Hulkenberg produce surpriza la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.02.2010
Nico Hulkenberg a stabilit cel mai bun timp in a doua zi de teste de pe circuitul de la Barcelona, devansandu-l pe Fernando Alonso.

Debutantul Nico Hulkenberg a produs una dintre cele mai mari surprize ale testelor din aceasta iarna, dupa ce a stabilit timpul de referinta in a doua zi de teste de pe circuitul de la Barcelona.

Pilotul echipei Williams, care nu a concurat in nicio cursa de Formula 1 pana in acest moment, a fost cronometrat cu 1m20.614 si l-a devansat cu numai 23 de miimi pe dublul campion mondial Fernando Alonso.

Germanul a stabilit acest timp la scurt timp dupa pauza de pranz in timpul unei simulari de calificari si nu a mai fost detronat de pe primul loc pana la finalul zilei, mai ales ca Alonso s-a concentrat in cursul dupa-amiezii pe efectuarea unor simulari de cursa. Spaniolul si-a incheiat programul chiar mai devreme decat planificarea initiala dupa ce a oprit monopostul pe circuit din motive inca necunoscute cu numai cateva minute inainte de final.

BMW-Sauber a continuat parcursul foarte bun din aceasta iarna, iar Pedro de la Rosa a ocupat in final locul 3, adoptand o strategie similara cu cea a lui Alonso: similari de calificari dimineata si, respectiv, simulari de cursa in timpul dupa-amiezii.

Dupa ce au dominat prima zi de teste, cei de la Red Bull au intampinat probleme cand l-au avut la volan pe Sebastian Vettel. Germanul a incheiat sesiunea pe locul 4 si a intampinat o problema mecanica in timpul unei simulari de cursa.

Intre timp, Mercedes GP si McLaren au optat sa testeze calitatile monoposturilor pe parcursul unor stinturi lungi. Din acest motiv, Michael Schumacher si Lewis Hamilton nu au avut oportunitatea de a obtine timpi reprezentativi, ocupand la final doar locurile 7 si, respectiv, 8.

Renault si-a mentinut evolutiile de pana acum si a incheiat pe locul 9 prin Robert Kubica, in timp ce Jarno Trulli a castigat confruntarea de la distanta cu Timo Glock intre cele doua noi echipe prezente in teste.

Iata clasamentul complet al celei de-a doua zile de teste de la Barcelona:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Diferenta  Tururi
 1  Hulkenberg  Williams  1m20.614    99
 2  Alonso  Ferrari  1m20.637  0.023  134
 3  de la Rosa
 BMW-Sauber  1m20.973  0.359  114
 4  Liuzzi  Force India
 1m21.056  0.442  90
 5  Vettel  Red Bull
 1m21.258  0.644  125
 6  Alguersuari  Toro Rosso
 1m21.571  0.957  104
 7  Schumacher  Mercedes GP
 1m21.689  1.075  85
 8  Hamilton  McLaren  1m22.152  1.538  93
 9  Kubica  Renault  1m24.912  4.298  53
 10  Trulli  Lotus  1m25.524  4.910  70
 11  Glock  Virgin  1m25.942  5.328  52

 

Testele de la Barcelona continua pe parcursul zilelor de sambata si duminica.

Taguri: barcelona, teste

Comentarii (24)

  • Ham si echipa
    Argintii aia-s varza. La ce timpi au avut la simularea cursei nu prind nici locu 4. Da in atatea ore sa nu incerce niste timpi de calificare:)))).Poate ca asteapta ploaia:))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @F1-zone
    Mah... nu ma incita la cearta :) Lasa-ma pe mine ca eu sunt perfect pentru rolul asta :)))
    0 0
  • NeoGalaxy
    Lasa-ma sa ma racoresc si eu putin:), tu esti fan ferrari asa ca poti da flit..Nu vad aplaudacii meclaren, ca zilele trecute se stergeau pe picioruse cu ferrari. Sufera in tacere. Ii bine sa se pregateasca pt Bahrain, ca acolo le da clasa sauber. Red Bull castiga tot anul asta!
    0 0
  • aplaudacule
    Haha, uite unu care a aparut:), da suparat esti frate ca ne faci handicapati:)..pai handicapu e la voi in ograda. Englezoii aia tepeni au nevoie de putina umilinta. Ii invata Vettel-Weber cum se face. Abia astept Bahrain. Poate ca si Ferrari au nevoie de niste lectii, da meclarenu de departe. Hai sa traiesti si nu fii trist, noi platonicii ne bucuram;)
    0 0
  • ctlnmihai
    Hulkenberg produce surpriza la Barcelona
    si ca sa revenim la F 1 , ca observ ca esti fan Red Bull ..ar trebui sa te ingrijoreze faptul ca mai in toate sesiunile Red Bull a avut probleme tehnice asa ca bucura-te dupa prima cursa nu acum in teste P.S Mai suparat ca tine nu sunt ..chiar ai fost amuzant parol
    0 0
  • domnule:)
    Iarta-ma:))..poate ca tu asa te racoresti tu, eu am alt mod. Pai daca nu ma mai lasi eu nu mai comentez, banuiesc ca esti domnul administrator de site:)..Domnule..
    0 0
  • asa da
    Eu vad probleme la meclaren acum nu la red. Vom vedea in Bahrain si-atunci voi rade bine de meclaren. Daca imi dai voie:)
    0 0
  • ctlnmihai
    @F1-zone
    Sa inteleg ca te iubesti singur ,n-ai nevoie de femei??
    0 0
  • ctlnmihai
    @ f1-zone
    Nope ,eu chiar nu ma suport
    0 0
  • ctlnmihai
    @ f1-zone
    Nope ,eu chiar nu ma suport
    0 0
  • Uau ,ce va mai......
    ....excitati reciporc.Aveti putintica rabdare stimabile pina dupa prima cursa si atunci puteti sa va dati cu ghioagele in cap.Red Bull e cam firava deocamdata,McLaren doarme in front,iar Ferrari minte de ingheata apele.Mercedes isi vede de treaba cu mosu in cockpit,iar ceilalti-tamiie tata.....Aveti putintica rabdare......
    0 0
  • ctlnmihai
    @hasu
    noroc cu intelepciunea ta care ne salveaza.. cat despre excitatie o sa luam distonocalm si trece
    0 0
  • teste pe final..
    N-am nicio emotie, Ferrari sta bine, o recunosc chiar adversarii. Nu inteleg unde e "minciuna". Alonso intotdeauna a fost precis si obiectiv cand isi dadea cu parerea despre monopostul cu care concureaza. In fine. Probabil si McLaren e tot pe-acolo cu Red Bull. Mercedes mai are inca, are ceva distanta. Schumi insusi o recunoaste. Asta daca nu minte..Surpriza s-ar putea numi Williams. Evident nu putem decat specula. Prima cursa a anului ne va spune cine are dreptate.
    0 0
  • ctlnmihai
    @diesel08
    Alonso sta bine..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Fani
    Eu glumeam mai sus, dar vad ca unele lucruri nu se schimba niciodata...
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neo
    toti glumim..
    0 0
  • @ctlnmihai
    Si McLaren sta bine, la Jerez s-a vazut ca sunt rapizi. La Barcelona pana acum au insistat pe stinturi lungi cu simulari de cursa. Ma astept ca maine McLaren sa insiste si pe simularea calificarilor, cu f putin combustibil. Foarte greu de spus cum stau. Red Bull au mici probleme de fiabilitate, au timp sa rezolve. Oricum, concluzia mea e ca nu vom avea un debut de an ca in 2009, cand Brawn a dominat copios.
    0 0
  • ctlnmihai
    @ diesel
    Ferrari e echipa de batut ..eu am facut corectura aceea ca tu esti fan Alonso in primul rand si dupa fan ferrari.oricum ai dreptate ordinea e ferrari ,mclaren ,red bull cu mici semne de intrebare la mercedes ,desi sper sa simuleze faptul ca nu sunt competitivi
    0 0
  • @ctlnmihai
    :)N-as fi chiar atat de categoric, inainte sa fiu sustinator Alonso am "trudit" multi ani langa Ferrari cu Schumi, insa mi-a placut foarte mult pustiul Alonso inca din 2003-2004, apoi Ferrari prea domina, deci:), alchimia dupa care functionez eu difera de a ta. Uite, de ex acum am un "ochi" bine atintit spre Hulkenberg:), abia astept sa-l vad in cursa. Asta nu doar din cauza timpilor de ieri, pur si simplu are un CV promitator.
    0 0
  • cap la cap..
    Toate echipele sunt de "batut":)..eu asa sper sa se-ntample
    0 0
  • Toate echipele sint de batut....
    .....aici am vrut sa va aduc baieti.Pina dupa prima cursa ,doar vorbim.Unii mai putin ,altii mai mult.Dupa prima cursa inghitim in sec si nu ne mai dam destepti.Eu va apreciez ca plusati,dar trebuie putina decenta,sintem doar fani.Toata lumea mai greseste ,chiar si cei cu tunelu de vint din apartament-Mirciulica si cu spicialistu neo.Dixit.
    0 0
  • hasu
    F1 preocupa, doar de aia suntem aici:), altminteri am dezbate alte teme pe alte site-uri. Nu cred ca cineva "pluseaza", pur si simplu comentam stirille F1 propuse aici cu mai multa sau mai putina obiectivitate. Inclusiv tu faci asta in posturile tale. Iti manifesti niste puncte de vedere ceea ce este in regula. Mirciulica are farmecul lui, ma intreb pe unde o fi la ora asta:)..
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Punctul pe I
    In sfarsit spunem lucrurilor pe nume. Totusi eu ma gandeam ca sunt necesar ca sa nu avem aici, comentarii gen "Cancan". Stiu ca modalitatea prin care am incercat starpirea acelui tip de comentariu nu este cea mai potrivita, dar din pacate... nu exista alta mai buna. Evident, fiecare este liber sa aiba o parere libera dar asta este o utopie de care nu ne bucuram desi am vrea. Totusi... parerea cuiva conteaza doar pentru el si nu pentru altcineva. Iar intre o parere care are niste baze si substanta si o parere asa de dragul de a posta ceva... prima este lasata in pace si a doua trebuie lichidata. Scuze ca am deviat de la discutia initiala :)
    0 0
  • Stirpim....
    .......lichidata!!!!Ce cuvinte urite.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru