McLaren: "Vom lupta pentru titlu in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Ron Dennis sustine ca McLaren va fi capabila sa lupte pentru titlul mondial in acest sezon, in ciuda rezultatelor modeste inregistrate in testele din aceasta iarna.

McLaren si-a dezamagit fanii in testele din aceasta iarna, echipa nereusind sa tina pasul cu rivalii de la Ferrari in ceea ce priveste timpii realizati pe circuit.

Rezultatele au capatat o tenta dramatica in aceasta saptamana la Barcelona, cand Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton nu au reusit sa se desparta decat rareori de ultima pozitie in clasament.

Cu toate acestea, Ron Dennis, presedintele executiv al McLaren Group, a minimalizat importanta timpilor din teste si este convins ca McLaren va lupta pentru titlu in acest an. "Indiferent de performanta pe care o are McLaren astazi vom fi o echipa competitiva. Asta inseamna ca vom lupta pentru titlul mondial. Obiectivul este sa mergem in Australia si sa avem cea mai buna masina de curse acolo, nu sa fim in topul clasamentului in fiecare tur de pista din teste. Testele reprezinta o abordare disciplinara pentru a face o masina mai rapida si trebuie sa ignoram performanta celorlalte echipe", a declarat britanicul pentru BBC.

"Indiferent unde termina competitorii testele in aceste doua zile, avem inca abilitatea de a testa saptamana viitoare la Jerez.

Australia va fi primul punct de masura a performantei. Ne asteptam ca masina noastra sa fie mai rapida cu fiecare Grand Prix si anticipam ca performantele ne vor permite sa castigam titlul mondial".

Presa internationala a speculat ca problemele inregistrate de McLaren au drept cauza principala aripa spate a monopostului MP4-24. De altfel, McLaren a utilizat de mai multe ori in cadrul testelor din aceasta iarna aripa spate din sezonul precedent. Cu toate acestea, Dennis a negat aceste zvonuri si spune ca echipa are un motiv obiectiv pentru care a apelat la aceasta strategie.

"Am concurat cu aripa spate din 2008 pentru ca a fost mult mai relevanta in termeni de performanta pentru aripa pe care o vom utiliza in Australia. Asta nu inseamna ca suntem pierduti sau ca nu stim ce facem", a adaugat el.

Totusi, Dennis a admis ca echipa a intarziat in mod deliberat constructia aripii spate, acesta lucru putand afecta negativ performanta echipei de la Melbourne. "Am pierdut timp. In acest an am avut strategia de a amana dezvoltarea pana in ultimul moment posibil pentru a produce pachetul aerodinamic pentru Marele Premiu al Australiei.

Asta ne-a adus numeroase provocari de productie si abia in ultima zi am inceput sa concuram cu masina echipata cu pachetul aerodinamic pentru Australia".

Comentarii (2)

  • Dani...
    Ron Dennis nu trebuia sa se retraga la 1 Martie 2009 din functia de presedinte executiv: "The hand-over of the team principal role will occur on March 1" ?
    0 0
  • mad79
    s-a retras din functia de manager al echipei,dar a pastrat functia de CEO,a McLaren Group!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru