Lopez: "Team Lotus ar trebui să-şi schimbe numele"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.12.2010
Gerard Lopez susţine că Team Lotus ar trebui să-şi schimbe numele după ce constructorul Lotus s-a implicat direct în Formula 1.

Formula 1 ar putea avea două echipe cu nume similare în sezonul 2011, situaţia fiind generată de revenirea constructorului Lotus în competiţie alături de Renault, într-o echipă care va purta numele Lotus Renault GP.

De cealaltă parte se află Team Lotus Renault, echipa malaeziană condusă de Tony Fernandes care a utilizat numele Lotus în 2010 pe baza unei licenţe care a expirat la sfârşitul sezonului. Situaţia se va clarifica însă în timp util, potrivit declaraţiilor lui Gerard Lopez, unul dintre acţionarii Lotus Renault GP, care consideră că Team Lotus Renault ar trebui să-şi schimba numele.

"Nu cred că vom avea patru monoposturi Lotus pe grila. Aş spune că nimeni nu are nimic de câştigat din asta, poate cu excepţia gruplului Lotus care ar avea patru maşini concurând pentru acelaşi brand chiar dacă ar fi implicat finaciar doar cu două. În mod natural, cine reprezintă brandul Lotus ar trebui să concureze drept Lotus, iar cine nu şi a cerut o licenţă pentru a face asta ar trebui să concureze sub alt nume.

Nu voi lua eu decizia asta pentru că nu am putere, dar nu cred că vor fi două echipe cu acelaşi nume şi patru maşini cu aceleaşi culori", a declarat omul de afaceri luxemburghez pentru agenţia de presă Reuters.

Declaraţiile lui Lopez sunt întărite şi de dezvăluirile făcute vineri de jurnalistul american Peter Windsor, care a afirmat că lui Fernandes i s-a transmis că "trebuie" să schimbe numele echipei. "Am auzit că lui Tony Fernandes i s-a spus în Comisia F1 (n.r - şedinţă care a reunit joi şefii echipelor din Formula 1) că trebuie să schimbe numele echipei", a scris americanul pe contul său de Twitter.

Via | Reuters | Peter Windsor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru