OFICIAL: Heidfeld îl înlocuieşte pe De la Rosa la BMW-Sauber

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.09.2010
BMW-Sauber a confirmat oficial că Nick Heidfeld va pilota pentru echipă în locul lui Pedro de la Rosa în ultimele cinci curse din acest sezon.

BMW-Sauber a confirmat marţi zvonurile din presa internaţională izbucnite la Monza cu privire la schimbarea liniei de piloţi pentru ultimele cinci Mari Premii ale sezonului 2010.

Astfel, Nick Heidfeld va reveni în Formula 1 după o absenţă de 14 curse chiar la echipa de la care a plecat la sfârşitul anului precedent, urmând să-l înlocuiască pe Pedro de la Rosa în finalul acestui sezon.

Germanul a fost pilot de teste la Mercedes GP în 2010 şi, ulterior, a evaluat pneurile pe care Pirelli le va introduce în competiţie anul viitor, declarându-se extaziat de şansa oferită de Peter Sauber.

"Aştept ca un nebun oportunitatea de a pilota din nou un monopost bun de Formula 1 începând cu Marele Premiu alstatului Singapore. După ultimele luni sunt mai motivat ca niciodată. Pentru mine este ca o revenire acasă, pentru că am pilotat în total şapte ani pentru echipa de la Hinwil. Fără niciun dubiu, mă voi simţi ca acasă imediat şi asta ar trebui să mă ajute să mă familiarizez cu monopostul cât mai curând posibil.

Vreau să-i mulţumesc lui Peter Sauber pentru încrederea acordată", a declarat Heidfeld, care a pilotat pentru BMW-Sauber în perioadele 2001-2003 şi 2006-2009.

În schimb, de la Rosa s-a declarat şocat de decizia lui Peter Sauber de a-l îndepărta de la echipă după numai 14 curse, însă intenţionează să revină pe grila de start în sezonul următor.

"Sunt surprins de decizia echipei, dar o respect şi vreau să urez tuturor mult noroc pentru finalul sezonului. Intenţionez să fiu în Formula 1 în 2011", a precizat spaniolul.

La rândul său, Sauber a precizat că a fost nevoit să ia o decizie dificilă, însă a sugerat că motivaţia stă în capacitatea lui Heidfeld de a dezvolta monopostul.

"A fost o decizie grea pentru mine ca şef de echipă şi vreau să-i mulţumesc lui de la Rosa pentru profesionalismul sau. Prin semnarea unui contract cu Heidfeld avem un pilot care cunoaşte foarte bine cum să ne ajute pentru a judeca potenţialul monopostului nostru", a explicat elveţianul.

Pedro de la Rosa a revenit în Formula 1 după o absenţă de trei ani, fiind adus de Peter Sauber chiar în locul lui Heidfeld datorită experienţei acumulate la McLaren ca pilot de teste, dar şi ca urmare a promisiunilor privind semnarea unui contract de sponsorizare cu compania spaniolă Universia pentru 15 milioane de dolari.

Ulterior, înţelegerea respectivă a picat, iar spaniolul a câştigat doar şase puncte în acest sezon, comparativ cu cele 21 aduse de japonezul Kamui Kobayashi. Acesta din urmă are deja contract pentru sezonul 2011, însă numele coechipierului său nu a fost încă anunţat.

Via | Sauber Motorsport

Comentarii (4)

  • imi pare rau...
    Imi pare rau pentru De La Rosa. Este un excelent pilot de teste si un excelent dezvoltator. Dar calitatile de pilot in timpul unei curse ii cam lipsesc.
    In schimb ma bucur pentru Heidfeld. Excelent si de abia astept sa il vad pe pista. Un si mai mare impuls pentru Koba.
    8 2
  • @Nick
    imi pare bine ca Nick a revenit in Formula 1 si cred ca se va acomoda foarte repede . Stilul lui se aseamana cu cel al lui Button si cred ca va conta mult asta . Apropo de motoare ... Heidfeld cate motoare poate sa foloseasca ?
    5 0
  • Crucial...
    Heitfeld este un pilot crucial ptr dezvoltarea monopostului de anul viitor... doar este singurul care cunoaște specificațiile pneurilor Pirelli...
    Cred că acesta este chiar și motivul ptr care Peter Sauber îl readuce la echipă... și pot spune că este chiar singurul motiv... restul este doar așa de ochii lumii.
    10 2
  • Heitfeld
    bun ..si acuma cum faceti cu punctele?in grupa a 4 se face schimbare ? sau ramane de la rosa ? sper sa nu uitati de schimb ,,,,
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru