Kovalainen a semnat cu Lotus pentru ultimele două curse ale sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 14.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Heikki Kovalainen a confirmat joi semnarea unui contract cu Lotus pentru ultimele două curse ale sezonului ca înlocuitor pentru Kimi Raikkonen.

Esential 30 de puncte a castigat Kovalainen pentru echipa de la Enstone in sezonul 2007
2 este cel mai bun rezultat inregistrat de Kovalainen la Renault in 2007
6 sezoane este experienta acumulata de Kovalainen in Formula 1
Lotus a confirmat joi că Heikki Kovalainen va urca în monopostul lăsat liber de Kimi Raikkonen pentru ultimele două Mari Premii ale sezonului.

Deşi a reprezentat a treia opţiune pentru Lotus după refuzurile primite din partea lui Nico Hulkenberg şi Michael Schumacher, finlandezul este încântat de oportunitatea primită, mai ales că în acest sezon a fost doar pilot de rezervă la Caterham după şase sezoane consecutive petrecute în Marele Circ.

"Este o oportunitate fantastică pentru mine să mă alătur celor de la Lotus pentru ultimele două curse din 2013. Am văzut în acest an că E21 este un monopost care poate câştiga curse şi termina pe podium, aşa că voi forţa pentru cele mai bune rezultate.

Va fi o provocare să urc în monopost atât de târziu când nu am concurat tot sezonul, dar cunosc bine echipă de la Enstone şi nu am nicio îndoială că voi intra în ritm", a declarat el, referindu-se la faptul că în 2007 a concurat pentru Renault, vechiul nume al celor de la Lotus.

Cea mai simplă variantă pentru Lotus era să-l promoveze pe pilotul de rezervă Davide Valsecchi, însă şeful Eric Boullier l-a ales pe finlandez pentru experienţa în contextul în care echipa luptă pentru locul trei în clasamentul constructorilor.

"Avem toată încrederea în abilităţile lui Valsecchi, dar suntem implicaţi într-o luptă echilibrată în campionat, aşa că am decis că experienţa pe care o poate aduce Kovalainen era nepreţuită, pentru că vrem să terminăm anul în cea mai bună poziţie posibilă", a adăugat el. 

Via Lotus

Comentarii (2)

  • GrosJan
    au gresit. Era o oportunitate sa testeze un pilot cu potential. Doua curse nu costau prea mult decat sa ia o teapa de un an sau mai mult. Probabil McLaren si-ar fi dorit doua curse de teste pentru Magnussen inainte de a semna
    2 5
  • pacat...miar fi placut sa vad ce poate Valsecchi in F1 nu doar ca pilot de teste....in GP2 mia placut de el si mi sa parut un pilot destul de rapid si mai ales constant.....Kovalainen o avea el experienta dar parerea mea niciodata nu ma impresionat.poate ca Lotus nu a gresit si vom vedea in astea 2 curse da numa sa nu fie o tapza ca cea luata de Renault in 2004 cand lau inlocuit pe Trulli cu un campion Villeneuve care in 3 curse nici macar un punct nu a adunat cu un monopost capabil de podiumuri
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru