Hulkenberg a refuzat Lotus de teama lui Grosjean şi a lipsei unei oferte pentru 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 15.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg a refuzat să concureze pentru Lotus în ultimele două curse ale sezonului pentru că anticipa că va fi învins de Romain Grosjean şi pentru că nu a primit o ofertă pentru 2014.

Din exterior părea o ofertă atractivă, dar există un anumit risc asociat cu ultimele două curse.

Nico Hulkenberg
Pilot Sauber
Nico Hulkenberg a fost primul pe lista celor de la Lotus pentru înlocuirea lui Kimi Raikkonen în ultimele două curse ale sezonului 2013, însă acesta a refuzat oferta primită.

Germanul a dezvăluit că au existat două motive principale pentru acest gest, primul dintre ele fiind că Romain Grosjean l-ar fi învins probabil în acest curse, element care i-ar fi afectat reputaţia.

"Din exterior părea o ofertă atractivă. Dar există un anumit risc asociat cu ultimele două curse şi trebuie să vezi imaginea de ansamblu, motiv pentru care am luat această decizie. Nu ştiu ce aş fi făcut dacă urcam într-un monopost pe care nu-l cunosc. Nu cred că oamenii s-ar fi aşteptat să înving pe Grosjean, care obţine rezultate bune. Acesta a fost punctul de vedere", a declarat el.

Hulkenberg este considerat principalul favorit să semneze cu Lotus pentru 2014, mai ales că acest lucru a fost solicitat şi de noul coproprietar Quatum Motorsport.

Cu toate acestea, germanul a dezvăluit că negocierile cu Lotus pentru ultimele două curse nu au inclus niciun fel de ofertă pentru 2014, element care a contat de asemenea în decizia sa.

"Am fost la Enstone să vorbesc cu Eric Boullier (n.r - şeful Lotus) despre aceste două curse şi despre 2014, pentru că şi anul viitor este important. Sunt încă în aşteptare şi situaţia este la fel ca acum câteva săptămâni. Este un joc de răbdare şi un mic joc al minţii să nu ştiu nimic despre viitor. Aş putea lua o decizie, dar încerc să obţin cea mai bună înţelegere şi să mă poziţionez cât mai bine", a adăugat el.

Situaţia pe piaţa transferurilor s-a complicat şi mai mult după ce Sergio Perez a devenit liber de contract după îndepărtarea de la McLaren. Chiar dacă nu a impresionat prin performanţe, acesta poate deveni atractiv pentru Lotus datorită sprijinului financiar al grupului mexican de telecomunicaţii Telmex. Anterior, singurul rival al lui Hulkenberg era Pastor Maldonado, sprijinit de asemenea puternic de compania petrolieră de stat PDVSA din Venezuela.

Via SkySports, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru