Dezlănţuirea taurilor roşii: Ricciardo, pole position la Monaco în faţa lui Rosberg şi Hamilton

de Daniel Popescu
Sambata, 28.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a obţinut pole positionul la Monaco după ce i-a învins pe ambii piloţi Mercedes, Nico Rosberg şi Lewis Hamilton. Sebastian Vettel va pleca doar de pe locul 4.

Red Bull Racing a demonstrat în calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco că noul update pentru motor introdus de Renault aduce un spor semnificativ de performanţă.

Daniel Ricciardo a reuşit să stabilească cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:13.622 şi va pleca astfel din pole position, având prima şansă la victorie. Australianul i-a surclasat pe cei doi piloţi ai echipei Mercedes, Nico Rosberg şi Lewis Hamilton, cu peste o zecime de secundă.

Hamilton a avut însă parte şi de o problemă la motor în debutul ultimei părţi a calificarior, în urma căreia a pierdut timp preţios. Ulterior, britanicul a revenit pe circuit şi a parcurs câteva tururi de acomodare înainte de a forţa un timp cât mai bun, însă a terminat doar pe locul 3.

Urmareste Automarket
Ferrari nu a reuşit să aspire la pole position: Sebastian Vettel a stabilit doar al 4-lea timp, în timp ce Kimi Raikkonen a fost al 6-lea, dar va pleca de pe 11 după o penalizare de 5 poziţii pentru schimbarea cutiei de viteze. Nico Hulkenberg va fi pe locul 5 al grilei, iar de penalizarea lui Raikkonen au profitat Carlos Sainz, Sergio Perez, Daniil Kvyat şi Fernando Alonso.

La fel ca şi anul trecut, Williams a dezamăgit la Monaco după ce Valtteri Bottas şi Felipe Massa au fost eliminaţi în a doua parte a calificărilor, la fel ca şi cei doi piloţi ai echipei Haas, Esteban Gutierrez şi Romain Grosjean.

Singura consolare a acestora este că i-au surclasat pe cei de la Renault, care vor pleca doar de pe locurile 16 şi 18 prin Kevin Magnussen şi Jolyon Palmer.

Prima parte a calificărilor a consemnat două incidente majore. Max Verstappen, câştigătorul surprinzător al cursei de la Barcelona, a comis o greşeală în urma căreia a atins glisierele de protecţie şi a avariat suspensia faţă înainte de a se izbi violent de parapeţi. Pilotul echipei Red Bull va pleca doar de pe locul 21, din faţa lui Felipe Nasr (Sauber), care nu a parcurs niciun tur rapid după ce motorul Ferrari a cedat cu puţin timp înainte de ieşirea din tunel.

Cursa de la Monaco va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Monaco - Rezultate calificări: 

Comentarii (19)

  • Serios iar probleme pentru Hamilton, se vede schimbul intre mecanici intre Hamilton si Rosberg. Seful Daimler ar trebuii sa se sesizeze si sa scapam de Mr. Totto inapoi cu Brawn !!!
    11 14
  • Un pole RBR anticipat de performantele din acest week-end..Hamilton din nou probleme xu motorul..button din nou nu reuseste sa intre in Q3..
    8 4
  • Frumos, suspans si calificari pe masura, rosberg il depaaeste pe ricii la start. Clasament final: rosberg ricii hami.
    7 26
  • razvan
    victoria va reveni unia din primii trei de la start
    4 6
  • Cele mai tari calificari de anul asta, bravo primilor 5, desi toti cei zece s-au descurcat super! Un mare bravo pentru Ricciardo, frumos! Pacat de problema lui Hamilton dar bine ca n-a plecat de pe locul 10, cat despre Verstappen, este tanar, greseli se mai intampla, asta este. O surpriza a fost clasarea lui Vettel, nu ma asteptam sa fie in primele doua linii, dupa antrenamentele de joi dar pentru inca odata, antrenamentele sunt una, calificarile si cursa sunt altceva.

    Sa vedem cursa acuma :)
    14 3
  • Chiar este un sabotaj impotriva lui Hamilton!!!!!!!!!!!!Rosberg campion anul acesta!!!pe fata totul pentru acest plangacios fara titlu mondial.
    4 1
  • O sa fie o cursa interesanta, sunt multi dornici de revansa si nu vor tine cont de "Nouvelle Chicane" , iar "La Rascasse" ii asteapta cu bratele deschise :).
    M-am uitat la prognoza meteo si sunt sanse mari de ploaie si chiar de furtuna.
    Stau si ma gandesc si acum ce tur perfect a facut Rici, cat despre cei doi "eroi" de la Barcelona , se vede clar crisparea dintre ei, si cand te candesti ca maine vor fi iar unul langa altul..................................
    8 2
  • As minti sa spun ca nu au fost calificari frumoase au fost geniale, acele "hubba bubba" ultra soft sunt bine venite mai ajuta sunt curios cum se comporta pe un circuit rapid. Va fi o cursa frumoasa, clar fara depasiri dar frumoasa Monaco GP pe mine ma impresioneaza, locul, privelistea, riscul, e un circuit frumos. Imi pare rau de Max dar mai rau de Ferrari nu stiu au reusit sa o dea in bara in halul asta.. si aici nu vorbesc doar de Monaco.. E aiurea sa vezi ca Red Bull rupe si pune un ecart in care Mercedes recunoaste nu il poate recupra.. Oricum stiu ca Ferrari sau Reb Bull nu ii vor invinge sezonul asta pe cei de la Mercedes.. dar macar sa faca putin spectacol.
    Sper ca 2017 Ferrari sa domine, am vazut monoposul desi unii spun ca arata "old school" mie imi place! Sper sa fie Ferrari care nimeresc combinatia fabuloasa! pana atunci ramanem doar cu speranta. Forza Ferrari!
    9 5
  • pt fanii lui Hamilton
    Lewis Hamilton believes pole position was within his reach in Monaco were it not for the gremlins that suddenly struck his Mercedes early in Q3 - the third such time this season he’s suffered technical difficulties in qualifying.

    The reigning world champion had been comfortably fastest for much of Q2, but a fuel pressure issue at the start of Q3 meant he had to be wheeled back to the garage.

    The Silver Arrows confirmed that Hamilton’s team mate Nico Rosberg was delayed by a similar issue, but while the German was still able to complete two runs as planned, Hamilton only got going in time to do one run, completing six laps in a single stint, with his fastest time - good enough for third overall - coming on his final tour.
    0 0
  • Nu inteleg ce s-a intamplat cu McLaren... ziceau ca au al treilea sasiu si ca-i bat pe cei de la Ferrari si cand colo.. sunt mult in spatele lor. Pe un circuit unde puterea motorului nu conteaza, aici si in Ungaria ma gandeam ca au cele mai bune sanse sa prinda un podium. Iar Button nici n-a intrat in Q3...
    13 3
  • lucky70
    Va fi foarte interesant startul maine!Se stie ca Mercedes au probleme la start,pe de alta parte,Vettel poate reusi sa ia fata macar lui Rosberg...Bafta Ricci!!!
    0 0
  • Am spus inca de la inceput ca Ferrari in teste au fost foc de paie. Sunt penibili in continuare. Iar Vetel dezvolta monopostul ceva de speriat. Se vede inca o data ca unde e mana lui Newey nu mai conteaza pilotul. In rest....progresia Red Bull e logica, Mercedes n-au emotii, Ham nu iese din zona ghinionului. Dar deh, dupa soare vin si ploile. Williams, esec asteptat. Maxi....inca prea tanar. Mclaren noroc cu manuta lui Alonso, mai urca in Q3.
    17 8
  • F1monaco
    Mclaren se laudau degeaba. Mi am dat seama inca din China ca au deficiente mari pe sasiu. In China S1S2 sunt virajate iar S3 are 2 linii drepte. Pe S1 si S2 pierdeau 1.2 sec fata de Mercedes iar pe S3 pierdeau 0.3 -0.4s. Deci motorul nu mai are deficiente mari. Ba chiar din china si paba acum cica au mai gasit vreo 30 de ponei doar din soft. Au probleme mari pe sasiu si Monaco tocmai a demonstrat aspectul asta. In rest, sainz cred ca si freaca mainile dupa gafa lui ves. Inca una si il vedem si pe sainz la rbr. I a dat clasa kvyat la modul cum s a strecurat printre bariere. In rest ricci a fost la inaltime si ma bucur ca macar in cursa asta sunt sanse sa se opreasca suprematia mercedes pentru ca in canada o sa le dea Merc cu circuitul in cap la toti:))))
    1 2
  • ferrari au sanse daca se sparge vreun mercedes ,altfel varza..numa impresi si in rest nimic.
    0 0
  • RBR si Torro Rosso vor primi motoare Renault pentru sezoanele 2017-2018
    4 0
  • Ploua la Monaco....
    2 0
  • La ce ploaie e la Monaco ma intreb daca nu vom da cu ochii de safety car. Cica ar ploua pana pe la 17:00 ora locala, vantul cu 30km/h...
    4 0
  • Era timpul pentru spectacol, a venit spectacolul inainte de termen, ploua torential, ma uit pe sky sporrs f1 abia astept cursa, sunt fan hamilton dar imi doresc din nou sa iasa impreuna cu rosberg in decor si acolo sa ramana, vreau spectacooool :) poate castiga totusi hami ;)
    5 4
  • La ora cursei va fi ploaie dar nu torentiala..0.5 mm dupa yr.no
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru