Careul de aşi: Rosberg obţine în Rusia a patra victorie consecutivă! Hamilton şi Raikkonen pe podium, Vettel a abandonat în primul tur

de Daniel Popescu
Duminica, 01.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obţinut o victorie uşoară în cursă din Rusia, în care Lewis Hamilton a obţinut un nesperat loc doi după ce a plecat de pe 10. Sebastian Vettel a abandonat în primul tur după ce a fost lovit de două ori din spate de Daniil Kvyat.

Marele Premiu al Rusiei a fost marcat de numeroase incidente în primul tur, iar Sebastian Vettel a fost principală victimă. După penalizarea de 5 poziţii pe grilă pentru înlocuirea cutiei de viteze, pilotul Scuderiei Ferrari a luat startul de pe locul 7 şi a fost lovit din spate de Daniil Kvyat în virajul 2.

Germanul a derapat, l-a acroşat uşor pe Daniel Ricciardo, iar la intrarea în virajul 3 a fost lovit încă o dată din spate de Kvyat, incident în urma căruia s-a izbit zidurile de pe marginea circuitului şi a fost nevoit să abandoneze.

Vettel a plătit astfel tribut unui start din mijlocul plutonului, în timp ce Nico Rosberg a avut parte de un debut de cursă semnificativ mai bun. Pilotul echipei Mercedes a ţâşnit la start, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen a progresat pe locul doi după ce l-a depăşit pe Valtteri Bottas (Williams) în virajul 2.

Abandonul lui Vettel şi o serie de alte mici incidente l-au propulsat pe Lewis Hamilton până pe locul 5, în spatele lui Bottas şi Felipe Massa (Williams), înainte ca Safety Car-ul să-şi facă apariţia pe circuit în aşteptarea recuperării epavei Ferrari. Imediat după reluarea cursei, Bottas şi-a recuperat locul doi cucerit în calificări în faţa lui Raikkonen, în timp ce Hamilton i-a depăşit succesiv pe Massa şi pe finlandez pentru a progresa pe locul trei.

Lipsă de suspans după unica oprire la boxe

Urmareste Automarket
Cu doar câteva excepţii, piloţii au optat pentru strategii similare cu o oprire la boxe pentru a înlocui pneurile supersoft cu cauciucurile soft, iar Hamilton a reuşit să treacă de Bottas pentru locul 2 la scurt timp după ieşirea de la standuri, aceeaşi manevră fiind reuşită ulterior şi de Raikkonen.

Hamilton a reuşit să reducă diferenţa de 12 secunde care îl separa de Rosberg la ceva mai mult de jumătate, însă germanul a apăsat ulterior pedala de acceleraţie şi şi-a consolidat poziţia de lider, pe care nu a mai cedat-o până la final.

Astfel, Rosberg a obţinut a patra victorie consecutivă a sezonului şi a şaptea consecutivă dacă le luăm în calcul şi pe cele trei cu care a încheiat sezonul precedent. Hamilton s-a consolat cu locul 2, unul excelent însă în contextul în care a plecat de pe locul 10, în timp ce Raikkonen a completat podiumul în faţa lui Bottas şi Massa, în ciuda faptului că brazilianul a optat pentru o oprire suplimentară la boxe în ultimele tururi. 

Chiar dacă a luat startul de pe locul 14, Fernando Alonso a progresat rapid în pluton în primul tur ca urmare a numeroase acroşaje şi a ajuns pe 7, pentru ca ulterior să progreseze pe locul 6. De aceste incidente a profitat şi Kevin Magnussen, care a terminat cursa pe locul 7 şi a obţinut astfel primele puncte pentru Renault în acest sezon. Noua echipă Haas a revenit în puncte prin locul 8 al lui Romain Grosjean, în timp ce Sergio Perez (Force India) şi Jenson Button (McLaren) au completat topul primilor 10 piloţi.

Pe lângă Vettel, Nico Hulkenberg (Force India) şi Rio Haryanto (Manor) au abandonat de asemenea în primul tur, în timp ce Max Verstappen (Toro Rosso) s-a retras prematur din cursă în urma unei defecţiuni la motor.

Comentarii (77)

  • Desi premisele erau bune, asta a fost cea mai plictisitoare cursa a acestui sezon. Pacat de Vettel ca a abandonat din vina lui Kvyat, pacat de Kimi ca nu a reusit un loc 2, iar Ham a facut o cursa de recuperare foarte buna. Maxim pentru Mercedes, care se pare ca sunt in alta liga.
    34 3
  • Congrats pentru Mclaren
    30 7
  • pif666
    kvyat ince sa arata ce grojan acum 2-3 ani ,cand nu rata nici o okazie sa lovesca pe cineva.
    neaparat cineva trebuie sa il tempereze. nu asa se procedeaza .
    in fine...o cursa plictisitoare !
    32 2
  • Frumoasa cursa. Bravo Alonso ma bucur ca am anticipat bine, McLaren in primele 8 chiar cu doua masini in top 10.Din pacte Ferrari raman la stadiu de vorbe. Bottas excelent, un pilot foarte bun. Vettel a avut ghinion sau rusul a ramas dator de la cursa trecuta. Concluzie:o cursa excelenta cu lupta, depasiri si reveniri.
    18 15
  • Felicitari Rosberg. Dupa ani de ghinion, anul acesta se pare ca s-a schimbat ceva.
    McLaren da semne de revigorare, ambii piloti in puncte!
    Hamilton, comportament execrabil ce imi dovedeste in continuare ca nu este nici pe departe un campion. Pe langa viteza pe circuit si un pic de noroc, trebuie sa ai si caracter de campion, ceea ce ii lipseste cu desavarsire.
    36 25
  • Bataie de joc, Ham se apropia, in ritmul ala il depasea pe Rosberg,"cum o duc? "ft bine dar avem probleme cu racirea"=)). Incepe sa se distanteze Rosberg, "este bine, acum s-a stabilizat".
    Kvyat este Maldonado, cursa trecuta faci ce faci, acum il atingi o data, hai sa ii mai dau una, sa ma stie de frica". Cine il potoleste pe praslea asta?
    7 1
  • @jumbo
    Tu cum te-ai comoporta in locul lui Ham?
    4 3
  • Nu stiu cum si-a revenit Mclaren, dara fara probleme pe circuit, nu prindeau locul 10, au speculat erorile si cam atat. Sa bage niste cai in motorul ala, sa ii vedem in fata.
    2 2
  • Fer666
    'Germanul a derapat si l-a acrosat pe Ricciardo"? Automarket... a fost lovit de doua ori din spate de pilotu' ala care n-are ce cauta in F1, logic ca a fost aruncat in Ricciardo.
    Rusul trebuie suspendat cateva etape, au fost doua lovituri destul de clare si voite.. manevre in urma carora au avut de suferit multi piloti in trecut. 10 secunde doar? Oare de ce ma mai uit la F1.
    6 3
  • florin
    cica. Hamilton a reuşit să reducă diferenţa de 12 secunde care îl separa de Rosberg la ceva mai mult de jumătate, însă germanul a apăsat ulterior pedala de acceleraţie şi şi-a consolidat poziţia de lider, pe care nu a mai cedat-o până la final... Ham a fost obligat sa reduca in ultimele 15 tururi pt a salva motorul
    5 1
  • De data asta chiar a comis-o Kyat.
    31 0
  • florin
    se pare ca Daniel Popescu este mere fan Rosberg
    4 1
  • GrosJan
    Avans foarte bun pentru Rosberg in clasament. Sper sa si castige campionatul. Dar daca pierde pe mana lui (adica nu din cauza problemelor tehnice sau a incidentelor ce nu i s-ar putea imputa) asemenea avantaj, nu merita vreun titlu.
    19 8
  • ce se baga in seama si maimootza aia de pootin
    13 11
  • "trebuie sa ai si caracter de campion, ceea ce ii lipseste cu desavarsire"- @jumbo1974ro, va sa zica in F1 caracterul= monopost+echipa ce te sustine; fiindca in Rusia asta i-a lipsit. Azi chiar m-am intrebat daca nu cumva FIA ar trebuie sa verifice daca intr-adevar Hamilton a avut probleme la monopost cand acesta incepea sa se apropie cu mai bine de 0.900sec/tur fata de Rosberg.
    19 15
  • Pilotaj periculos in China?! Na d'acilea pilotaj periculos. E, acu' ai de ce sa te vaiti :))))
    16 8
  • Bogdan
    Dupa ce a ajuns la aproximativ 7 secunde in spatele lui Rosberg, Ham a fost anuntat de boxe ca pierde presiune in instalatia de racire. Asta este motivul pentru care a redus ritmul. Daca nu era chestia asta eu cred ca il ajungea pe Rosberg si la cat de determinat era cred ca erau mari sanse sa il si depaseasca.
    A zis Toto Wolff ca Rosberg a avut si el ceva probleme cu unitatea de regenerare a energiei in a doua jumatate a cursei.
    Deci, din nou, cateva variabile care ne impiedica sa spunem care dintre piloti a fost mai in forma azi.

    O situatie aparte ne-a oferit aceasta cursa la final, in camera unde s-au retras pilotii dupa cursa, pentru cantarul de dinainte premierii. Imputitul de Putin a tinut mortis sa fie acolo, in camera aia ca sa ii salute pe piloti si sa schimbe cateva vorbe cu ei. S-a auzit clar in transmisia de la Sky cum tacaneau aparatele de fotografiat atunci cand Raikkonen si Rosberg au vorbit cu el. Ce am mai remarcat eu din acest episod:
    - omul era din alt film, s-a potrivit acolo ca nuca in perete. Chiar daca a fost plasat strategic in incapere, se vedea ca este putin stingher, iar pilotii l-au tratat ca pe un corp strain;
    - Hamilton a fost foarte sucarit la final si a trecut ca racheta peste intalnirea asta. A dat noroc cu el, dar l-a tratat nu tocmai politicos, avand casca pe cap, cu viziera un sfert lasata. Sau cel putin eu asa imi amintesc. Oricum ... a fost rece di distant cu el;
    - Raikkonen a fost primul care a intrat in contact cu el si mi s-a parut ca discutia dintre ei a fost destul de consistenta nu neaparat in cantitatea informatiilor schimbate cat mai ales prin atitudinea deschisa si amicala dintre cei doi;
    - Rosberg a fost clar surprins de prezenta astuia acolo. Initial l-a tratat cu indiferenta si a trecut pe langa el, apoi cred ca l-a mai ocolit o data sau de doua ori inainte sa vina sa vorbeasca cu el;
    - Taranul, ca altfel nu il pot numi dupa atitudinea pe care a adoptat-o, a stat batos inspre centrul camerei, cu capul putin ridicat, asteptand sa fie abordat;
    - nu am fost pe faza cum a discutat cu Raikkonen, dar cu Rosberg a vorbit in rusa, avand translator langa el, ceea ce mi s-a parut o alta aroganta nesimtita. In fine, daca chiar nu stie engleza, imi retrag cuvintele si imi cer si scuze daca e cazul, dar imi vine sa greu sa cred ca securistul nu stie engleza;
    - discutia cu Rosberg a fost sterila si puerila. De fapt asta m-a deranjat cel mai tare, ca a fost acolo doar ca sa fie facute pozele alea cu care va aparea in presa afiliata Kremlinului. Si faptul ca a avut o atitudine de prostul satului cu tupeu si ingamfare de interlop. Ceea ce si este.

    Ma bucura pozitionarea lui Alonso si a lui Button.
    Pacat de situatia lui Kvyat. A dat-o prost rau de tot. Sper sa nu ii afecteze moralul, dar pe de alta parte sper sa i se explice ce are de facut in continuare si sa inteleaga ca este cazul sa se avante mai prudent.

    Sper in continuare ca Rosberg sa castige anul asta titlul la piloti, dar, dupa fuleul pe care l-a avut Hamilton in cursa asta, pana in turul cand a fost anuntat ca are problema la circuitul de racire, nu sunt deloc linistit. Nu zic ca nu se poate sa castige, dar e clar ca Hamilton are forta multa si va fi o nuca greu de spart.
    28 7
  • @FanF1: Detalitez un pic ce m-a derajnat la Hamilton. Nu lipsa de monopost si echipa a facut ca el sa nu comunice si sa stea cu spatele la ceilalti. Sa nu mai vorbim ca a stat cu spatele la seful statului in care e musafir. Nu a dat jos casca decat cand era cu f..dul la toti, si a continuat pe podium comportamentul unui copil caruia i-au luat pe nedrept jucaria preferata. A pornit de pe 10 si a iesit pe 2, a fost un rezultat bun in conditiile date. Trebuie sa te comporti ca atare si nu cum a demonstrat Hamilton. De aici votul de blam pentru el pe care il sustin.
    25 8
  • Nu l-a certat Vettel degeaba pe rus din cat se vede ...
    23 4
  • GrosJan
    La al doilea contact Vettel-Kyat, Vettel era lent pe portiunea aia de circuit, a fost ceva acolo, poate ca masina se resimtea dupa prima lovitura. Totusi si in cazul asta Kyat trebuia sa fie mai putin manat de meciul pe care il are cu Vettel si mai atent la ce se intampla in jur.
    20 3
  • Am preferat sa ma plimb cu bicicleta.
    11 11
  • Rosberg
    Slab caracter la purtatorul de lanturi. Rosberg in 2 ani cat a stat in umbra lui a avut taria sa zambeasca, sa treaca cu eleganta peste esecuri. Dar de la specia cu lanturi nu poti avea pretentii. Cand nu castiga face ce facea si cu Alonso la Mclaren, ifose, zbateri de fecioara. Pacat de Verstapen. Mclaren dau semne ca au depasit faza cu anul 2015. Urmeaza sa vad in cat timp ajung acolo sus.
    33 14
  • exceptional upgrade-ul farari, vad ca la fetel tot n-au schimbat ce trebuia....complexul Kvyat e pe teava.
    15 22
  • Daniil Blyat
    9 6
  • @ FanF1-este destul de clar ce se intimpla la echipa -"anul asta"- campion german ,echipa germana-;mai trebuie sa vrea si Ham.,care are o frustare din anul lui de debut cand se dorea sa iasa si campion mondial chiar in acel an, pe care l-a pierdut pe drep la mustata .-educatia lui este F1 si atat. -uitati-va la el-i se citeste dezamagirea ptr. ceea ce se intampla si in F1"din pacate"
    10 7
  • Kvyat are multe de invatat, pe langa asta mai este si incapatanat de nenumerate ori ....
    3 1
  • VJohann 2
    si cum ziceam:Mclaren depasita cu ambele masini cu un tur de MB si FERRARI-excelent!
    9 2
  • Mclada tot de Gp2 sunt....avea dreptate Alonso
    6 4
  • gigi k rai
    pacat pt Vettel ar fi facut o cursa buna ,felicitari lui kimi ,cred ca a dat totul ,dar ptr mine totul e clar la mercedes unde nemtii vor neaparat un campion mondial de-al lor .Cum Ham insiruiea tururi rapide cum a fost anuntat ca are probleme la sistemul de racire ,exact ca anul trecut la ABU DABY cand HAM spunea ca pneurile sunt ok iar echipa il chema la boxe .forza ferrari
    20 3
  • Si totusi azi e o zi trista, prea putine vorbe despre Senna, cel ce defineste pilotajul pur fara politica.
    21 3
  • GrosJan
    nu exista dumnezeu in pilotaj, pilotaj pur sau f1 fara politica :)
    10 0
  • Practic habar nu ai cum s-ar fi descurcat Senna cu concurenta de astazi, pe masinile de atunci sau de astazi. Poate ii batea de le mergea fulgii la toti sau poate si-o lua de la 5 - 10 piloti. Stim doar ca a avut ceva probleme cu Schumacher, Schumacher care s-a impus usor in fata unor piloti care mai sunt inca in F1
    12 2
  • Poate aveti drepatate dar cand el a pilotat a facut o magistral si impotriva "politicii" de la vremea respectiva a castigat.Nu cred ca se pot face paralele insa el a schimbat F1 si a devenit zeul ei.A castigat cand era un nimeni cu o echipa slaba in conditii normale cu depasiri si lupta.Cati au mai reusit asa ceva?Da e corecta remarca , la timpul lui.
    15 3
  • autorul articolului a vazut alta curasa ..imi spune si mie unde a derapat vetel la primul acrosaj??????
    14 2
  • cursa*
    6 1
  • asta e alt mit "a castiga cu o masina slaba"... nu exista asa ceva. Au castigat unii cu o masina putin mai slaba nu slaba efectiv, Schumacher e unul, poate ca Senna e altul. Dar in 1994 Schumacher era peste Senna cu o masina mai slaba, ca sa vezi ca zeul nu era chiar zeu. Dar lumea se impresioneaza usor neintelegand f1 cu adevarat si evenimentele din timpul cursei care fac ca o victorie aparent magistrala sa se sprijine pe niste fapte banale cum ar fi concurenta slaba din ziua aia sau alte probleme
    14 7
  • Saab 88
    Eu sunt fan Ferrari,să fie clar,dar ce i sa întâmplat lui Hamilton nu e nimic altceva decât politică Mercedes de al scoate pe Rosberg campion. Cand mai erau 15 ture si șapte secunde între piloți sau speriat de un acrosaj si l-au aburit cu presiunea apei! Bullshit
    5 3
  • nu trage concluzii definitive amice... in 1994 masina benetton era foarte buna (unii o banuiau si de ceva sisteme electronice ilegale ascunse) in timp ce Senna era nemultumit de masina Williams care nu mai era ce fusese in 92-93! e adevarat ca pe parcursul sezonului Williams-ul ”si-a mai rezolvat din metehne” insa Hill a luptat pt titlu doar pt ca a beneficiat de suspendarile lui Schumacher
    2 1
  • serban
    Băi fraților, unde-i Mclaren_Mircea, s-a pus în cap de bucurie, încă mai dansează pe mese de fericire, ce-i cu el ?
    Felicitări pentru Honda, pe un circuit de motor, au arătat bine și au mai arătat că lipsa relativă de performanță vine și de la aerodinamică, nu numai de la ei. Din păcate, au fost din nou dublați !
    11 1
  • @zomby: nu cred ca este o replica corecta, dupa logica aceasta Hill, Villeneuve, si Alonso sunt peste Schumacher pt ca la-u invins si unul chiar la facut sa se retraga.Asta nu insemna ca nu ramane cel mai titrat campion F1.Cred ca inteleg ceva din F1 poate nu tot dar nu e in regula sa faci astfel de comparatii.
    Incearca sa urmaresti curse din vremea lui Senna si poate iti schimbi parerea.Si chiar mai mult a luptat impotriva sistemului care si acum poate hotaraste soarta F1.Insa daca esti fan infocat Schumacher nu uita ca si el a facut lucruri urate cu care F1 nu se mandreste de loc.
    13 4
  • n-ai inteles logica aceasta, nua aia am spus

    Schumacher s-a retras in 2006 pentru ca urma sa vina Raikkonen la Ferrari in ciuda tuturor opozitiilor lui Schumacher. Deci uite ca mai afli si tu cate ceva util stand pe aici :)))
    2 4
  • Alonso e demiurgul lui Misu_2016,iar Senna e un fel ebosa-Alonso...
    2 8
  • serban
    @zomby Să nu exagerăm, la începutul lui '94, în primele 5-6 curse, Benetton a fost o mașină mai bună decât Williams, care fără electronica din '92 și '93, era plin de probleme. Și să nu uităm nici acel program antipatinaj la start "uitat" de Briatore. Cam prin Spania a reușit Newey să rezolve problemele de la Williams, dar din păcate Senna nu mai era. Asta nu afectează însă cu nimic meritele germanului, în mod natural el fiind succesorul brazilianului. Nu vom ști însă niciodată ce s-ar fi întâmplat în acel '94, între un Senna spre sfârșitul carierei și un Schumi în urcare.
    11 0
  • Inca mai cred in Hamilton ...voi ce spuneti? Din pacate ferrari este la pamant ...daca rosberg are in continuare acelasi parcurs fara posibilitatea lui hamilton sa lupte cu el, am mai pierdut un an de f1
    19 8
  • serban
    @Misu_2016 Lucruri urăte în anii lui Senna și Scumi ? Așa o fi, dar ție îți plac domnișoarele din ziua de astăzi, care se plâng de orice depășire mai riscantă ? Sau de măscăricii de la FIA care dau penalizări pentru că unul l-a scos ușor din pistă pe altul ? Sunt fan Ferrari, nu-mi place Hamilton ca om, pentru că este un cocalar tipic, dar ca pilot nu ai ce să-i reproșezi, puternic mental, rău pe pistă, agresiv, tipul de pilot din rasa Villeneuve bătrânul, Senna și Schumi. Ai uitat că în '90 Senna a ieșit campion intrând pur și simplu în Prost ! Sau în '94 Schumi în Hill ? Și nu s-a mai ofuscat nimeni !
    13 1
  • Hamilton se apropia degeaba de Rosberg ca germanul a avut totul sub control, in primul rand Rosberg a fost prins in trafic si apoi sa vazut pace-ul care la avut dupa, si-a conservat totul drept dovada ca a facut si cel mai rapid tur la finalul cursei Rosberg pe Rusia are pace mai bun e clar asta iar rezultatul e corect.Hamilton a obtinut astazi maxim.
    26 2
  • @jumbo1974ro, de la 01.05.2016, 18:08
    Cu totul alt om! Sustin in totalitate comentariul asta! Insa in comentariul anterior intelegeam ca acest defect psihic al sau ar fi avut influente asupra rezultatelor sale de azi...
    Numai bine!
    3 2
  • bernie
    Cand am scris dupa cursa din China ca kvyat nu are treaba cu F1 si e tinut cu bani in F1 de Putin in locul altor piloti mai tineri si mai talentati mi-am luat o gramada de voturi negative...Sper ca Vettel sa-i fi spus lui Horner sa-l dea afara pe nulitatea asta de rusnac care a contribuit mult la pierderea multor pct ptr Vettel Kimi si Ferrari in ultimile 2 curse si care au pierdut contactul cu Mercedes... In consecinta noi publicul pirdem din suspansul competitiei...Pentru mine campionatul de anul asta este incheiat cu Mercedes si Rosberg campioni Ferrari pe 2 si restul plutonului nu conteaza...Cred ca este ptr prima data in istoria F1 cand titlurile se decid dupa numai 4 curse iar asta demonstreaza ca masinile Mercedes din aceasta perioada sunt cele mai dominante din istoriaF1...Felicitari inca o data nemtilor... RBR daca mai face 2-3 curse ca cea de ieri nu mai poate ajunge din urma Ferrari...Foarte urat gestul hamiltonului facut ''mare campion'' de Mercedes care da dovada de un caracter indoielnic si care nu stie sa piarda si sa accepte ca anul asta este randul lui Rosberg sa fie facut campion de Mercedes...Orice nemultumire ar fi avut al adresa echipei pe de-o parte si a lui Putin pe de alta parte asta nu-i scuza comportamentul si atitudinea execrabile pe care le-a avut ieri dupa cursa...Si nu uitati dragi fanii ai hamiltonului cum se lauda el in gura mare acum 2 saptamani ca el promoveaza F1 mai mult decat toti pilotii la un loc...Halal promovare a facut hemelteanu ieri...Urat,foarte urat din partea lui...Sper ca cei din conducerea mare a Mercedes sa-l ia la intrebari pe Lauda de ce l-a sustinut pe hemeltan sa castige 2 titluri cand el face de fapt o reclama negativa celor de la Mercedes prin atitudinea si comportamentul lui...
    12 6
  • @Misu_2016

    Am baut vin ieri dupa cursa si m-am pilit un pic. Fericit ca Mclaren da semne de revenire, dar in extaz maxim cand l-am vazut pe Vettel abandonand. Il iubesc si il respect MAXIM pe Kvyat, mi-a transformat ziua dintr-o dumunica frumoasa (locul 6 nesperat) intr-o adevarata sarbatoare. Sa il vad cum da din maini si cum este frustrat pe scuter sau mecanicii Ferrari dezamagiti dar mai ales mutra impietrita a lui Arivabene. Oare de ce Arivabene nu mai exulta ca dupa startul din Australia? :)) Respect Daniel Kvyat.
    12 41
  • Bogdan
    Hristos a inviat si pace voua tuturor.
    @Logon
    Fara suparare:
    1.in primul rand Rosberg a fost prins in trafic
    in primul rand CA Rosberg a fost prins in trafic
    2. si apoi sa vazut pace-ul care la avut dupa
    si apoi S-A vazut pace-ul PE care la avut dupa
    3. si-a conservat totul drept dovada ca a facut si cel mai rapid tur la finalul cursei Rosberg pe Rusia are pace mai bun e clar asta iar rezultatul e corect
    si-a conservat totul, drept dovada ca a facut si cel mai rapid tur la finalul cursei. Rosberg pe Rusia are pace mai bun, e clar asta, iar rezultatul e corect.
    Nici semnele de punctuatie nu sunt de lepadat.

    Pe fond, comentariul este pertinent. Desi nu s-a fazut in transmie, comentatorii de la Sky au spus la un moment dat, cand Hamilton recupera ca Fat-Frumos, ca Rosberg este prins in trafic. Afirmatia lui Toto conform careia, in a doua parte a cursei, masina lui Rosberg ar fi dat ceva mesaje suspecte legate de integritatea sistemului electric de propulsie pare sa fie contrazisa de turul rapid realizat de Rosberg in finalul cursei. Daca judecam pragmatic, parca nu ar fi oportun sa risti un abandon pe final, in ultimele doua tururi, doar ca sa faci un fastest lap de dragul statisticilor.
    8 4
  • Mircea, fara suparare, dar tot retardat ai ramas man, am avut impresia ca ai ce ai cu Ferrari, dar tu ai cu toti cei care trec pe acolo, de la portar pana la pilotul nr. 1. Dute man la doctor ca ai nevoie, sau ti-ai baut mintiile de tot? Initial am crezut ca te-ai ascuns de tot, insa acum ca mclada a prins top zece si Ferrari are probleme ti-au scos ratul afara din gunoi si iti dai gunoiul pe fata.
    Cat despre cursa, a fost una de doi bani, iar rusul ala imputit , ca nu vreau sa-i pronunt numele, sa mearga frate la cart ca acolo ii este locul, om retardat.
    21 4
  • degeaba comentam una si alta ,ferrari nu are masina sai puna probleme mercedesului,mai au de lucru,de restu echipelor nici vorba se bat in alta liga,sa vedem la anu, dar nu cred ca se va schimba ceva, se pare ca mercedes stie deja ce urmraza..,cam nasol pt spectacol,dar nai ce face, astai concurenta.
    7 0
  • Pe lângă aripa faţă şi noutăţile pentru motor, Ferrari ar fi trebuit mai întâi să introducă şi un spoiler spate antivandalism contra lui Kvyat. ăla.
    Ok, loveşti odată, de două ori, însă a treia oară este deja inconstienţă şi prostie.
    Auzi la el, cica ".........asemenea lucruri se mai întâmplă in F1........".
    Se întâmplă sigur că da, însă să distrugi de două ori la rând cursa aceluiaşi pilot este prea de tot.

    Cât despre tine Mirciulică, sincer sâ fiu nu m-ai dezămăgit nici de data asta, ai rămas acelaşi cârcotaş frustrat, se vede şi din numărul de dislike-uri pe care le încasezi la fiecare com. al tau.
    9 5
  • bobita
    @Hami, echipa Mercedes ii datoreaza 4 curse lui Hamilton. Pare cusuta cu ata alba ca una dintre masini (a lui Rosberg) sa mearga ceas, iar cealalta sa aiba probleme in fiecare cursa...
    8 5
  • @serban:nu imi doresc fetite vreau lupta dar dreapta.Nu sunt de accord cu noile reguli o singura schimbare de directie si alte de genul acesta.

    Am o teorie si o pun in dezbatere:acum multi ani Alonso frana prea devreme si Coulhard a iesit in decor.A fost o smecherie urata marca Alonso dar asa a iesit in fata la acel moment.Poate si Vettel a incetinit special doar sa il faca pe rus sa iasa in decor sau sa schimbe directia asa cum a patit si el cursa trecuta.Rusul nu cred ca are experienta necesara sau poate intentionat la acrosat.

    Este doar o ipoteza va rog nu ma blamati pt ca am gandit si o alta posibilitate.
    7 3
  • @Mircea

    Abia astept ca Hamilton sa se intoarca la McLaren ca sa fii tu fericit cu locul 6 pe care le va "merita"

    iar Alonso sa castige campionatul cu Mercedes dand macar un tur lui Hamilton si McLarenului in fiecare cursa!

    pofta mare la vin!
    10 4
  • Bogdan_altul
    @bobita

    in 2014 la fel s-a intamplat si cu Rosberg
    el a avut ghinion curse la rand pe cand masina lui Hamilton functiona perfect

    nu este niciun fel de teoria conspiratiei
    norocul si ghinionul fac pare din motorsport
    7 3
  • @zomby:Alonso fara Briatore, Vettel fara toata echipa RBR, Schumacher fara toata echipa Ferrari si chiar Hamilton fara Mercedes nu ar fi castigat titluri mondiale sau nu atat de simplu si facil.Discutia despre Senna a fost doar pt a omagia un mare om al F1 nu de a face vreo paralela.
    Schumacher ramane cel mai titrat pilot F1 din istorie nu incape indoiala chiar de nu il simpatizez.
    E bine totusi sa discutam chiar contradictoriu, poate mai aflam lucruri noi asa cum ai relatat tu si @serban.Multumesc.
    3 1
  • @danoe:este problema ta cu cine ti si cum iti exprimi antipatiile.Eu ca si fan infocat Alonso recunosc ca a facut si lucruri urate, nu sunt deloc ipocrit.Pe Senna chiar il admir pt tot ce a facut in F1 indiferent de pareri.
    4 0
  • Robert
    Rusnacul ala idiot sigur a dormit cu sticla de vodka sub perna,
    Ar trebui sa plece de la boxe un urmatoarele curse.
    2 1
  • F1_Fan
    @Zomby: Din pacate nu ai dreptate, Schumacher a renuntat la a mai pilota la finalul lui 2006 pentru ca prietenul lui Felipe sa nu ramana fara volan. Pentru ca venirea lui Raikkonen... insemna ca un pilot fie Schumacher sau Massa, sa plece. Ca dovada ca Schumacher a ramas ca consilier pentru echipa, in anii urmatori.
    6 0
  • bobita
    @Bogdan_altul, ei, nu chiar la rand
    0 0
  • In 2014 Rosberg si Hamilton au abandonat de 3 ori fiecare,britanicul a fost privat de calificarile din Germania si Ungaria si in plus Rosberg a mai si trisat in Monaco.In 2015 a fost 2-1 la abandonuri pentru Rosberg dar cred ca este echilibrata situatia datorita curselor din Monaco si Abu Dhabi facute cadou neamtului de echipa.Asa ca in anii trecuti Hamilton nu a fost avantajat de echipa si a castigat titlul pe circuit.Rosberg va castiga anul asta doar datorita norocului sau sabotajului.Iar celor care au spus ca-i admira atitudinea lui Rosberg atunci cand pierde le recomand sa revada reactile neamtului dupa cursele din China si Austin 2015.


    Daniil Kvyat este un pilot bun care a castigat gp3 fiind coleg cu Sainz,a punctat la debut in f1,a obtinut un superb loc 5 in calificarile primei curse din Rusia si la invins anul trecut pe apreciatul Ricciardo.In primii 2 ani de formula 1 rusul nu prea a fost implicat in incidente.In China toti specialisti au spus ca a fost vina lui vitel si cred ca daca acesta nu era asa de plangacios dupa cursa evenimentul din Rusia poate nu se mai intampla.Sunt 2 variante:1.Kvyat a gresit din prea multa dorinta de-a impresiona acasa,2.Am avut ceva de genul Rossi-Marquez si rusul a s-a razbunat intentionat pentru cearta nemeritata din China.Oricum acesta a fost penalizat asa ca lasati-o mai moale cu insultele ca pana si cei mai buni piloti au comis-o la un moment dat.Va mai amintiti de incidentul Vettel-Webber din Turcia 2010?
    10 6
  • bernie
    Dragi fani ai hemelteanului eu sunt de acord cu teori conspiratiei in care voi credeti...dar va intreb doar dou lucruri??? 1... Cine pe cine a facut campion??? Mercedes pe hemeltean sau viceversa??? 2 cine pe cine plateste??? Ciocul mic si joc de glezne baieti...
    10 7
  • @VJohann 2, SCRIETI NUMELE TAU, chiar daca sunt depasiti cu 2 ture de mercedes si de tractor, ok
    0 7
  • VJohann 2
    Promit ca o voi face cand in locul pozei tale vei pune poza unei adeverinte eliberata de un/o pr.de romana care sa confirme ca ai citit "Codul bunelor maniere". Pana atunci, toate cele bune!
    7 1
  • @lcr: faptul ca nu vrei sa scrii corect numele unui pilot este o insulta! vitel nu exista(ca pilot de F1), exista insa Vettel. Asta pentru ca spui " lasati-o mai moale cu insultele".
    Kvyat si-a jucat volanul si l-a pierdut. Marko /Horner nu iarta faptul ca nu au luat puncte intr-o cursa in care sperau la minim un loc 5. Punctele in F1 inseamna bani, destul de multi. Probabil ca Kvyat va primi un volan prin vreo competitie inferioara RedBull, iar in locul lui va veni Sergey Sirotkin la ToroRosso dupa ce Verstapen se va duce la RedBull. Poate!
    Nu am nimic cu McLaren, dar rezultatul lor (bun dealtfel) este conjunctural. RedBull, ToroRosso si Vettel se clasau cu siguranta in fata McLaren.
    6 1
  • @Misu_2016,pe aici sunt multi frustrati care vb fara ei de multe ori,danoe vb fara el de multe ori ,este un hater ''adevarat''.Schumacher cel mai titrat,insa Senna cel mai bun.In mod normal comentariile ar trebui sa fie obiective,dar suntem nascuti langa Carpati nu?
    0 1
  • ma bucur ca ai citit codul bunelor maniere si cred ca si scrierile, proloagele si alte carti de gen, ai putea sa-mi impartasesti si mie, un neustiutor, un taran , un frustrat si dezamagit ca sunt asa de ramas in urma, ma mai bucur ca nu te stie lumea cu numele tau, o fi si tu o virgula sau un punct pe aici , in rest pot sa fie si VJohann 5,6,7 eu stiu cum ma cheama si din 2008 si cei de aici
    3 3
  • @VJohann vb cu mine,ca eu nu marefeream la tine prietene.
    0 0
  • F1_Fan
    Din pacate Kvyat i-a stricat cursa lui Vettel, dar mai grav i-a stricat-o si lui Ricciardo... si asta din primul tur. Ziceau mai tarziu ca cica la al doilea incident nu a fost vina lui, dar atat Ricciardo si Vettel nu aveau cum sa mearga mai repede, atata timp cat amandoi aveau daune pe monopost. Oricum masina Mercedes ramane favorita iar anul viitor cred c-o sa fie favoriti, din pacate schimbarile cerute de Bernie ii vor avantaj clar, asa ca nu inteleg de ce... sefii echipelor nu fac sa aprobe fara sa gandeasca aceste schimbari. Dezamagitor evident, dar treaba lor. Si-o fac cu mana lor.
    4 1
  • @popescu, de ce mi se sterg comentariile?
    0 0
  • @VJohann,eu nu am citit codul bunelor maniere,eu l-am inventat,daca vrei sa o dam in vrajeala o dam si in vrajeala si in ce vrei tu prietene.
    2 2
  • VJohann 2
    GP.2...GP.2 :))))) paralelule
    4 0
  • @flo, ai multi prieteni cu care vorbesti asa, sigur nu esti prieten cu mine, eu nu o dau la vrajeala cu baietii, si sigur nu esti fata
    1 7
  • Verstapen si Kvyat tocmai au facut schimb de locuri. Momentan!
    Se pare ca acel cuplu Marko/Horner sunt mai neiertatori decat am crezut.
    3 0
  • Bogdan
    Bravo Octav! Ai intuit bine
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru