Suzuka va găzdui Marele Premiu al Japoniei şi în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Suzuka va rămâne în calendarul Formulei 1 şi anul viitor, după ce reprezentaţii circuitului au prelungit contractul pentru Marele Premiu al Japoniei.

Fanii Formulei 1 au noi motive de satisfacţie, după ce unul dintre cele mai cunoscute circuite din calendarul competiţional şi-a prelungit contractul cu Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale competiţiei.

Astfel, circuitul de la Suzuka va găzdui Marele Premiu al Japoniei şi în sezonul 2012, după ce înţelegerea anterioară urma să expire la finalul acestui an. Cu toate acestea, viitorul Marelui Premiu al Japoniei după 2012 este în pericol, ca urmare a aglomerării tot mai accentuate a calendarului.

Circuitul de la Suzuka este deţinut de constructorul japonez Honda, iar costurile pentru găzduirea curselor de Formula 1 sunt asigurate numai din mediul privat, întrucât guvernul şi autorităţile locale au refuzat să se implice. Suzuka a găzduit prima cursă de Formula 1 în 1987, iar în ultimii ani a alternat Marele Premiu al Japoniei cu circuitul de la Fuji, deţinut de rivalii de la Toyota.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru