Sauber nu intelege cauzele evolutiilor modeste din 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 08.04.2010
Peter Sauber sustine ca nu a descoperit inca motivele pentru care echipa sa a avut rezultate dezamagitoare in debutul sezonului 2010.

BMW-Sauber a fost marea revelatie a testelor din iarna trecuta, iar echipa patronata de Peter Sauber figura printre potentialele surprize ale sezonului 2010.

In schimb, elvetienii s-au confruntat cu numeroase probleme, in special de natura tehnica, cel mai elocvent exemplu in acest caz fiind Marele Premiu al Malaeziei, cand Pedro de la Rosa nici nu a putut lua startul, iar Kamui Kobayashi a abandonat dupa numai 8 tururi. Peter Sauber, omul care a salvat practic echipa de la inchidere dupa retragerea constructorului BMW din Formula 1, a admis ca echipa a avut rezultate dezamagitoare, insa sustine ca nu a gasit cauzele pentru acestea.

"In termeni de performanta nu suntem acolo unde ne asteptam sa fim sau unde ar fi trebuit sa fim, avand in vedere ce am avut la dispozitie pentru dezvoltarea monopostului C29. Inclusiv eu caut explicatii. Cert este ca au existat numeroase incertitudini in cadrul echipei in a doua jumatate din 2009, mai ales ca nimeni nu stia daca vom fi pe grila in Bahrain.

Aceasta incertitudine a disparut numai dupa ce am preluat echipa. Acum avem misiunea sa recuperam timpul pierdut cat mai repede posibil", a declarat elvetianul pentru site-ul oficial al echipei sale.

Cateva ipoteze pentru rezultatele modeste din acest debut de sezon sunt reducerea fortei de munca cu aproximativ 30% si a bugetului cu 40%.

Sperantele revenirii se leaga insa de numirea lui James Key in functia de director tehnic in locul veteranului Willi Rampf, retras din activitate. Key a lucrat anterior pentru Force India si a avut o contributie importanta la progresele realizate de echipa lui Vijay Mallya in ultimele trei sezoane.

Via | BMW-Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru