Leclerc, pole position în Austria în fața lui Hamilton și Verstappen! Vettel, locul 9 după o defecțiune tehnică la motor

de Daniel Popescu
Sambata, 29.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei după ce i-a învins pe Lewis Hamilton și Max Verstappen. Sebastian Vettel va lua startul doar de pe locul 9 după o defecțiune tehnică la motor.

Ferrari a demonstrat pe circuitul Red Bull Ring din Austria că este capabilă să lupte de la egal la egal cu rivalii de la Mercedes.

Charles Leclerc a fost cel mai rapid în sesiunea de calificări și va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:03.003, stabilind un nou record al circuitului. Acesta este al doilea position din cariera pilotului monegasc după cel realizat în debutul sezonului în Bahrain.

Pilotul Scuderiei Ferrari l-a surclasat cu aproape trei zecimi de secundă pe Lewis Hamilton, care va pleca de pe locul al doilea pentru Mercedes, iar britanicul va fi urmat pe grila de Max Verstappen (Red Bull Racing).

Totuși, Hamilton va fi investigat după calificări pentru un incident cu Kimi Raikkonen în prima parte a calificărilor, astfel că riscă să fie penalizat pe grila de start.

Update: Comisarii de cursă l-au penalizat pe Hamilton cu trei poziții pe grila de start. Totuși, ca urmare a modului în care sunt aplicate penalizările celorlalți piloți aflați în această situație, britanicul va lua startul de pe locul 4.

În fața sa vor fi Leclerc, Verstappen și Bottas. 

În schimb, Sebastian Vettel a avut o sesiune de coșmar după ce a fost nevoit să rămână în garaj pe toată durata celei de-a treia părți a calificărilor. Germanul nu a avut posibilitatea de a lupta pentru pole position din cauza unei defecțiuni tehnice la unitatea de propulsie, pe care inginerii nu au reușit să o remedieze la timp. 

Valtteri Bottas a obținut doar locul patru la volanul celui de-al doilea monopost Mercedes, în timp ce Haas a trecut peste rezultatele dezamăgitoare din Franța și a obținut locul cinci prin Kevin Magnussen, în fața lui Lando Norris (McLaren). Magnussen va fi însă penalizat cu 5 poziții pentru schimbarea cutiei de viteze, astfel că Vettel va promova pe grila de start pe locul 9. 

Hamilton, Verstappen și Bottas vor lua startul în cursă cu pneurile medium folosite în Q2, în timp ce toți ceilalți piloți din top 10 vor pleca cu cauciucuri soft.

Alfa Romeo a progresat în mod surprinzător cu ambii piloți în Q3, iar Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi vor pleca de pe locurile șapte și opt, din fața lui Pierre Gasly (Red Bull).

Renault a fost eliminată cu ambii piloți încă din a doua parte a calificărilor: Nico Hulkenberg a stabilit al 12-lea timp, însă va fi penalizat cu 5 poziții pentru schimbarea motorului, în timp ce Daniel Ricciardo a terminat doar pe locul 14.

La rândul său, Carlos Sainz a fost al 15-lea, dar va pleca din spatele plutonului din cauza unor penalizări multiple, la fel ca și Alexander Albon de la Toro Rosso.

Prin seria de penalizări, Williams va reuși astfel să evite ultima linie a grilei de start, după o sesiune în care George Russell a fost mai rapid decât Robert Kubica.

Marele Premiu al Austriei va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10. 

Austria - Rezultate Calificări:

Comentarii (22)

  • ciocu mic
    i-a spart fatza croncanului!
    15 16
  • Hai Leclerc, meriti o victorie !
    27 2
  • Mercedes F1
    @ciocu mic

    vezi, de aia nu castiga titluri Ferrari, ca are fani ca tine ;)
    17 12
  • hai cu penalizarile!
    12 6
  • Și eu îi doresc pe de-a dreptul o victorie micuțului! Mult succes, Leclerc!
    17 3
  • asteptam penalizarea ptr cioroi..
    21 12
  • Vettel locul 10, nu 9. Este gresit in titlu.
    4 7
  • Costel
    charles , ii momentul oportun ca babuinul sa fie pus cu botu' pe labe !

    te rog charles , domesticeste-l maine pe pavian , fa-l sa-ti manance din palme pentru satisfactia tuturor fanilor ferrari dar si pentru relansarea acestui sezon fiindca o noua victorie ferrari , a doua din acest sezon , (prima ii a lui vettel la montreal ) va genera celor de la mercedes suficiente incertitudini cu beneficii majore pentru scuderia in a doua parte a sezonului

    ave leclerc ! forza vettel ! grazie binotto !

    P.S. sa-l mai rog si pe emanuele pirro sa-si faca datoria ? evident dupa incidentul dintre hamilton si raikonnen sau profesionalismul si echidistanta sa in comisia FIA nu mai necesita astfel de rugaminti :D
    17 11
  • care micut? intre leclerc si max sunt doar 16 zile. :)

    cred ca si-ar lua bataie de la max daca ar avea aceeasi masina.
    10 15
  • Daca Leclerc nu are un start bun si nu ia distanta din primele tururi nu face fata lui Hamilton si Verstappen
    5 11
  • Pe hartie pare a fi o cursa interesanta maine, cu Vettel mai in spate, fara Mercedes pe primele doua locuri si cu strategii diferite in ceea ce priveste pneurile de start.
    @ciocu mic....unde nu e nici Dzeu nu cere
    9 5
  • Atata timp cat Vettel termina in spatele lui Hamilton despre ce relansare de campionat vorbiti ?
    5 4
  • THE SPINNING GERMAN
    Astia cu epitetele...sunteti frustrati rau nu gluma! Bine, se stie de ce....Vetel bietul...dupa ce ca nu poate, a fost dominat de pusti tot weekendul mai vine si magareata...:)))
    7 17
  • Hamilton va fi penalizat cu 3 pozitii..
    5 0
  • Nu-mi vine sa cred ce am putut sa citesc.Costele ai probleme grave...
    14 6
  • @Costel
    Ai probleme cu capul. Cica "mafia l-a sabotat dinnou pe Sebastian".
    AHAHAHA
    Cu ce l-au sabotat acum, ca a avut o defectiune tehnica? Wtf?

    Si vezi ca, Toto ala, de care zici ca e sarpe, are origini romane, este pe jumatate roman. Tatal sau a fost roman.
    6 7
  • Erata: din nou*
    1 2
  • Hamilton a fost penalizat cu 3 pozitii pt. incidentul cu Raikkonen:
    https://www.formula1.com/en/latest/article.hamilton-handed-3-place-grid-drop-for-impeding-raikkonen-in-austria.4jatTCaO1TrlV19mYNKWWi.html
    Oare pt. aratat degetul mijlociu cat trebuia sa fie penalizarea ?
    Multumiti, fani rosiatici ?
    8 7
  • Cristi
    Si lui Raikonen trebuia sa ii dea amenda ca a aratat semne obscene in trafic :))))
    4 4
  • TWTommy
    Learn Colors of characters
    0 1
  • Nu prea stie Leclerc sa plece bine de pe loc, nu are suficienta experienta :(
    4 4
  • Ciucuresti
    Haideti ma sa va vad cum, nu ziceti ca a fost sabotat Vettel? Daca i se intampla asta lui Leclerc nu ar mai fi scapat Vettel de gura voastra.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru