Hulkenberg va concura pentru Force India în sezonul 2014

de Daniel Popescu
Marti, 03.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a confirmat marţi că Nico Hulkenberg va fi unul dintre piloţii echipei în sezonul 2014 al Formulei 1. Numele coechipierul său va fi anunţat ulterior.

Esential 2012 este sezonul in care Hulkenberg a mai concurat pentru Force India
51 de puncte a obtinut Hulkenberg pentru Sauber in 2013
Force India a confirmat marţi speculaţiile apărute în presa internaţională cu numai câteva ore înainte cu privire la semnarea unui contract cu Nico Hulkenberg.

Germanul va reveni astfel la echipa pentru care a mai concurat în sezonul 2012 înainte de a semna cu Sauber şi este încrezător că poate obţine performanţe bune în sezonul următor.

"Sunt fericit să revin la Force India. Echipa are obiective mari pentru anul viitor şi cred că experienţa pe care am câştigat-o pe parcursul anilor ne va ajuta să ne îndeplinim aceste obiective. Cred că putem avea un pachet competitiv pentru sezonul 2014. Am auzit multe lucruri pozitive şi despre motorul Mercedes, aşa că sunt multe motive să fiu entuzismat pentru anul viitor. Cunosc echipa şi pot să văd determinarea.

Sunt oameni grozavi şi cu toţii avem aceeaşi dorinţă de succes", a declarat el.

Echipa are obiective mari pentru anul viitor şi cred că experienţa pe care am câştigat-o pe parcursul anilor ne va ajuta să ne îndeplinim aceste obiective.

Nico Hulkenberg
Pilot Force India
La rândul său, Vijay Mallya, coproprietarul Force India, este încântat că Hulkenberg a acceptat să revină la echipa în sezonul următor.

"Sunt încântat că Hulkenberg revine la Force India. Când a concurat pentru noi în 2012 a devenit clar că Hulkenberg este un talent excepţional şi a continuat să impresioneze pe toată lumea din paddock cu performanţele sale din acest sezon. Să-l avem pe Hulkenberg în linia noastră de piloţi este o dovadă a obiectivelor noastre şi un spor de încredere pentru întreaga echipă", a precizat el.

Hulkenberg a concurat în acest sezon pentru Sauber, echipă pentru care a obţinut 51 de puncte, terminând pe locul 10 în clasamentul general. Germanul a fost favorit să semneze cu Lotus, însă în cele din urmă a ales Force India pe fondul întârzierii semnării unui parteneriat cu fondul de investiţii Quantum Motorsport.

În cele din urmă, Lotus a semnat un contract cu Pastor Maldonado.

PEREZ ŞI SUTIL LUPTA PENTRU AL DOILEA LOC

Force India va anunţa ulterior numele coechipierului lui Hulkenberg, însă presa internaţională speculează deja că există doi candidaţi. Favorit este Sergio Perez, care a pierdut locul disponibil la McLaren şi care are avantajul sprijinului financiar oferit de grupul de telecomunicaţii Telmex. Mexicanul luptă pentru post cu Adrian Sutil, care negociază prelungirea contractului semnat pentru 2013.

Indiferent care va fi pilotul ales, Paul di Resta va fi sacrificat, iar scoţianul va părăsi cel mai probabil Formula 1 după o prezenţă de numai trei ani. Şansele ca acesta să-şi găsească o altă echipă sunt minime, în special din cauza faptului că nu are sponsori care să contribuie la bugetul echipei.

Via Force India

Comentarii (12)

  • Paul di Resta este u pilot bun, a acumulat mai multe puncte ca Adrian Sutil. Ar fi pacat sa paraseaca Formula 1
    8 1
  • pablo256r
    Da si nu prea. Di Resta a avut si curse foarte slabe. Cat trebuie sa fii de "netot" sa alegi sa ocolesti alte monoposturi si sa dai in colegul de echipa? S-a intimplat de mai multe ori in cazul scotianului. E bun, dar cred ca sint altii mult mai buni decit el.
    7 3
  • JugaruGabi
    Di Resta este mai bun ca alti soferi care nu au ce cauta in F1... a se vedea Pastor Maldonado, Giedo van der Gaarde, Max Chilton, Charles Pic...
    12 2
  • vyctor7
    Auzi la pampalaul asta le spune soferi ! Bai cretinule baietii astia sant piloti ca nu concureaza cu dacia 1100.
    5 8
  • @de-a lui jugaru prunc
    In F1 toti sunt piloti. Sofer poti sa fii tu, daca ai un permis de conducere. Ai nevoie de ceva caracter sa ridiculizezi munca altuia, dar asta nu ma surprinde. Caterinca romaneasca, mai ales aia de de Dambovita, este traditie deja la multi din "fanii" de pe-aici. Eu n-o sa te fac cretin, insa dupa comentariile tale nu esti departe.
    4 7
  • JugaruGabi
    Au aparut 2 habarnisti pe aici, care probabil urmaresc F1 de acum "mii de secole" in urma.. cand monoposturile mult mai slabe decat competitia ramaneau in primii 10 datorita PILOTILOR adevarati, nu a DRS-urilor, nu a pneurilor de 3 lei si nu a strategiilor din boxe.

    Sa tineti minte doua lucruri, baieti destepti (ca deh, eu sunt cretin) :

    - faptul ca esti in F1 datorita banilor, nu te face pilot, ci dimpotriva esti sofer si platesti sa fii in Marele Circ. Daca erai pilot, nu cautai sa aduci bani la echipa ca sa participi, erai remarcat de echipe si promovat ca atare, nu iti plateai locul in F1, doar ca sa existi pe grila si sa nu reusesti performante.

    - ca sa lamurim treaba cu traducerile din engleza in romana si viceversa: sportul F1 este cu specific dominant englezesc (multe echipe si FOM sunt din Anglia). De altfel, cum limba engleza este cea mai des "consumata" in acest sport, toata lumea vorbeste de Formula 1 Drivers - conform limbii engleze, driver inseamna sofer, conducator, vizitiu, operator, dar nu am gasit nicaieri traducere directa de PILOT. Asa ca, luand-o mot-a-mot, nu am gresit cu nimic, "bajeti" culti care va place sa jigniti cum vreti voi.

    Spuneti ca ai nevoie de caracter sa ridiculizezi munca altuia... e interesant cum se pune problema in prisma comentatorilor de pe site... dar "pilotul" care ia locul unuia talentat cu adevarat, folosind banii si sponsorii pe care ii aduce, nu cumva il ridiculizeaza pe cel din urma?, care chiar merita sa ocupe acel loc? Intreb si eu...
    10 3
  • Sper ca Hulk sa faca un sezon bun la Force India in 2014, merita un loc la o echipa de top

    @JugaruGabi

    sunt perfect de acord cu tine
    sunt useri care nu fac altceva deca se leaga de declaratii ... asta este din pacate nivelul de cultura
    unii au prea mult timp liber ... ar trebui sa-si caute de lucru ...
    "go on" cu dislike-uri la commenturile mele ... va doresc bafta la vanat greseli ;)
    4 0
  • jugarule, tu esti driver sau sofer?
    1 3
  • PPk, care-i diferenta inafara de faptul ca sunt 2 limbi diferite?
    2 0
  • JugaruGabi
    Dar tu, PPk, ce esti?
    Eu sunt sofer - ca sunt roman.
    Dar pentru straini sunt driver. :)
    0 0
  • JugaruGabi
    E interesant cum am ajuns sa facem semantica cuvantului "driver" pentru F1...

    Sunteti geniali. Ok fratilor... o las ca voi... atunci reformulez:

    "Di Resta este mai bun ca alti piloti care nu au ce cauta in F1... a se vedea Pastor Maldonado, Giedo van der Gaarde, Max Chilton, Charles Pic.."

    E mai bine? Puteti dormi linistiti la noapte?
    1 0
  • Jugaru a avut perfecta dreptate: di Resta este mai bun decat Maldonado, van der Garde, Chilton, Pic, Bottas, Perez, Gutierrez care chiar pot fi catalogati "soferi". Piloti se pot numi Vettel, Alosno, Raikkonen, Hamilton si aia care si-au mai scris numele in cartile de istorie ale F1.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru