Domenicali neaga cearta dintre Raikkonen si Dyer

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.01.2009
Stefano Domenicali a negat ca reorganizarea departamentului de curse al Scuderiei Ferrari a avut loc din cauza neintelegerilor dintre Kimi Raikkonen si Chris Dyer.

Kimi Raikkonen l-a avut pe Chris Dyer (foto, stanga) ca inginer de cursa inca de la sosirea sa la echipa in 2007, insa la finalul sezonului trecut Ferrari a decis sa il promoveze in functia de coordonator al operatiunilor de cursa sub indrumarea lui Luca Baldisserri.

In acelasi timp, Andrea Stella a devenit noul inginer de cursa al fostului campion, insa aceasta mutare a starnit mai multe controvese. S-a speculat chiar ca rezultatele modeste inregistrate de Raikkonen in 2008 au drept cauza neintelegerile dintre finlandez si Dyer, insa lucrurile au fost negate de Stefano Domenicali.

"In primul rand vreau sa subliniez ca speculatiile despre o relatie negativa intre Kimi si Chris Dyer sunt fabricate", a declarat Domenicali pentru publicatia Daily Telegraph. "Nu are nicio legatura cu dificultatile tehnice sau alte deficiente. Este o dezvoltare naturala a carierei lui Stella. Relatia dintre el si Kimi a fost intotdeauna buna in trecut, iar eu am fost in favoarea acestei schimbari".

Rezultatele slabe obtinute de Raikkonen anul trecut au fost atribuite si dificultatilor in generarea temperaturilor potrivite pentru pneurile fata, dar si tendintei de subvirare a monopostului Ferrari.

Totusi, Domenicali este increzator ca anul acesta problemele nu se vor mai repeta. "Asa cum stim, Kimi a simtit o instabilitate a masinii in partea frontala in a doua jumatate a sezonului, dar speram ca am rezolvat problema cu noua masina, cu noile setari ale suspensiilor si pneurilor", a adaugat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru