Hamilton îl învinge la limită pe Vettel în lupta pe ploaie pentru pole position din Malaysia

de Daniel Popescu
Sambata, 28.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut pe ploaie pole positionul pentru Marele Premiu al Malaysiei, însă Sebastian Vettel a fost la mai puţin de o zecime de secundă în spatele său şi l-a învins pe Nico Rosberg.

Esential 0.074 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel in calificari
0.391 a fost diferenta dintre Sebastian Vettel si Nico Rosberg in calificari
Pole positionul pentru Marele Premiu al Malaysiei s-a stabilit pe un circut umed care a necesitat pneuri intermediare după o ploaie torenţială care a întârziat startul ultimei părţi a calificărilor cu aproximativ 30 de minute. Mercedes s-a impus şi în aceste condiţii prin Lewis Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:49.834 şi a obţinut astfel al doilea pole position consecutiv în acest sezon.

Ferrari a produs însă surpriza zilei după ce Sebastian Vettel l-a învins pe Nico Rosberg în lupta pentru locul doi şi s-a poziţionat la numai 0.074 secunde în spatele lui Hamilton.

Red Bull Racing şi-a adjudecat locurile patru şi cinci prin Daniel Ricciardo şi Daniil Kvyat, în timp ce Max Verstappen a obţinut o nouă performanţă majoră pentru Toro Rosso la debutul în Formula 1, prin clasarea pe locul şase.

Williams a mizat iniţial pe pneuri de ploaie, a trecut imediat pe pneuri intermediare, însă ambii piloţi au intrat încă o dată la boxe pentru seturi noi, astfel că au efectuat câte un singur tur cronometrat: Felipe Massa a obţinut doar locul şapte, în timp ce Valtteri Bottas a fost al nouălea. Între cei doi s-a intercalat Romain Grosjean de la Lotus, în timp ce Marcus Ericsson a obţinut locul 10 pentru Sauber. 

Update: Grosjean a fost penalizat cu două poziţii pe grila de start pentru că nu a respectat ordinea de plecare în a doua parte a calificărilor. Pilotul echipei Lotus coboară astfel de pe locul 8 pe 10, iar Valtteri Bottas (Williams) şi Marcus Ericsson (Sauber) progresează câte un loc. 

Q2: Raikkonen, marele învins

În condiţiile unui trafic dificil, Kimi Raikkonen a stabilit doar al 11-lea timp şi a ratat oportunitatea de a participa în Q3.


Ameninţarea ploii i-a obligat pe piloţi să iasă într-un grup compact pe circuit pentru a stabili rapid un timp de referinţă.
În condiţiile unui trafic dificil, Kimi Raikkonen a stabilit doar al 11-lea timp şi a ratat oportunitatea de a participa în Q3.

Pilotul Scuderiei Ferrari va fi urmat pe grilă de Pastor Maldonado (Lotus), în timp ce Force India şi-a adjudecat a şaptea linie a grilei prin Nico Hulkenberg şi Sergio Perez. Cel mai lent în această secvenţă a fost Carlos Sainz Jr., care va lua startul de pe 15 la volanul monopostului Toro Rosso.

Q1: McLaren, penultima linie a grilei

McLaren a fost eliminată cu ambii piloţi în această sesiune şi va ocupa doar locurile 17 şi 18, cu Jenson Button în faţa coechipierului său Fernando Alonso.


Felipe Nasr a fost primul pilot sub linie în prima parte a calificărilor, întrucât a petrecut ultimele minute în garaj, în timp ce Lotus şi-a îmbunătăţit timpii. McLaren a fost eliminată cu ambii piloţi în această sesiune şi va ocupa doar locurile 17 şi 18, cu Jenson Button în faţa coechipierului său Fernando Alonso, aflat la primul Mare Premiu al sezonului după accidentul din testele de la Barcelona.

Spaniolul a fost mai rapid doar decât Roberto Merhi de la Manor, care nu s-a încadrat în limita de 107%, în timp ce Will Stevens nu a ieşit deloc pe traseu. Astfel, piloţii Manor vor avea nevoie de acordul FIA pentru a participa în cursa de duminică. 

Update: Ambii piloţi Manor au primit acordul FIA de a concura în cursa pentru că au stabilit timpi suficient de buni în antrenamente.

Marele Premiu al Malaysiei va avea loc duminică cu începere de la ora 10:00, ora României.

Malaysia - Rezultate Calificări:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m49.834s -
2 Sebastian Vettel Ferrari 1m49.908s 0.074s
3 Nico Rosberg Mercedes 1m50.299s 0.465s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m51.541s 1.707s
5 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m51.950s 2.116s
6 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m51.980s 2.146s
7 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m52.473s 2.639s
8 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m52.980s 3.146s
9 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m53.179s 3.345s
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m53.260s 3.426s
11 Kimi Raikkonen Ferrari 1m42.173s -
12 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m42.197s -
13 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m43.022s -
14 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m43.468s -
15 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m43.700s -
16 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m41.308s -
17 Jenson Button McLaren/Honda 1m41.635s -
18 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m41.745s -
19 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1m46.677s -
20 Will Stevens Marussia/Ferrari - -

Marele Premiu al Malaysiei la TV

Din cauza diferenţei de fus orar, Marele Premiu al Malaysiei se desfăşoară la primele ore ale dimineţii.

La fel ca anul trecut, drepturile TV ale Formulei 1 pentru România sunt deţinute de Dolce Sport, care poate fi recepţionat şi pe internet prin intermediul platformei TelekomTV. Calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe posturile de televiziune RTL (limba germană) sau Duna (limba maghiară).

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 27 martie 04:00 -
Antrenamente 2 vineri, 27 martie 08:00 -
Antrenamente 3 sambata, 28 martie 08:00 -
Calificari sambata, 28 martie 11:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV
Cursa duminica, 29 martie 10:00 DolceSport, RTL, Duna Telekom TV

Important: România trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă (28 martie) spre duminica (29 martie), când ora 03:00 va deveni ora 04:00. Ora cursei de duminică menţionată pentru România este noua ora de vară. 

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (43)

  • Hamilton si punct.
    20 16
  • Ha,ha,ha...
    Ma tot intreb cu draq reuseste Kimi sa NU fie acolo unde trebuie,cand trebuie?!Omul pare relaxat si prea putin conectat,sau echipa lui e in acelasi ton cu el?!Sunt curios in cursa cum si ce va face,(cu toate rotile sper),altfel,cu asemenea strategii si “sincronizari” si pe viitor… “lupta”cu Williams pentru locul doi e ca si pierduta daca nu puncteaza si el,(macar constant peste unul din cei doi piloti Williams) ! Vettel pare ca este acolo,vedem cum si daca se tine cat de cat dupa Mercedes-uri,il asteptam si pe Kimi….sau !?
    21 14
  • Vettel, talent unic, raikkonen pilot anost, ca de obicei.
    22 40
  • alonso, rezerva-ti un loc la karting pana nu e prea tarziu.
    29 29
  • inca o data se acevereste ca Vetel e cel mai bun pe ploaie. Dar va avea in vitorul nu prea indepartat un rival serios la capitolul asta in Verstappen. Eu cred ca FIA e prea paranoica cu interzicerea tinerilor in F1. Da-le dreptul la un test si daca e ok ce mai conteaza varsta

    Kimi pe 11, dar va reveni in fata maine, veti vedea. Si sper sa termine novicii cu prostiile ca Button nu e un pilot rapid (in special Mircea) si ca nu si-a meritat titlul. Daca va reusi sa-si aduca pneurile in temperatura o sa-l bata pe Alonso asa cum l-a betut pe Barichello atunci cand a reusit chestia cu pneurile
    21 16
  • Ce jigodie e Rosberg: cand Hamilton era intr-un tur cronometrat si deja avea cel mai bun tur, neamtul nu s-a dat la o parte din calea lui Ham ba chiar a rulat cu viteza mare astfel incat sa-i strice unghiul de intrare in viraj.
    Neamtul asta trebuie tratat si vindecat de boala asta a lui (mandrie si lasitate), dar nu stiu cum.
    33 21
  • @Hhahah
    Raikkonen a fost blocat de Hamilton care rula prea lent in turul ala (ca el avea sacii in caruta, era in Q1 deja). Kimi a incercat sa-l depaseasca in ultimul viraj pe interior si a compromis astfel iesirea din viraj
    22 4
  • Eu astept ca Raikkonen sa aibe o cursa fara probleme pentru a-mi face o parere despre potentialul cat mai real al Ferrari...nu imi fac sperante prea mari pentru o lupta directa cu Mercedes,dar nu este nici exclus...cu conditia sa dezvolte suficient de rapid...daca mai au atata potential de dezvoltare incat se apropie si mai mult de ei !?
    18 2
  • jul1974
    Lui Kimi de data asat nu i se poate reprosa nimic a fost pur si simplu incurcat de ericson, nici Ham n u a fost departe sa o pateasca si el iar venind ploaia nu au mai avut sansa sa faca un tur rapid.
    Acum ramane de stabilit daca si in regim de cursa ferrari este tot asa de aproape de Mercedes ca de bun pe ploaie Vettel este fara dubii.Mai avem de vazut cum va fii timpul maine ploaie sau uscat?
    Eu zic ca Ferrari stau destul de bine si ca cel putin nu se pune problema daca sunt in fata lui Wiliams ne intrebam cat de aproape sunt de Mercedes.
    31 2
  • Kimi maine termina in primii 4 pariu pe o sampanie cu oricine doreste.
    29 5
  • GrosJan
    maine Alonso mai termina doar inaintea rusoaicei, ahahaha
    11 17
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Sa nu uitam de colegul nostru de sub paturica :))) !Imperialist-ul...!!!!!???
    Exista o sansa si pentru el sarmanul.: daca maine se pleaca in curse invers,(pentru cunoscatori) ! :))))))))))
    10 11
  • Ha,ha,ha...
    @Hhahah
    De acord ca a fost inghesuiala,dar cum au reusit altii si chiar colegul lui sa se descurce sau sa intuiasca o iesire mai fericita...era posibil si pentru el!Nu am spus ca e (doar) vina lui,insa e aiurea sa ai si la a doua cursa "ghinion",probabil ca si inginerul lui e mai putin inspirat/priceput,cine stie,dar repet,e cam aiurea,mai ales cand exista potential si se vede ca se descurca mult mai bine cu monopostul asta...!
    4 6
  • kimi maine castiga cursa mergand pe o strategie cu o singura oprire si avand si masina setata ptr.pista uscata.
    7 6
  • Apropos de "colegul nostru ... Imperialistul", cum ii spui tu, cei de la McL se pare ca au recuperat fata de primul clasat (in antrenamente) cca. 1sec intre doua Mari Premii. Cred ca in continuare nu ruleaza cu motoarele setate la 100% capacitate. Teoretic, in acest fel la mijlocul sezonului ar trebui sa-i vedem inspre mijlocul clasamentului sau ..... cine stie ...!? In cazul in care fiabilitatea Honda va creste .....
    12 7
  • @fanE1
    ,viorel cristian de ce l faci jigodie pe rosberg man.cand el isi pregatea turul sau esti indragostit de lantucul lui ham sau de roscoe?
    8 9
  • F1 Vision
    Ploaia a stricat un pic planurile pilotilor dar deh... s-a intamplat. Speram ca pilotii Ferrari sa fie amandoi in fata sau foarte aproape de pilotii Mercedes dar deh... trebuie sa ma multumesc doar cu jumatate. Raikkonen a avut un tur slab la fel ca si altii, si nu a intrat in Q3, asta este acuma. A fost un pic haotic pe acolo, dar bine ca nu au fost accidente.

    Sa vedem cursa acuma :P
    7 1
  • alonso face spume la gura =)))))) i se vede adevarata valoare. nici nu trece de q1. parca avea valoare si mergea si cu caruta mai bine decat vettel. oare ce se intampla ?
    13 14
  • @CristianRus
    Bine...probabil ca dupa pauza de vara vor depasii viteza sunetului,si vor rula cu motorul ala ionic,bidonic sau cum draq tot zic unii de pe aici ce s-au uitat prea mult la razboiul stelelor,la 159,5 % capacitate!
    Hai sa nu aberam cu recuperatul asta,adevarul e ca nu sunt nici macar pe aproape...ca in timp vor reusii ceva...ramane de vazut,insa nu credeti in minuni,nu in F1,nu de alta,dar nu au existat si nici nu vor exista ;) !
    13 9
  • Hamilton n-a mai forțat. Avea un tur rapid, dar a fost încurcat de Rosberg. Nici dacă ninge, Vettel n-are șanse la victorie atât timp cât Hamilton e în cursă.
    12 18
  • il intrece vettel in primul viraj si apoi incepe spectacolul.chiar daca cred ca pana la final in conditii uscate, mercedes o sa ii bata mar iar pe cei de la ferrari, ar fi interesant macar primele tururi sa nu conduca mercedes cursa.altfel ar fi aproape ca si cursa din australia
    9 5
  • Florin
    Kimi ca de obicei ghinionist...McLaren slab de tot. Vettel a fost norocos ca nu a trecut si Kimi in Q1, cred ca alta ar fi fost ordinea. Ferrari merge foarte bine, intr-adevar a recuperat.
    19 6
  • @ferr1
    Nu zau?!Bine ca ai venit tu sa ne dai lumina,ramaneam prosti altfel!
    De anul trecut stim ca in conditii "normale"de cursa nimeni nu poate castiga in fata lor!
    Ideea era ca poate reusim anul asta sa vedem o echipa care sa-i concureze cu adevarat,si momentan Ferrari se afla cat de cat in apropierea lor,insa in cursa nu ma astept sa-l vad pe Vettel sau Kimi de la egal la egal cu Lewis sau Nico!Insa as vrea sa vad asta cat mai curand...si din partea mea sa ajunga si McLaren in aceasta ipostaza,insa nu ma pot imbata cu apa rece oricat as vrea....
    6 6
  • daca kimi isi lasa loc intre el si masina din fata suficient nu era incurcat de nimeni,dar parca nu vrea, pacat de ferrari anul trecut au avut tot un singur pilot la fel si anu asta ..,la asemenea nivel nu ai voie cu greseli de incepator
    8 9
  • Cred ca anul acesta pot spune , fara a fi dat afara.
    Anul trecut cand constatam ca VETEL vine pe ploaie de rupe tot, dadeati negative. Cum o fi simtit riciardo o secunda pe tur ,pe ploaie, cu o masina mult mai buna? Ce o fi in capul lui ham care pe uscat are o secunda si mai bine, iar pe ploaie se urca VETEL pe el?
    DAR VOI cand aveti de cand sa faceti o analiza corecta a unei curse si sa postati ceea ce ati judecat bine ceea ce spuneti?
    Vedeti ca v-am lasat loc de coment.....
    11 10
  • Pentru maxim doua minute in Q2 atmosfera de pe circuit a fost comparabila cu o cursa in toata regula. Per total o sesiune de calificari interesanta
    6 3
  • Dragon
    Kimi are mare ghinion ! In ritm de cursa e peste vettel . Vorbind de ghinion aduceti va aminte sezonul 2005 cu suspensii rupte si motoare explodate ! in 2005 si 2003 kimi trebuia sa ia titlul dar unii de aici au memoria scurta sau sunt prea mici !
    18 6
  • daca ar avea vetel un motor mercedes le-ar da 4 sec pe tur
    0 1
  • Mda se pare ca Raikkonen are ghinion... sa nu exageram. Momentan Vettel s-a adaptat un pic mai bine masinii noi Ferrari in rest, sa vedem punctele pentru ca alea conteaza. Oricum ploaia a schimbat un pic planul echipelor si nu toate s-au adaptat bine. Totusi, in cursa se pot schimba multe, sa vedem cursa acuma :P
    7 1
  • Dragoane, motoarele alea sparte erau cauza unei uzuri intinse la maxim, raikkonen mergea atunci pe varianta "ori la bal ori la spital" nu spune nimeni ca nu merita 2-3 titluri in cariera, ghinionul sau a fost sa fie pilotul unei echipe permanent imperfecte pe care de multe ori a scos-o invingatoare doar pilotul, exemplu ayrton senna, alain prost, etc, dar vremea finlandezului e de mult apusa, se comporta pe pista ca o broasca testoasa.
    8 14
  • tabla de 1
    era unu pe aici ieri (fier1)care prognoza o secunda lejer intre merc si restu acum primeste numa voturi negative.apropo alonso mai joaca in formula 1?ia l pe mircea si faceti dream team teambel!
    9 4
  • klausnake
    @McLaren_Honda
    Vorbesti niste prostii mai mari decat tine,in momentul in care il faci pe Kimi o broasca testoasa,daca te uiti bine,in antrenamente i-a cam rupt tachetii lui Vettel...
    13 4
  • In sfarsit Ferrari i-au dat un comninezon pe masura lui Vettel.
    0 0
  • teleki
    @McLaren_Honda, gândești exact ca o broască în privința lui Raikkonen.
    1 0
  • Kimi a avut ghinion, doar atat! Maine o sa faca o figura frumoasa!
    Fortza Ferrari!
    8 2
  • doamne ajuta sa ploua..........va fi spectaculos
    0 0
  • cam mult il tine ghinionu asta pe kimi, ar trebui sa faca ceva, cu un singur pilot in echipa nu se aduna puncte..
    1 2
  • La cat e cursa dupa ora de vara (ora la care trecem in noaptea asta)?
    Mersi.
    5 6
  • La ora 10:00, Mircea.
    3 1
  • cursa incepe la ora 10:00
    http://i.imgur.com/jF0lhOr.png

    sursa: formula1.com
    2 1
  • Peresmircea
    prostu daca nu i fudul nui destul.Ne spune el acum ce gazete rasfoieste ,ce portaluri viziteaza dar tot nu stie ora,ce parere aveti de asa specimen de om care numa pomeneste de imperii si jigniri,intreaba el tacticos si camaradereste daca putem sa l ajutam sa afle ora de incepere...dar ce ma mirceo vrei sa ajungi la cursa si nu stii cu ce avion sa pleci? si acolo primesti voturi negative zau P.S. NU TI STA BINE CAND VREI SA PARI INTERESANT CA STIM TOTI CE ESTI...un nimic.
    6 4
  • DACA PLOAIE SI NU VOR AVEA PROBLEME TEHNICE O SA VEDEM UN MCLAREN IN TOP 10 ! VETTEL ARE MARI SANSE SA GATE PE 2 SA-U DE CE NU SA TERMINE PE 1 !!! RAMINE DE VAZUT .
    1 0
  • AM AVUT DREPTATE IN DOUA CURSE FERRARI SINT LA EGALITATE CU MERCEDES POATE SI UN PIC MAI SUS !!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru