Suzuka speră să găzduiască F1 şi după 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.10.2010
Reprezentaţii circuitului de la Suzuka speră să găzduiască Marele Premiu al Japoniei şi după încheierea actualului contract în 2011.

Viitorul Marelui Premiu al Japoniei este în dubiu din cauza condiţiilor economice dificile pe care le traversează Tara Soarelui Răsare, care a condus la o scădere accentuată a numărului de spectatori în tribune.

Aflat în proprietatea constructorul local Honda, circuitul de la Suzuka are contract cu Bernie Ecclestone pentru găzduirea curselor de F1 până în 2011, iar reprezentaţii companiei japoneze speră să ajungă la o înţelegere cu Formula One Management pentru prelungirea acordului.

"Încă discutam, dar am vrea să continuăm. În ultimii doi ani mediul economic a fost dificil. "Şocul Lehman" (n.r - falimentul băncii americane Lehman Brothers care a declanşat criză economică în 2008) a afectat fanii şi echipele. În ciuda condiţiilor economice, obiectivul nostru principal este să revenim la nivelul de 150.000 de spectatori", a declarat Itaru Yamada, directorul executiv al departamentului de motorsport al Honda.

Singurele surse de venit ale circuitului de la Suzuka provin din vânzarea biletelor, iar costul mediu al acestora a fost de 364 de dolari în acest an, în condiţiile în care la cursa de duminică au asistat aproximativ 100.000 de spectatori, cu 50.000 mai puţini decât în 2006.

Unul dintre motivele pentru care numărul de spectatori a scăzut în ultimii 4 ani este retragerea constructorilor Honda şi Toyota din Formula 1.

În prezent, în competiţie activează doi piloţi niponi, Kamui Kobayashi şi Sakon Yamamoto, însă doar primul dintre ei şi-a demonstrat calităţile la BMW-Sauber, în timp ce al doilea este pilot la Hispania Racing datorită suportului financiar pe care îl oferă.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Suzuka must stay
    Mi-ar face placere sa vad Suzuka si anul viitor. Este intradevar un clasic, poate nu ca Monaco, Monza sau Spa dar ft aproape.
    Dar totul depinde de lacomul de Bernie.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru