Lotus Renault GP: "Petrov trebuie să se mute în Anglia"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.12.2010
Gerard Lopez a dezvăluit că Vitaly Petrov trebuie să se mute în Anglia dacă vrea să concureze pentru Lotus Renault GP şi în sezonul 2011.

Vitaly Petrov este foarte aproape de a rămâne la Lotus Renault GP şi în sezonul următor, însă echipa susţine că mai sunt câteva aspecte de discutat cu acesta înainte de semnarea noului contract.

Pe lângă obţinerea unor rezultate constant bune despre care a vorbit insistent în ultima perioadă, Gerard Lopez, unul dintre acţionarii echipei, a dezvăluit că Petrov trebuie să se mute în Anglia pentru a fi mai aproape de inginerii de la Enstone.

"Întotdeauna am spus că alegerea mea este să-l păstrăm pe Petrov. Discuţiile pe care le-am avut cu el nu se leagă de viteză, pentru că inginerii noştri ne spun că în mod cert este rapid. Dar nu ne arată că are capacitatea de a se concentra pe parcursul unui weekend complet din prima sesiune de antrenamente până la cursa de duminică şi asta trebuie să vorbim cu el."

"O parte din discuţie este că trebuie să accepte o anumită schimbare în viaţă, trebuie să accepte să se mute în Marea Britanie pentru a fi aproape de fabrică.

Trebuie să accepte să fie într-un mediu britanic tot timpul şi, dacă acceptă aceste lucru şi credem că datorită acestor lucruri poate fi constant, atunci nu există niciun dubiu privind al doilea pilot al echipei", a declarat omul de afaceri luxemburghez pentru agenţia de presă Reuters.

Principalul motiv pentru care Petrov este dorit în continuare la echipă este deschiderea pe care acesta o oferă pe piaţa din Rusia, însă Lopez susţine că acesta nu este singurul şi cel mai important aspect al problemei, ci rezultatele.

"Nu am ascuns faptul că Rusia este foarte promiţătoare din punct de vedere comercial. Credem că este o piaţă mare şi crearea unui star în acea piaţă are beneficii uriaşe pentru echipă, dar oamenii din Rusia sunt extrem de solicitanţi. Nu vor un pilot rus care să se califice pe 17 sau 18 şi să termine cursa pe 15. Asta are interes zero pentru piaţa din Rusia şi este percepută ca ceva negativ", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • tech_nick
    merita pastrat...
    ...Petrov: promite si are si "resurse"!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru