Teste Jerez, ziua 3: Sauber pe primul loc, Mercedes impresionează prin fiabilitate

de Daniel Popescu
Marti, 03.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Nasr a ocupat prima poziţie pentru Sauber în a treia zi de teste de la Jerez, în timp ce Mercedes a continuat să impresioneze la fiabilitate. McLaren s-a bucurat de cea mai bună zi de teste, dar nu a fost scutită de defecţiuni tehnice.

Esential 151 de tururi a prcurs Nico Rosberg in a treia zi de teste de la Jerez
32 este numarul de tururi parcurse de Fernando Alonso pentru McLaren
Lupta pentru cel mai bun timp în cea de-a treia zi de teste din cadrul sesiunii de la Jerez s-a dat încă o dată între Ferrari şi Sauber.

După ce în primele două zile s-au mulţumit cu locul doi, cei de la Sauber au reuşit în cele din urmă să ocupe prima poziţie prin Felipe Nasr. La fel ca şi în precedentele două zile, echipa elveţiană a mizat pe pneuri de compoziţie soft, în timp ce Kimi Raikkonen a utilizat cauciucurile medium. În ciuda performanţei sale, Nasr a provocat un steag roşu după ce a ajuns pe pietrişul din virajul nouă în cursul dimineţii.

Mercedes şi-a trecut în cont doar locul trei prin Nico Rosberg, însă germanul a parcurs 151 de tururi, cu numai şase mai puţine decât recordul stabilit duminica.

Ziua germanilor nu a fost însă scutită de probleme, întrucât motorul s-a oprit brusc în timp ce Rosberg se afla pe circuit.

Felipe Massa a fost al patrulea pentru Williams în faţa lui Pastor Maldonado de la Lotus, care s-a oprit la rândul său pe circuit cu o defecţiune tehnică, după ce în prima parte a zilei a avut probleme cu telemetria. Carlos Sainz Jr. a terminat pe locul şase pentru Toro Rosso, în faţa unui Daniel Ricciardo care a ieşit consistent pe traseu abia în cursul după-amiezii, în urma unor defecţiuni tehnice la motorul Renault.

McLaren a avut parte de cea mai bună zi de teste după ce Fernando Alonso a reuşit să parcurgă 32 de tururi, însă spaniolul nu a mai ieşit pe circuit după-amiază după apariţia unei noi probleme la motor care a necesitat investigaţii amănunţite.

Teste Jerez - Rezultate ziua 3:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta Tururi
1 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m21.545s - 108
2 Kimi Raikkonen Ferrari 1m21.750s 0.205s 92
3 Nico Rosberg Mercedes 1m21.982s 0.437s 151
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m22.276s 0.731s 71
5 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m22.713s 1.168s 96
6 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1m23.187s 1.642s 136
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m23.901s 2.356s 48
8 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m35.553s 14.008s 32

Comentarii (9)

  • cateva zile decente pentru motoarele Ferrari
    10 1
  • Din cate vad in pozele de pe alte site-uri vad pneurile cu dunga portocalie adica pneuri de compozitie HARD la Ferrari. In plus de asta si pe site-urile unde se dau LIVETEXT sesiunile de teste specifica faptul ca azi, Raikkonen a folosit pneuri HARD in a 2-a parte.
    8 0
  • Nu este o intamplare rezultatele lui Vettel din primele doua zile, presimt ca ferrari are un monopost performant sa castige detasat locul 2 dar kimi nu s-a trezit din sarbatorile de iarna, este inca in laponia, pe cei de la mercedes se pare ca nu ii intereseaza timpii ci doar fiabilitatea, cred ca nu vor pierde vreo cursa anul asta. Failonso se chinuie sa inteleaga prastia mclaren honda si probabil are nevoie de un miracol ca cineva sa o dezvolte. El inca dezvolta derapajele controlate de pe vremea cand il batea pe schumi, dar f1 s-a schimbat de peste 5 ani si nimeni nu ii spune.
    15 27
  • eu zic ca mercedes are in continuare cam peste 50 cp in plus la motor sper sa ma insel.
    bafta ferrari
    7 2
  • Progresam. Mi-a mai revenit putin culoarea in obraji. Nu i se poate cere mare performante lui Honda in primul test. Este o versiune experimentala. Daca maine fac peste 50 de tururi obiectivul a fost atins. 100 de kilometri cred ca e ceea ce si-au propus, realist vorbind. Tot este un progres fata de cele 21 de tururi ale lui Red Bull in primul test.
    Surprinzator de bine motorizatele Ferrari. Nu ma asteptam, la cate schimbari si capete au cazut. Era de asteptat la ei atmosfera specifica de bucatarie italiana dezorganizata. Mercedes ca si anul trecut: in primul test nu au fost cei mai rapizi dar au facut de departe cei mai multi km: marca inregistrata 2014.
    14 14
  • Da, o fi recuperat Ferrari, dar Mercedes n-a stat pe loc. Cred că Mercedes nu au venit cu toată puterea motorului la Jerez și abia în Australia vor arăta de ce sunt în stare.
    Lumea se grăbește să vorbească imediat despre un duel Ferrari-Mercedes, dar să nu uităm că unii au fost la coada top 10, iar alții campioni. Și nu s-au schimbat mare lucruri în ceea ce privește regulamentul. Mercedes nu prea avea unde să greșească. Apoi rămân necunoscutele Red Bull și McLaren.
    Progres pentru Ferrari înseamnă să intre constant în top 5 și să mai atace din când în când podiumul, dar cu piloții ei... inginerii trebuie să construiască o mașină superioară. Altfel, cu mașini egale, Ferrari n-are multe șanse la victorie în fața lui Hamilton.
    10 16
  • Aceste teste sunt subiective, asa a fost si anul trecut, praf in ochi ptr. cei care stau cu binoclu pe ei.
    Relevent va fi prima cursa din Australia, de acolo va reincepe totul. Ce putem spera e ca se vor mai strange un pic randurile altfel ne vom uita la Nascar.
    12 1
  • As vrea sa vad ce ar face Rosberg cand va pierde iarasi in fata lui Hamilton?
    5 6
  • @ferr1

    eu tot nu inteleg ...
    esti fan Ferrari sau fan Alonso ... ?
    k despre Kimi si Vettel pana acuma numai pareri negative ai postat ...

    Forza Rossa!
    13 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru