Mercedes confirmă în calificările din Bahrain: Hamilton, pole position în faţa lui Rosberg

de Daniel Popescu
Sambata, 02.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut pole position-ul în Bahrain după ce l-a învins pe coechipierul său Nico Rosberg, în timp ce Ferrari ocupă a doua linie a grilei de start.

Mercedes a confirmat că rămâne principala forţa a Formulei 1 şi în calificările desfăşurate sâmbătă în Marele Premiu al statului Bahrain. Lewis Hamilton a comis o greşeală în primul tur rapid din Q3, însă a revenit ulterior şi a stabilit recordul absolut al circuitului după ce a fost cronometrat cu 1:29.493.

Britanicul va fi acompaniat pe prima linie de coechipierul său Nico Rosberg, care a fost mai lent cu numai 0.077 secunde, în timp ce Ferrari a fost nevoită să se mulţumească din nou cu a doua linie a grilei de start prin Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen. Daniel Ricciardo (Red Bull) a ocupat locul 5 în faţa lui Valtteri Bottas, Felipe Massa (ambii Williams) şi Nico Hulkenberg (Force India). 

Noua echipă Haas a obţinut un incredibil loc nouă pe grila de start prin Romain Grosjean, care i-a învins pe cei doi piloţi ai Scuderiei Toro Rosso. Aflat la debutul în Formula 1 ca înlocuitor pentru Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne va pleca de pe locul 12 şi l-a surclasat inclusiv pe coechipierul său de la McLaren, Jenson Button.

Pascal Wehrlein a produs o altă surpriză după ce a obţinut locul 16 pentru Manor, în faţa unor piloţi Sauber, Force India sau Renault, în timp ce Kevin Magnussen (Renault) va lua startul din pitlane după ce în a doua sesiune de antrenamente a ratat prezenţa la cântarul oficial.

Piloţii nu au mai ieşit deloc pe circuit în ultimele trei minute din fiecare parte a calificărilor, element care evidenţiază încă o dată că noul format eliminatoriu nu este unul care să favorizeze spectacolul.

Echipele se vor reuni duminică dimineaţă împreună cu FIA şi Bernie Ecclestone pentru a discuta din nou despre schimbarea acestuia. 

Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, ora României. 

Comentarii (12)

  • @sumi7,unde-i Vandop asta mai expertule?
    0 0
  • Calificari fara niciun pic de suspans
    0 0
  • Noroc ca a ratat Ham turul de calificare in Q3 de au iesit cu toti la inca o runda, altfel riscam sa ne uitam la ledurile pistei in ultimele 5 minute din calificari!
    Am vazut calificarile clasei MotoGP din Argentina unde Marc Marquez, Valentino Rossi si Jorge Lorenzo au oferit un adevarat spectacol.
    Asa cum am anticipat, Vandoorne a facut o figura frumoasa in calificari, s-a pozitionat in fata lui Buton, insa sa vedem ce o sa fie maine. Nu stiu de ce am impresia ca Bahreinben ne va rezerva surprize mari, dar strategiile isi vor spune cuvantul din nou!
    Speram la un spectacol frumos.
    15 3
  • @Sumi7, chiar ca... si nu numai la sfarsitul calificarilor: ma uitam in Q1 cum o groaza de piloti se dateau jos durandu-i in... de ce se mai petrece pe circuit. Turul lor de calificare l-as numi mai de graba un tur de salutat fanii si erodat nitel pneurile.
    8 4
  • *mai degraba
    3 3
  • @ Sumi7 Sper ca Vandoorne sa n-aiba parte tratamentul primit de Magnussen din partea echipei Mclaren
    0 0
  • fetel daaa.....suupeerb!! locul 3!
    1 2
  • propun calificarile cu un singur tur rapid cum era prin 2005 atunci se vede care e pilot si care greseste si isi ruineaza calificarile
    6 1
  • qual ca in 2005 n-ar schimba ierarhiile, alonso al tau tot acolo ar fi; in 2005 a avut masina buna si coechipier era fisico deci ...
    2 2
  • Maine Ferrari castiga.
    0 1
  • Propun ca senilul Bernie, sa isi faca valiza si sa plece naibii odata din F1!!!
    0 0
  • Button cand a abandonat era in fata lui Vandoorne. Mclaren este de jumatatea clasamentului si intrari timide in puncte. Deocamdata.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru