Leclerc și Verstappen, cei mai rapizi în antrenamentele din Rusia: echilibru între Ferrari și Red Bull

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc și Max Verstappen au fost cei mai rapizi în antrenamentele libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Rusiei.

Marele Premiu al Rusiei a debutat vineri cu cele două sesiuni de antrenamente libere, iar Ferrari și Red Bull au oferit un prim indiciu cu privire la ritmul pe care îl pot avea în calificări și cursă.

În prima sesiune, Charles Leclerc a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:34.462, însă pilotul Scuderiei Ferrari a fost urmat la numai 0.082 secunde de Max Verstappen.

Șansele ca Verstappen să lupte pentru victorie vor fi însă afectate de utilizarea unui nou motor Honda, decizie în urma căreia pilotul celor de la Red Bull va fi penalizat cu 5 poziții pe grila de start.

Sebastian Vettel și-a trecut în cont locul trei la volanul celui de-al doilea monopost Ferrari, însă germanul a fost cu peste o jumătate de secundă mai lent decât Leclerc. Ca de obicei, Mercedes a folosit prima sesiune de antrenamente pentru stinturi lungi cu pneuri medium, motiv pentru care Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au încheiat sesiunea pe locurile 4 și 5. În plus, finlandezul a raportat și o defecțiune neobișnuită la aripa spate.

În a doua sesiune a fost rândul lui Verstappen să semneze cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:33.162, în timp ce Leclerc a încheiat pe poziția a doua la circa trei zecimi în spatele său.

Cei de la Mercedes au utilizat la rândul lor pneurile soft în această sesiune și au progresat pe locurile 3 și 4 în aceeași formulă Bottas - Hamilton, astfel că Vettel a fost retrogradat pe poziția a cincea.

Calificările pentru Marele Premiu al Rusiei vor avea loc sâmbătă de la ora 15:00, în timp ce cursa este programată duminică de la ora 14:10.

Rusia: Rezultate Antrenamente 1:

Rusia: Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (7)

  • Chiar nu cred că Mercedes sunt atât de "sărăntoci", adică atât de departe în ritm de calificări și de cursă. Vedem mâine ce-i cu ei, situația seamănă binișor cu ce s-a întâmplat cu Ferrari în Singapore. După cum nu cred că Max va fi mai rapid, cel puțin în calificări, decât Leclerc, Hamilton, sau Bottas ! Poate decât Vettel, care văd că nu este pe nicăieri, nu reușește deloc să se fazeze cu mașina.
    14 3
  • Mercedes iar isi ascund forma!
    2 1
  • "The mighty Mercedes wants rain" ! Ha, ha, incepand cu Toto, continuand cu Hamilton si terminand cu Bottas, toata trupa Mercedes plange cu lacrimi de crocodil dupa ploaie !
    6 15
  • Pana acum vroiau competitie ! Acum vor ploaie ?
    6 15
  • James Allison
    Nu sunt dispus sa repet asa ca va explic o singura data .

    " Ne dorim ce hotareste Valtteri pentru cursa de la Sochi ".
    0 1
  • Pe Sochi Autodrom se pot intampla multe, dar mai ales dueluri roata la roata. Va fi foarte interesanta cursa.
    Am citit undeva ca Ham incepe sa numai stea chiar atat de pasiv ca pana acum, insa la ce avantaj are poate sa mai doarma cateva curse.
    4 12
  • Mercedes F1
    Cei de la Mercedes vor un singur lucru. Titlurile. Ceea ce li se va si intampla. in rest cancan pentru macaronarii care cred ca daca au 2-3 curse castigate sunt grozavi. Pana una alta, macaronarii ar trebui sa aiba grija de Leclerc. Ca risca sa ramana cu Vettel.
    14 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru