Canada, foarte aproape de revenirea in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.08.2009
Organizatorii Marelui Premiu al Canadei au anuntat ca mai au de pus la punct numai cateva detalii minore inainte de a reveni in calendarul Formulei 1 dupa o pauza de un an.

Sansele ca circuitul de la Montreal sa gazduiasca din nou curse de Formula 1 au crescut exponential in urma informatiilor dezvaluite joi seara de organizatori in cadrul unei conferinte de presa.

Gerald Tremblay, primarul orasului Montreal, a anuntat ca mai sunt de stabilit doar cateva detalii minore inaintea ca noua intelegere cu Bernie Ecclestone sa fie parafata in mod oficial.

"Exista anumite angajamente care au fost facute si care trebuie revizuite. Acum incercam sa finalizam aceasta intelegere in interesul orasului Montreal. Vrem ca Montreal sa-si recapete statutul de una dintre cele mai importante curse din lume", a declarat Trembley, citat de agentia de presa canadiana.

Cele doua parti nu au discutat inca despre data la care ar urma sa se desfasoare Marele Premiu al Canadei din 2010, insa este foarte posibil ca evenimentul sa aiba loc in luna iunie, la fel ca si in anii precedenti. Noua intelegere este posibila dupa ce guvernele din Quebec si Ottawa au fost de acord sa imparta costurile si eventualele profituri cu guvernul de la Montreal.

Marele Premiu al Canadei a fost exclus din calendarul competitional in acest sezon, din cauza unor neintelegeri financiare intre Ecclestone si organizatori.

Intrucat Statele Unite nu a mai gazduit curse din 2007, sezonul 2009 a fost primul din istoria Formulei 1 in care Marele Circ nu a fost prezent pe continentul nord-american, o piata vitala pentru constructorii prezenti in competitie.

Via | Associated Press

Taguri: Canada, Montreal

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru