Audi dezvăluie prețul primului său model electric: SUV-ul e-tron va costa 80.000 de euro în versiunea de bază

de Daniel Popescu
Vineri, 16.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi e-tron va fi lansat până la finalul acestui an și va avea un preț de pornire de 80.000 de euro în Germania, potrivit declarațiilor președintelui constructorului german.

Audi e-tron va deveni la sfârșitul acestui an primul model electric de serie al producătorului de la Ingolstadt, care poate fi deja precomandat de clienți de la începutul lunii martie. Germanii au confirmat acum și o primă informație legată de prețul SUV-ului electric.

Astfel, potrivit declarațiilor lui Rupert Stadler, președintele Audi, noul e-tron va avea un preț de pornire de 80.000 de euro pe piața din Germania, însă este de așteptat ca diferențele de costuri pentru celelalte piețe europene să fie relativ neglijabile.

"Prețul lui e-tron a fost stabilit. Este disponibil în Germania începând de la 80.000 de euro. Audi e-tron este reprezentativ pentru numeroasele modele eletrice pe care le vom prezenta în anii următori. Audi e-tron Sportback va urma în 2019", a declarat Stadler.

Audi a prezentat la Salonul Auto de la Geneva prototipul noului e-tron și a anunțat că va produce 250 de unități pe care le va testa în condiții dificile de mediu înainte de lansarea versiunea de serie, care va avea loc până la finalul acestui an.

Audi nu a furnizat detalii despre sistemul de propulsie, însă conceptul anunțat în 2015 avea trei motoare electrice, unul pentru puntea față și două pentru puntea spate, ce dezvoltau împreună 435 de cai putere.

Conceptul era echipat cu un acumulator de 95 kWh care asigura o autonomie teoretică de până la 500 de kilometri.

După prezentarea SUV-ului electric, Audi va lansa alte două modele electrice: versiunea de producție a lui Audi e-tron Sportback concept va apărea în 2019, în timp ce Audi e-tron Gran Turismo își va face apariția în 2020.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • cerculete
    cam devreme, puteau sa urmeze o campanie de teasing si in privinta pretului. Azi un 8, intr-o luna un ZERO, peste alte 2 luni inca unu'.....Asa ce surprize ar mai putea sa ne ofere? Designul nu, tehnologia nu, pretul nu.... dezamagitor....Poate la consum?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru