General Motors dezvoltă noi motoare de 1.0 şi 1.3 litri

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.10.2011
General Motors pregăteşte o nouă familie de motoare Ecotec. Unităţile vor avea trei şi patru cilindri, injecţie directă, turbocompresor şi vor fi mult mai eficiente.

General Motors va încerca să se alinieze la normele de poluare mondiale cu o nouă gamă de motorizări pe benzină, supusă intens fenomenului de downsizing. Gândite pentru o utilizare globală, propulsoarele vor fi caracterizate de o cilindree redusă şi de o eficienţă sporită, emisiile şi consumul urmând să fie mai mici decât cele ale unităţilor actuale.

Din primele informaţii, se pare că noua generaţie Ecotec va include motoare cu trei şi patru cilindri, de 1.0 şi 1.5 litri, capabile să ofere clienţilor injecţie directă şi turbocompresor. Familia de motoare Ecotec, ce va putea fi alimentată şi cu combustibili alternativi, va impresiona prin masa redusă, dar şi prin nivelul redus de vibraţii şi zgomot.

General Motors susţine că îşi plănuieşte să producă aproximativ două milioane de exemplare ale noilor motoare în fiecare an, până la sfârşitul acestui deceniu. Americanii susţin că noua politică de reducere a emisiilor este similară celei care vizează dezvoltarea unei game electrice, scopul final fiind acelaşi: reducerea mediei de emisii a constructorului până în 2020.

Noile motoare fac parte şi dintr-o nouă strategie globală de producţie eficientă, unităţile urmând să simplifice asamblarea şi să reducă costurile.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • Greseli
    din ce in ce mai multe greseli, nu stiu daca am apucat sa citesc macar un articol in care sa nu vad greseli, de scriere, de exprimare....
    In cazul acesta, motoarele sunt de 1.0 si 1.3 sau 1.0 si 1.5??
    7 1
  • ****
    motoarele sunt de 1.0 si 1.3 .......cel de 1.0 va fi cel mai performant deja se fac probe in India
    5 0
  • Bravo,GM! Viitorul suna foarte bine.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru