Amazon: ”Cele 250 de milioane pe care le plătim pentru emisiunea lui Clarkson reprezintă o investiție costisitoare, dar merită”

de Bogdan Mirică
Marti, 18.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Amazon a declarat că viitoarea emisiune a lui Jeremy Clarkson este foarte scumpă, dar că deja merită investiția. Postul de televisiune online a plătit 250 de milioane de dolari pentru un contract pe trei sezoane cu fostul trio Top Gear.

Au trecut deja două săptămâni de când Jeremy Clarkson, James May și Richard Hammond și-au anunțat colaborarea cu gigantul Amazon.

OFICIAL: Clarkson, Hammond și May vor avea o nouă emisiune auto din 2016

Cele trei vedete consacrate care au părăsit Top Gear vor avea o nouă emisiune auto, produsă de Amazon și difuzată de canalul online Amazon Prime. A fost soluția de compromis care i-a ajutat pe cei trei să revină rapid pe ecrane, în condițiile în care BBC activase o clauză de neconcurențialitate care prevedea că May, Clarkson și Hammond nu vor putea avea un show auto la un post de televiziune convențional.

Clarkson, May și Hammond nu vor putea avea o nouă emisiune auto. BBC a activat clauza de neconcurență

Esential 250 de milioane de dolari a plătit Amazon pentru cele trei sezoane ale emisiunii lui Jeremy Clarkson.
6.9 milioane de dolari este bugetul dedicat fiecărui episod.
Decizia de a-i avea pe cei trei într-un show auto nu a fost deloc ieftină.
Amazon a scris un cec de 250 de milioane de dolari pentru un contract care prevede trei sezoane și 36 de episoade. Suma include toate costurile de producție și, bineînțeles, salariile celor trei. După un calcul simplu, reiese că fiecare episod va avea un buget dedicat de 6.9 milioane de dolari.

Sumele au făcut vâlvă în presa de specialitate, motiv pentru care Jeff Bezos, fondatorul și președintele Amazon, a decis să facă o serie de declarații care să lumineze situația. Bezos susție că show-ul este ”foarte, foarte, foarte costisitor, dar deja merită”.

Referindu-se la protagoniști, oficialul a declarat că toți sunt conștienți că valorează foarte mulți bani”, referindu-se la emisiune ca la ”show-ul lui Clarkson”. Va fi cea mai importantă difuzată de Amazon Prime și va include mai multe proiecte despre care Bezos nu a vrut să ofere mai multe detalii, dar despre care a spus că publicul se va îndrăgosti.

Comentarii (1)

  • petrush
    succesul lor s-a datorat in parte umorului britanic si in parte fermitatii cu care au sanctionat ratacirile unor constructori de renume.spre deosebire de conationalii nostri care pe langa lipsa de inspiratie publica texte primite in plic dela reprezentantele auto.
    totusi tripleta englezilor consider ca a trecut de apogeu si urmeaza sa agonizeze in umbra scandalurilor pe care le va produce clarkson
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru