Chandhok speră să devină pilot de rezervă în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.01.2011
Karun Chandhok speră să devină pilot de rezervă în sezonul 2011, după ce nu a reuşit să-şi asigure prezenta pe grila de start.

Numirea surpriza a indianului Narain Karthikeyan ca pilot titular al echipei Hispania Racing pentru sezonul 2011 a redus dramatic şansele conaţionalului său Karun Chandhok de a rămâne în Formula 1.

Pilotul indian a admis că Hispania nu reprezenta o soluţie pentru el, motiv pentru care în prezent caută un post de pilot de rezervă.

"Nu există niciun loc de pilot titular real pe care îl urmărim şi nu am urmărit deloc o poziţie la Hispania Racing. Am vorbit cu o varietate de oameni, dar în acest moment mă concentrez să obţin ceva pe termen mediu şi lung. Dacă un rol de al treilea pilot conduce la ceva mai bun pentru 2012, atunci asta aş vrea să fac", a declarat indianul, unul dintre cei mai apreciaţi piloţi din paddock pentru comportamentul său faţă de jurnalişti.

De altfel, oficialii Hispania Racing au admis că Chandhok nici nu a fost luat în calcul pentru 2011, întrucât nu a adus la echipă banii pe care i-a promis pentru sezonul precedent. "A rămas fără maşină pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale", a declarat Colin Kolles, şeful echipei Hispania, referindu-se la motivul pentru care Chandhok a rămas fără volan după primele 10 etape ale sezonului.

În prezent, una dintre puţinele alternative ale indianului pentru un loc de pilot de rezervă este Team Lotus, alături de piloţii titulari Jarno Trulli şi Heikki Kovalainen.

Într-o situaţia la fel de dificilă se află şi Bruno Senna, care are şanse minime să continue în Formula 1.

Fostul pilot al echipei Hispania Racing şi-a exprimat dezamăgirea că piloţii talentaţi nu au locul asigurat în competiţie din cauza lipsei de sponsori.

"Situaţia este destul de dificilă în F1. Anul trecut nu am avut cu adevărat oportunitatea să arăt de ce sunt în stare din cauza diverselor probleme şi asta nu m-a ajutat pentru acest sezon. Suntem în discuţii pentru puţinele oportunităţi încă deschise, dar nu pot spune că este foarte uşor. Până şi Nico Hulkenberg se chinuie să găsească un post competitiv. Am putea vedea câteva talente irosite din cauza situaţiei actuale. Sper să profit de orice oportunitate disponibilă... nu se ştie niciodată", a precizat brazilianul.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • tracto
    merita mai mult
    merita mai mult. merita pilot titular. este mai bun decat bruno senna .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru