Massa, penalizat cu 20 de secunde în clasamentul cursei din Canada

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.06.2010
Felipe Massa a fost penalizat cu 20 de secunde în clasamentul cursei de la Montreal pentru că a depăşit limita de viteză în pitlane, iar Jaime Alguersuari şi Robert Kubica au fost mustraţi.

Comisarii de cursă de la Marele Premiu al Canadei au avut o seară plină după finalizarea cursei, însă acest lucru nu a afectat clasamentul final.

Mai întâi, Felipe Massa a fost penalizat cu 20 de secunde pentru că a depăşit limita de viteză la intrarea la boxe din finalul cursei. Întrucât comisarii nu au avut timp să dicteze o pedeapsă de tip drive-through din cauza finalizării evenimentului, pilotul Scuderiei Ferrari a fost penalizat cu 20 de secunde, însă acest lucru nu afectează în niciun fel poziţia a 15-a ocupată în clasament.

Brazilianul a fost nevoit să intre la boxe în turul 69 ca urmare a unui incident cu fostul său coechipier de la Ferrari, Michael Schumacher. Massa a încercat să-l depăşească pe german la capătul liniei drepte premergătoare liniei de start-sosire, însă Schumacher l-a împins pe pilotul Ferrari spre marginea pistei pentru a intra pe traiectoria ideală, cei doi s-au lovit, iar Massa şi-a deteriorat aripa fata. Comisarii de cursă au discutat cu ambii piloţi la final, însă au decis să nu ia nicio măsură împotriva septuplului campion mondial.

La rândul său, Robert Kubica a fost mustrat de comisari pentru o manevră periculoasă la adresa lui Adrian Sutil. Cei doi luptau pentru poziţie, iar pilotul Force India l-a devansat pe polonez pe linia dreaptă premergătoare liniei de start-sosire. Sutil a frânat violent pentru a putea lua virajul de dreapta, însă Kubica a ales să intre la boxe şi, pentru a realiza acest lucru, a virat brusc spre interior evitând în ultimul moment un impact cu pilotul german. Considerând că a pilotat periculos, comisarii l-au mustrat pe Kubica pentru gestul său.

De asemenea, Jaime Alguersuari (Toro Rosso) a fost mustrat în urma unei coliziuni cu Rubens Barrichello (Williams) în prima parte a cursei.

Via | FIA

Comentarii (5)

  • massa
    O cursa ratata pe care trb sa o uita cat mai repede. Massa, trezeste-te si aduna puncte pt echipa!
    16 4
  • ....
    intradevar o cursa care trebuie uitata....dar ce facem? ca numai alonso strange puncte pentru echipa.......pacat. sa speram ca isi va revenii
    14 4
  • massuta
    Deziluzia zilei !!!!
    11 2
  • Cu parere de rau
    Cum Petrov castiga puncte pentru Renault asa si Massa pentru Ferrari
    1 2
  • UITARE
    Eu zic sa uite toate cursele care vor urma de azi incolo
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru