Noul presedinte al GPDA va fi ales in Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.02.2010
Asociatia Pilotilor din Formula 1 isi va alege noul presedinte la Marele Premiu al statului Bahrain, unul dintre favoriti fiind germanul Nick Heidfeld.

Pedro de la Rosa este actualul presedinte al Grand Prix Drivers' Association (GPDA), insa spaniolul a confirmat joi ca doreste sa renunte la aceasta functie intrucat va reveni in activitatea competitionala in sezonul 2010, cand va concura pentru BMW-Sauber.

Motivand ca nu mai are timpul necesar pentru a gestiona destinele Asociatiei Pilotilor, de la Rosa a dezvaluit ca va propune celorlalti piloti sa voteze un nou presedinte. Votul va avea loc in ziua de vineri din cadrul Marelui Premiu al statului Bahain, insa spaniolul a admis ca va ramane pe pozitie in cazul in care niciun alt pilot nu va fi de acord sa preia aceste atributii.

"Am luat decizia sa organizam o intalnire in Bahrain, in care ii vom intreba pe membri ce vor sa faca. Personal as vrea ca un alt tip sa preia functia mea", a declarat de la Rosa in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Unul dintre principalii favoriti la functia de presedinte al GPDA este Nick Heidfeld, care a devenit pilotul de teste al celor de la Mercedes GP dupa ce nu a reusit sa-si asigure un post de titular pentru 2010, iar de la Rosa a admis ca il va sprijini pe german sa obtina acest rol.

"Cred ca este necesar sa avem un pilot de teste ca presedinte, pentru ca acel pilot va avea mult de munca pe parcursul Marilor Premii.

Heidfeld este inteligent si experimentat si cred ca ar fi un candidat foarte bun", a mai precizat pillotul echipei BMW-Sauber.

Toti pilotii titulari din Formula 1 fac parte in prezent din Grand Prix Drivers' Association, organizatie care gestioneaza interesele globale ale pilotilor in relatiile cu FIA.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru