Kobayashi, increzator ca poate obtine podiumuri in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.02.2010
Kamui Kobayashi crede ca lipsa de experienta il va impedica sa obtina victorii in sezonul 2010, insa spera sa termine cat mai multe curse pe podium.

BMW-Sauber a devenit surpriza placuta a sesiunilor de teste din ultimele doua saptamani, in urma timpilor foarte buni realizati in aceasta perioada. Dupa ce la Valencia a terminat mereu in spatele celor de la Ferrari, BMW-Sauber a stabilit joi cel mai bun timp pe circuitul de la Jerez prin Kamui Kobayashi, considerat una dintre revelatiile de la finalul sezonului trecut.

Tanarul pilot japonez exclude insa posibilitatea de a obtine victorii in acest an prin prisma lipsei de experienta, insa crede ca o clasare pe podium in anumite curse este un obiectiv realist.

"Sunt inca un debutant. Sunt multe circuite pe care nu le cunosc, iar asta face diferenta. Chiar si dupa trei patru ore de teste in antrenamente nu este usor. Este posibil sa am sansa sa obtin cateva podiumuri, dar este foarte important sa castig puncte de pe locurile 4-8. Apoi daca unele monoposturi au accidente pot obtine podiumul", a declarat pilotul echipei BMW-Sauber la finalul celei de-a doua zile de teste de la Jerez.

In ciuda optimismul aratat pentru sezonul care va incepe peste numai o luna, Kobayashi a admis ca este prea devreme sa traga concluzii in privinta performantelor reale ale monopostului C29.

"Cu siguranta suntem intr-o pozitie buna, dar este foarte dificil de spus, deoarece conditiile pistei se schimba mereu si cantitatile de combustibil sunt diferite.

Doar la final am obtinut un timp bun. Trebuie sa fim optimisti sa sa muncim din greu, sa ne concentram sa imbunatatim masina si sa comunicam cu echipa", a mai precizat el.

Testele de la Jerez continua pe parcursul zilelor de vineri si sambata, insa ploaia si-a facut deja aparitia in Spania si ameninta sa bulverseze din nou programul echipelor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru