Autostrada Pitești-Sibiu este cu un pas mai aproape: lucrările ar putea începe în 2016

de Sebastian Toma
Marti, 16.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CNADNR a semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Pitești-Sibiu. Lucrările ar putea demara în 2016, spun oficialii organizației.

CNADNR, organismul responsabil de coordonarea construcției de autostrăzi în România, a anunțat semnarea unui contract de revizuire a studiului de fezabilitate. Acest lucru este necesar pentru că vechiul studiu a expirat și unul nou este necesar pentru a putea demara lucrările. Reprezentanții CNADNR au declarat că lucrările la autostrada Pitești-Sibiu ar putea începe în 2016. Potrivi lui Narcis Ștefan Neaga, directorul general CNADNR, prestatorii de servicii vor începe cu sectoarele mai puțini dificile, Loturile 1 și 5, pentru a putea implementa cât mai repede proiectul.

Valoarea totală a contractului este de 29.075.309 lei fără TVA., iar durata de implementare a proiectului este de 17 luni. Contractul a fost atribuit prin procedura de licitație publică deschisă și finanțarea este asigurată în proporție de 85% din Fonduri de Coeziune, restul de 15% fiind asigurat de Bugetul de Stat. În trecut, reprezentanții Guvernului au promis că autostrada Pitești-Sibiu va fi finalizată până în 2020.

Urmareste Automarket
Proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești este important atât pentru rețeaua de transporturi a României, cât și pentru Uniunea Europeană, pentru că traseul face parte din Coridorul IV Pan European Nădlac-Constanța.
Proiectul este clasificat cu prioritate 0 pentru autorități, dar asta nu garantează că guvernanții își vor respecta promisiunile. În prezent, parcurgerea traseului de 170 kilometri între Sibiu și Pitești durează cel puțin două ore și jumătate și se derulează în condiții aglomerate și periculoase.

Via Digi24

Comentarii (5)

  • aleics
    cand ai girofarul pus , da , 2 ore jumatate...
    19 1
  • a expirat primul studiu,,,din vina cui? alti bani alt studiu,,,eventual o autostrada desenata de harta si aratata la tv..in CONDITII PERICULAOSE SE CIRCULA PESTE TOT IN RO....Daca nic cu bani de afara nu suntem in stare sa facem autostrazi,,,,,,
    12 0
  • someone
    pot sa fiu sceptic? mai ales ca AZI noi nu avem ministru al transporturilor
    6 0
  • Sandu al-III-lea
    Nu ca "ar putea incepe in 2016"...sa inceapa!
    4 0
  • Ce tare " a expirat", pai avea termen de valabilitate???
    Sau au mai crescut intre timp doi munti, un deal, cinci vai si o apa curgatoare???
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru