Hamilton, imbatabil în Canada: britanicul a fost cel mai rapid în antrenamentele de vineri

de Daniel Popescu
Sambata, 11.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Montreal, în timp ce Felipe Massa a fost protagonistul unui accident.

Lewis Hamilton a început cu dreptul Marele Premiu al Canadei şi a fost cel mai rapid în antrenamentele de vineri, la două săptămâni după victoria obţinută la Monaco.

În prima sesiune de antrenamente, pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:14.755 şi l-a învins pe coechipierul său Nico Rosberg cu peste 3 zecimi de secundă. Ferrari a introdus o nouă turbină şi a ocupat locurile 3 şi 5 prin Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen, în timp ce Red Bull Racing şi-a adjudecat poziţiile 4 şi 11 prin Max Verstappen şi Daniel Ricciardo, într-o sesiune în care australianul a utilizat un nas mai scurt pentru monopost. Felipe Massa a fost protagonistul unui accident major în primul viraj, generat de faptul că flapsul aripii spate nu s-a închis la dezactivarea sistemului DRS.

În cea de-a doua sesiune, Hamilton şi-a îmbunătăţit timpul la 1:14.212, însă de data aceasta principalul său rival a fost Sebastian Vettel, aflat la numai 2 zecimi în spate. Rosberg s-a mulţumit cu locul 3 în fata cuplului Red Bull format din Verstappen şi Ricciardo.

Calificările pentru Marele Premiu al Canadei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 20:00, ora României.

Canada - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (3)

  • Cred ca se termina si cursa si voi nu mai scrieti nimic....
    3 0
  • Tinand cont si de rezultatele ultimelor antrenamente as zice ca Ferrari au facut in sfarsit un pas in fatza (singurii ce-au coborat sub 1:14.000) si ca imbreuna cu Red Bull sunt principalii adversari ai celor de la Mercedes. Daca si-n calificari diferentele vor fi de jumate de secunda intre primii 6 atunci as spune ca vom avea o cursa minunata plina de emotii si surprize. Sper sa am dreptate!
    4 0
  • +0.176 Vet. Au venit aproape.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru