Audi a câştigat Cursa de 24 de ore de la Nurburgring

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.05.2012
Audi a câştigat ediţia cu numărul 40 a Cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Modelul câştigător este un R8 LMS Ultra al echipei Phoenix Racing. Acesta a fost urmat pe podium de un alt R8 LMS Ultra şi de un Mercedes-Benz SLS AMG GT3.

Audi a reuşit să obţină un rezultat bun la Cursa de 24 de ore de la Nurburgring din acest an, două modele R8 LMS Ultra clasându-se pe primele două poziţii la sfârşitul cursei. După 155 de tururi derulate pe parcursul a 24 de ore, echipele Phoenix Racing şi Mamerow Racing au câştigat ediţia cu numărul 40 a Cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Echipa câştigătoare, Phoenix Racing, este formată din Marc Basseng, Christopher Haase, Frank Stippler şi Markus Winkelhock. Echipa de pe locul doi este formată din Christian Abt, Michael Ammermuller, Armin Hahne şi Christian Mamerow.

Pe locul trei s-a clasat un Mercedes-Benz SLS AMG GT3 (echipajul Frankenhout/Simonsen/Kaffer/Arnold), în timp ce un BMW Z4 GT3 (echipajul Leinders/Palttala/Martin) s-a clasat pe locul patru. Cea mai bună clasare a reprezentanţilor Porsche a fost locul şase, dar rezultatul lor a fost afectat de un accident în ultimul tur, în ciuda unei clasări foarte bune în urma calificărilor.

Ediţia cu numărul 40 a Cursei de 24 de ore de la Nurburgring a avut opt mărci concurente la clasa GT3 şi s-a lăsat cu un test brutal de anduranţă pentru concurenţi şi pentru maşinile lor, multe echipe de top suferind de pe urma problemelor tehnice şi a accidentelor care au avut loc în timpul cursei.

Cele 155 de tururi are celebrului Nordschleife au totalizat 3.933.59 kilometri. Phoenix Racing, echipa câştigătoare a ediţiei din acest an, rămâne cea mai de succes echipă care aleargă în cursa de 24 de ore de la Nurburgring, iar partenerul său, Michelin, bifează victoria cu numărul 12 în această competiţie.

Via | MotorAuthority

Comentarii (8)

  • felicitari audi!!
    20 4
  • In sfarsit mai castiga si ei.
    8 23
  • info
    Bravo AutoMarket, deoarece sunteti printre putinele site-uri care "au auzit" de cursa 24h nuerburgring
    21 2
  • ScorpionVAG
    Audi the best
    AUDI IZ THE BEST IN TOUN
    TDI RULZ
    14 17
  • cristi
    dati si cate ceva din DTM....
    4 1
  • scorpyon eu cred ca a fost un motor pe benzina!dar daca vrei tu..tdi rulz:))))
    7 1
  • @
    Ceva nou ?
    wow... am idoli care ma copiaza. Ma simt mandru de acest lucru :)
    10 9
  • ha ha
    Scorpyon exista si posibilitatea sa fi tot tu asa ca nu te umfla prea rau;)
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru