Epsilon, o noua echipa inscrisa pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.06.2009
Epsilon Euskadi a confirmat oficial depunerea documentelor pentru inscrierea in sezonul 2010, echipa sustinand ca are bugetul asigurat pentru urmatoarele 4 sezoane ale F1.

Numarul echipelor care au confirmat oficial inscrierea in sezonul 2010 a crescut marti la 17, dupa ce echipa spaniola Epsilon Euskadi a anuntat public intentia de a participa in sezonul urmator al Formulei 1.

In cadrul unui interviu acordat publicatiei britanice Autosport, seful Joan Villadelprat a anuntat ca echipa are deja bugetul asigurat pentru urmatoarele 4 sezoane si ca dispune de toate facilitatile pentru a putea construi si dezvolta un monopost de Formula 1.

"Putem sa confirmam inscrierea. Aceasta a fost facuta saptamana trecuta. Am depus cererea miercuri, iar joi am primit confirmarea de la FIA. Am fost discret pana acum si nu am vrut sa vorbesc prea mult pentru ca tocmai finalizam aspectul financiar. Acum putem sa spunem ca avem un buget pentru 4 ani. Diferenta dintre proiectul nostru si celelelalte este ca, in primul rand, al nostru este complet diferit. Avem o scoala de mcanici, o scoala de ingineri, categorii mai mici, de la karting pana la Formula Renault 2.0 si World Series.

Avem infrastructura si un tunel de vant", a explicat Villadelprat.

Villadelprat, care timp de 25 de ani a lucrat in Formula 1 pentru echipe precum McLaren, Ferrari, Renault sau Tyrell, s-a bucurat de mult succes si cu propria sa echipa, Epsilon Euskadi. Fondata in 1999, Epsilon Euskadi a castigat cate un titlu in competitiile World Series by Renault (2005), Formula Renault 2.0 Italia (2006) si Eurocup Formula Renault 2.0 (2007). In plus, primul titlu, cel cucerit in 2005, a fost obtinut pentru Epsilon de Robert Kubica, actualul pilot al echipei BMW-Sauber.

In prezent, Epsilon concureaza in competitia World Series by Renault, dar si in mult mai prestgioasa Le Mans Series.

FIA va anunta echipele participante in editia 2010 a Formulei 1 pe 12 iunie. Iata lista completa a echipelor care au confirmat inscrierea pentru anul viitor:

 Echipa
 Brawn GP
 Red Bull Racing
 Toyota
 Ferrari
 McLaren
 Renault
 Williams
 BMW-Sauber
 Toro Rosso
 Force India
 Campos Meta 1
 Team USF1
 Litespeed
 Prodrive
 Lola
 Superfund
 Epsilon Euskadi
 March*
 Brabham*

 

* March si Brabham nu au confirmat oficial inscrierea in sezonul 2010.

Via | Autosport

Taguri: Epsilon, inscriere

Comentarii (2)

  • sa;ut
    ce tare ar fi o grila care sa aiba atatea masini,iar masinile respective sa aduca si plus valoare!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    O sa fie interesant daca o sa fie exact si toate aceste echipe de mai sus. Macar asa Force India nu o sa mai fie ultima si oricum baietii lucreaza foarte bine. Dar cateva echipe din lista... nu vor castia nici in 20 de ani de participare de Formula 1. Ceea ce nu le vad facand. Unele vor candida 1-2 maxim, dupa care vor spune "nu mai sunt bani" si gata se vor retrage si/sau vor pleca direct. Chiar si cu acel buget fantomatic si foarte foarte imposibil nu vad cum echipele mici sa castige. Formula 1 fara teste devine foarte complicata, iar bugetul... mic este in sine o limitare foarte drastica. Plus ca daca vor intra atatea echipe trebuie schimba sistemul de punctaj, o sa fie alte regulamente si Formula 1 incepe sa sune ca Formula Vraiste. Cu 1 sau fara 1.
    Sper sa nu se supere nimeni dar a fii in Formula 1 fara sa stii ce cauti acolo este ca si cum ai avea un Ferrari si nu ai stii sa-l conduci. Sau un McLaren F1, un cal pur sange si orice altceva care necesita, pasiune, indemanare si mai ales foarte mult talent pentru a fii stapanit.

    Sau o comparatie mai simpla... aceste echipa in Formula 1 vor fii ca eu conducand un Ferrari Enzo FXX in Le Mans series. Estimez... dupa cat ma stiu ca nu voi trece nici macar de primele 2 curbe cu aceasta masina. Parerea mea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru