Ariel Atom primeşte un kit de 700 CP de la DDMWorks

de Sebastian Toma
Vineri, 03.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tunerii de la DDMWorks au echipat un Ariel Atom cu un motor 2.0 Ecotec cu sistem twin-charger, adică un compresor şi o turbină, rezultând o rachetă de 700 CP.

Esential 2.9 secunde îi sunt necesare lui Ariel Atom să accelereze de la 0 la 100 km/h în versiunea standard.
700 CP dezvoltă versiuena DDMWorks a lui Ariel Atom.
Ariel Atom este genul de vehicul care nu are nevoie de tuning, fiind suficient de performant încă din momentul în care părăseşte fabrica. Cei de la DDMWorks au ignorat performanţele lui Atom şi au creat propria lor versiune, supraalimentată cu un sistem twin-charger. Mai precis, au demontat motorul Honda de 2.0 litri şi l-au echipat pe Atom cu un Ecotec de 2.0 litri, pe care l-au supraalimentat cu un compresor mecanic şi cu o turbină, cele două sisteme de supraalimentare funcţionând în paralel pentru performanţe de excepţie.

În standard, modelul avea un timp 0-100 km/h de 2.9 secunde. Cei de la DDMWorks nu au specificat noile performanţe ale lui Ariel Atom, dar acesta şi-a păstrat masa redusp, de 657 kilograme, în ciuda modificărilor operate.

Pe lângă noua motorizare, modelul are şi un sistem de evacuare special. Electronica noii motorizări permite funcţionarea în trei moduri niveluri diferite de putere 450 CP, 575 CP şi 700 CP, în cazul în care şoferul doreşte acest lucru.

Preţul noului pachet de la DDMWorks nu a fost specificat, dar acesta ar putea fi destul de apropiat de cei 52.480 de dolari ai unui Ariel Atom standard, având în vedere complexitatea modificărilor operate. Cei de la DDMWorks vin şi cu o recomandare pentru viitorii proprietari – participarea la un curs de pilotaj înainte de prima plimbare cu Atom 700.

Via Worldcarfans

Comentarii (1)

  • the hep
    eu stiam ca varianta standard a lui atom are un motor de 2.0 honda de pe civic type R , supraalimentat . http://www.youtube.com/watch?v=juNDAOslUzA
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru