viitor cu Mercedes GP performantele obţinute cu Brawn GP în sezonul 2009.

Mercedes GP luptă pentru locul patru în clasamentul constructorilor, însă echipa îşi îndreaptă deja atenţia spre monopostul cu care va aborda sezonul 2012.

Aşteptările fanilor sunt ridicate, în primul rând datorită faptului că Ross Brawn a cucerit titlurile mondiale în 2009 cu propria sa echipă după ce a renunţat prematur la dezvoltarea monopostului Honda în 2008. Cu toate acestea, reputatul inginer britanic a exclus posibilitatea ca Mercedes GP să aibă o performanţă similară anul viitor, întrucât regulamentul tehnic se va schimba foarte puţin.

"A existat o schimbare majoră de regulament în 2009, iar asta nu va fi valabil şi în 2012. Va fi o evoluţie, motiv pentru care nu cred că va fi la fel ca atunci. Monoposturile din 2012 vor fi mai mult o evoluţie subtilă. Monoposturile vor "creşte" în iarnă cu procentaje normale, cu excepţia cazului în care cineva vine cu o idee radicală la care nimeni altcineva nu s-a gândit încă", a declarat el.

Mercedes GP a iniţiat în această perioadă o amplă campanie de recrutări ca urmare a concedierilor masive operate după retragerea constructorului Honda din Formula 1, însă Brawn susţine că are la dispoziţie aceleaşi resurse ca şi echipele de top.

"Vom depune aceleaşi resurse, eforturi şi munca în nouă maşină ca echipele de top.

Nu mă simt în niciun fel dezavantajat în termeni de resurse, capacitate şi efort. Cred că vom face un pas bun înainte", a mai precizat el.

Via | Formula1

Comentarii (3)

  • n-o va repeta, o va depasi
    4 2
  • rusine !
    l-ati facut de ras pe schumacher cum a patit villeneuve 2 ani masina buna si apoi chin total.

    Acum si in ultimul an il faceti de ras. Schumi pleaca la Renault sau Sauber sunt mult mai buni !
    3 2
  • ayrton4ever
    l-au facut de ras
    Schumacher s-a facut de ras singur...fiind batut de rosberg constant....mai lasati aberatiile...atat il laudati de duelul sau "fairplay" cu Hamilton...Button l-a depasit in doua viraje....asa ca ciocu mici fanaticilor
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru