Ucraina vrea să găzduiască curse de F1 din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.12.2010
Ucraina va investi 1 miliard de dolari pentru construcţia unui circuit de Formula 1 şi a facilitaţilor adiacente pentru a găzdui o cursă competiţională în 2014.

Ucraina a dezvăluit marţi în cadrul unei conferinţe de presă un ambiţios plan prin care speră să fie inclusă în calendarul Formulei 1 în viitorul apropiat.

Proiectul prevede construcţia unui circuit de Formula 1 cu o lungime de 5.2 km în apropierea capitalei Kiev, la care se adaugă numeroase hoteluri şi alte facilitaţi necesare pentru o cursă de acest tip. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1 milion de dolari, iar lucrurile ar putea începe cel mai devreme anul viitor.

Autorităţile locale de la Kiev au anunţat că au găsit deja un investitor interesat de materializarea proiectului, care a fost conceput de o persoană care a contribuit la construirea altor circuite de Formula 1.

"Vom construi un circuit internaţional în cartierele Polissia şi Ivankiv (n.r - din Kiev) pentru a găzdui competiţii internaţionale. Am văzut proiectul, iar experţii din Europa l-au apreciat. Proiectul a fost schiţat de o persoană din Danemarca, care a construit circuite în Emiratele Arabe Unite, Singapore şi alte ţări.

Circuitul va corespunde tuturor cerinţelor moderne", a declarat Anatoliy Prysiazhniuk, şeful administraţiei lovcale din Kiev, pentru publicaţia Kiev Post.

Intenţia Ucrainei este că circuitul să fie pregătit să găzduiască curse de Formula 1 în sezonul 2014, însă acest lucru depinde în mare măsură de pretenţiile lui Bernie Ecclestone. În plus, proiectul pleacă deja cu un handicap major reprezentat de faptul că Rusia, o altă ţară est-europeană vecină cu Ucraina, a semnat deja un contract cu Ecclestone pentru a găzdui curse de Formula 1 începând din 2014.

Via | Autosport

Taguri: Ucraina

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru