Lotus îşi construieşte un tunel de vânt

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Lotus a anunţat că va construi un tunel de vânt pentru dezvoltarea următoarelor monoposturi cu care va concura în Formula 1.

Lotus Racing a anunţat în cadrul Marelui Premiu al Coreei de Sud că îşi va construi propriul tunel de vânt la fabrica de la Norfolk din Marea Britanie, cu scopul de a putea dezvolta şi testa în mod corespunzător monoposturile pentru sezoanele viitoare ale Formulei 1.

În opinia directorului Mike Gascoyne, tunelul de vânt reprezintă un element cheie pentru dezvoltarea şi progresul echipei.

"Pentru a concura la cel mai înalt nivel în Formula 1 este important să avem toate elementele cheie implicate în designul, producţia, testele şi dezvoltarea monoposturilor noastre sub controlul nostru direct şi în acelaşi loc. Anunţul privind tunelul de vânt ne oferă facilitatea de care avem nevoie pentru a turna fundaţia pentru succesul pe termen lung şi este un semn clar că suntem foarte serioşi să concurăm în partea superioară a grilei de start cât de repede putem", a declarat oficialul britanic.

De asemenea, Lotus a anunţat că Team Air Asia, echipa de GP2 fondată de şeful Tony Fernandes, va avea sediul în apropierea bazei echipei de Formula 1.

Lotus Racing s-a evidenţiat ca cea mai bună dintre cele trei noi echipe din competiţie şi, chiar dacă nu a luptat pentru puncte, îşi conturează deja progresele pentru viitor. Echipa va utiliza în sezonul următor motoare Renault şi cutii de viteze şi transmisii Red Bull Technology, pachetul pe care se bazează şi Red Bull Racing.

Via | Lotus Racing

Comentarii (3)

  • Spartanu
    lotus
    le doresc succes celor de la Lotus Racing.m-as bucura si pt ei sa aiba rezultate bune anu viitor.poate sa faca sezonu viitor surpriza,ca si Brawn GP.
    2 0
  • qwerty
    =))))))))))))))
    "wind tunnel" se traduce in "tunel aerodinamic"
    3 1
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Cu un tunel si tehnologia celor de la Red Bull + motorul Renault care este un motor foarte bun, au sanse mai mari anul viitor sa intre in puncte. Bani de dezvoltare si pot spera sa se bata cu Torro Rosso si Sauber (cred ca aceste 2 echipe sunt cele mai apropiate ca valoare de Lotus).
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru