Briatore: "Echipele din GP2 ar devaloriza Formula 1"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.05.2009
Seful echipei renault sustine ca intrarea unor teamuri de mana a doua in Marele Circ ar fi un atentat la credibilitatea si nivelul de tehnologie al constructorilor mari.

Dupa ce echipele care si-au anuntat intentia de a intra in Marele Circ in 2010 au fost umilite de Ferrari intr-un comunicat de presa prezentat saptamana trecuta, Flavio Briatore continua atacul deloc voalat la adresa acestora.

"Devalorizam Formula 1. Nu e corect ca unele echipe din GP2 sa concureze impotriva noastra. Acest lucru ne afecteaza imaginea si nivelul tehnologic pe care l-am atins", sustine seful celor de la Renault.

Briatore sustine ca motivul invocat de FIA, acela ca va fi nevoie de unele echipe care sa le inlocuiasca pe cele mari in eventualitatea ca aceste se vor retrage din Formula 1, este unul artificial. "Se spune ca marii constructori vor pleca. Insa daca regulamentul va fi unul normal, nu cred ca vreunul dintre constructorii din Formula 1 vrea sa plece. Nu puteam insa sa transformam Formula 1 intr-o Formula 2 amestecata cu GP2. Si eu am inceput la o echipa mica, Benetton, si am concurat cu giganti ca McLaren si Ferrari in conditii normale, cu regulamente normale.

Am castigat titlurile din 1994 si 1995 cu bugete cu 80% mai mici. Niciodata nu am cerut regulamente diferite", isi sustine italianul cauza.

via | Motorsport

Taguri: Briatore

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Briatore...
    Ai castigat in 1994 si 1995 pentru ca ai avut pachetul cel mai competitiv. Acuma uite... in 2008 si 2009 nu este chiar asa de competitiv.... Nu este prea buna... explicatia data de tine...
    0 0
  • 1994
    In 1994 Briatore a riscat cu Brawn si Schumacher (pe atunci ei doar visau titlul mondial) si avand motorul Ford, inferior motorului Renault V10. Pachetul lui Williams era superior - masina CM, motor, pilot (Sena) si tehnicieni. Cu mai putini bani si cu tineri de exceptie pusi la treaba, Briatore a luat CM fara sa puna conditii de bani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru