Ecclestone vrea contracte doar pe 10 ani cu circuitele de F1

de Daniel Popescu
Marti, 18.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone propune circuitelor din calendar prelungirea acordurilor numai pe perioade de 10 ani, pentru ca Formula 1 să devină atractivă la lansarea pe bursă.

Esential 10 ani este durata noilor contracte solicitate circuitelor de Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone şi-a schimbat strategia cu privire la negocierea contractelor pentru circuitele care găzduiesc curse de Formula 1. Dacă până acum renegocierile vizau contracte pe numai cinci ani, britanicul solicită în prezent acorduri cu o durată de 10 ani.

Informaţia a fost dezvăluită de Francois Dumontier, promoterul Marelui Premiu al Canadei, care spune că nu a primit niciodată o astfel de oferta pentru cursa de la Montreal.

"Toate noile înţelegeri semnate acum sunt pentru 10 ani. Cred că vor să consolideze cursele cu adevărat bune, iar Montreal este cu siguranţă o astfel de cursă. Am văzut asta şi în acest an prin prisma tribunelor pline şi a comentariilor făcute de piloţi şi echipe. F1 are un proiect pentru listarea la bursă. Contractele pe 10 ani au o anumită valoare la intrarea F1 pe bursă", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

Ecclestone speră ca Formula 1 să fie listată la bursă în acest an, iar contractele pe 10 ani sunt importante pentru că asigură Formulei 1 venituri constante, atractive pentru potenţialii investitori.

În prezent, Silverstone este circuitul cu cel longeviv contract din Formula 1: 17 ani pentru perioada 2010-2026.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Cat mai are de gand mosu' Bernie sa ne mai amareasca zilele ?
    3 1
  • Si cine naiba garanteaza diferitelor state ca Formula 1 va oferi spectacol timp de 10 ani?
    Sa vad niste monoposturi nu e un spectacol. La fel de bine pot sa le vad si pe internet. Nu cred ca F1 inseamna doar a privi monoposturi care se invart pe circuit. Cine imi garanteaza ca peste 10 ani vor fi depasiri sau piloti talentati care sa riste totul pentru victorie? Daca peste 5 ani F1 devine plictisitoare ca in perioada 2005-20010? Le da Bernie banii inapoi?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru