Audi, BMW și Daimler au cumpărat Here Maps, divizia de navigație a celor de la Nokia

de Sebastian Toma
Luni, 03.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de navigiație a finlandezilor de la Nokia a fost cumpărată de parteneriatul egal dintre Audi, BMW și Daimler. Tranzacția va fi validată de autoritățile competente în prima parte a anului viitor.

Mediul înconjurător este într-o continuă schimbare, așa că actualizările constante din hărțile digitale asigură utilitatea maximă pentru cei care le folosesc.

Rupert Stadler
CEO Audi AG
Audi, BMW și Daimler au format un parteneriat pentru a achiziționa divizia de navigație a finlandezilor de la Nokia, confirmând informațiile anterioare care anunțau această tranzacție. Cei trei producători premium germani vor fi parteneri egali în noua companie care se va concentra pe hărți actualizate în timp real și pe servicii bazate pe localizare. Prețul tranzacției este vehiculat la trei miliarde de dolari, sub suma dorită de finlandezii de la Nokia, dar valoarea finală a contractului nu a fost dezvăluită. În orice caz, tranzacția va fi finalizată în prima parte a anului 2016, după ce autoritățile competente vor aproba toate detaliile achiziției. Cei trei parteneri germani s-au angajat să lase conducerea independentă conducerea companiei și să nu interfereze în modelul de business al acesteia.

Here Maps oferă informaţii despre trafic în timp real în România

Datorită faptului că noii proprietari ai Here Maps nu vor schimba conducerea și modelul de business al fostei divizii de navigație de la Nokia, serviciile asigurate de aceasta nu vor fi afectate de achiziție. Țelul celor de la Here Maps va rămâne furnizarea unei platforme de navigație pentru toți consumatorii, în timp ce parteneriatul dintre cei trei producători premium din Germania are rolul de a asigura hărțile necesare mașinilor autonome pe care aceștia vor să le lanseze pe piață.

Prin achiziția unei companii specializate în cartografiere și în hărți în timp real, cei trei producători germani vor obține o reducere a costurilor pe segmentul sistemelor de navigație și vor beneficia de hărți detaliate și actualizate la un cost mai mic.

Here va avea un rol cheie în revoluția digitală a mobilității și va face călătoriile mai sigure și mai ușoare pentru toată lumea.

Harald Krüger
Președintele Consiliului de Conducere al BMW AG
Reprezentanții constructorilor de automobile implicați în această tranzacție sunt încântați de achiziție, motivând cumpărarea diviziei de hărți și navigație de la Nokia prin beneficiile actualizărilor frecvente aduse de acestea. Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler AG, explică achiziția din punctul său de vedere: "Hărțile digitale de înaltă precizie sunt o componentă esențială a mobilității viitorului. Prin achiziția comună a HERE Maps, vrem să asigurăm independența serviciului centralizat pentru toți producătorii de atuomobile, furnizorii și clienții din alte industrii".

Via Audi, BMW, Daimler

Comentarii (4)

  • Eu zic ca au facut o treaba buna cei 3. Au limitat costurile si s-au ales cu o platforma foarte bine pusa la punct. Folosesc WindowsPhone de apropae un an si aceasta aplicatie mereu a mers f bine. As spune mult mai bine decat echivalentul de la Android.
    19 0
  • Este singura aplicatie pentru android ce ofera harti ce se pot descarca pe card (pentru offline), ofera informatii despre trafic, ghidare vocala, are un design atractiv si este oferit gratuit.
    19 0
  • Tot de 1 an folosesc și eu WindowsPhone și e exact ce mi-am dorit. Accesibil ca preț și foarte bun. Și după 1 an se mișcă softul foarte bine. Acum pot spune că am și hărți de la Audi / BMW / Mercedes?
    10 0
  • @Moldovean

    s-ar putea din pacate sa spui dupa ceva timp ca nu le mai poti actualiza gratuit ca pana acum...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru