Kobayashi, lăudat de Peter Sauber pentru prestaţia de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Kamui Kobayashi a fost lăudat de Peter Sauber după prestaţia foarte bună pe care a avut în Marele Premiu al Europei.

La aproximativ şase luni după ce a impresionat lumea Formulei 1 la Interlagos şi Abu Dhabi, Kamui Kobayashi a demonstrat din nou că este un pilot talentat, capabil să lupte de la egal la egal împotriva unui campion mondial chiar dacă dispune de un monopost mai lent.

Plecat în cursă doar de pe locul 18, japonezul a profitat de strategia excelentă de a pleca cu pneuri medium şi a urcat pe locul 3 după prima serie de opriri la boxe.

Pilotul echipei BMW-Sauber a avut timpi foarte competitivi comparativ cu liderul cursei, Sebastian Vettel, iar după ce a efectuat schimbul oblogatoriu de cauciucuri i-a depăşit pe Fernando Alonso şi Sebastien Buemi, profitând de aderenţa superioară. În urma acestor performanţe, Peter Sauber a avut numai cuvinte de laudă la adresa niponului.

"Ce cursă fantastică, mai ales având în vedere ce poziţii am ocupat pe grila de start. Echipa şi piloţii au făcut totul bine. Pedro de la Rosa a avut o performantă solidă şi a câştigat un punct (n.r - ulterior, a pierdut locul 10 după o penalizare de 5 secunde), iar Kobayashi a fost absolut incredibil.

Timpii pe care i-a realizat când era pe locul 3 au fost uluitori şi au demonstrat cât de mult potenţial are acest monopost. Felicitări întregii echipe şi piloţilor", a declarat elveţianul.

La rândul său, Kobayashi a explicat cu propriile sale cuvinte experienţa pe care a trăit-o pe circuitul stradal de la Valencia.

"Am început cu pneurile mai tari şi nu am oprit la boxe când ceilalţi au făcut acest lucru. A fost grozav să pilotez în frunte, dar nu a fost nici uşor, pentru că l-am avut aproape de mine pe Jenson Button tot timpul şi a trebuit să am grijă şi de pneuri. După pitstop am avut numai patru tururi la dispoziţie pentru a mă folosi de pneurile mele proaspete. În acest moment am avut o aderentă mai bună decât toţi ceilalţi şi am simţit că trebuie să profit de asta. Bineînţeles că a fost riscant să-i depăşesc pe Alonso şi Buemi, pentru că dacă nu aş fi reuşit şi aş fi abandonat aş fi avut probleme", a precizat japonezul.

În urmă acestui rezultat, Kobayashi a acumulat 7 puncte şi ocupa locul 13 în clasamentul general.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    O cursa extraordinara pentru el si cu putin noroc termina pe locul 3-4, poate chiar mai sus. Nu stiu cum i-au influentat cursa, acele intrari la boxe, ale acelor 9 piloti dar a pilotat foarte bine. Pacat ca a fost intarziat de cativa piloti inceti si putin a lipsit sa fie scos din cursa de acestia. Oricum o cursa grozava si o gura de oxigen pentru Sauber :P Bravo Lor! I-a depasit si pe Alonsi si pe Buemi si s-a descurcat super, a fost chiar mai rapid decat campionul mondiat en titre, ceea ce nu este o reusita de ignorat.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru