Autostrada Sibiu-Orăştie va fi inaugurată în 19 decembrie

de Sebastian Toma
Marti, 17.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reţeaua de autostrăzi din România va primi un nou segment, de 70 de kilometri, care leagă Sibiu de Orăştie. Acesta va fi inaugurat în 19 decembrie, titrează Hotnews.

Esential 70 de kilometri este lungimea cumulată a celor trei tronsoane care vor fi inaugurate în 19 decembrie.
Circulaţia pe Autostrada Sibiu – Orăştie va fi deschisă joi, 19 decembrie 2013, informează Hotnews citând oficialii CNADNR. Din cele patru loturi care formează această autostradă vor fi deschise doar trei, respectiv tronsoanele 1, 2 şi 4, totalizând 70 de kilometri. Cele trei tronsoane au fost realizate de trei constructori diferiţi. Al treilea lot al autostrăzii, amplasat în judeţul Sibiu, va fi finalizat abia la sfârşitul anului viitor, fiind programată inaugurarea în octombrie 2014. Iniţial, lucrările trebuiau să fie finalizate în aprilie 2013, dar termenul a fost devansat în repetate rânduri până când s-a ajuns la data actuală.

Vestea inaugurării unei autostrăzi care să ocolească oraşul Sebeş a devenit motiv de sărbătoare pentru edilul oraşului, care a pus la cale o petrecere denumită ”Sebeşul fără poluare”.

În urma acestui anunţ, comunitatea pasionaţilor de infrastructură a pus la cale un protest în aceeaşi zi, pentru a atrage atenţia autorităţilor privind necesitatea unei autostrăzi care să lege Sibiu de Piteşti, contrar planurilor anunţate recent de Guvern, care vizau amânarea respectivului tronson după anul 2020, în favoarea altor trasee.

Urmareste Automarket
Amânarea autostrăzii Sibiu – Piteşti a fost efectuată din motive de costuri, explică guvernanţii. Cei de la Hotnews susţin, în urma unei analize amănunţite, că autostrada Sibiu – Piteşti ar putea fi realizată la un cost mai redus, de sub 2 miliarde de euro, contrar afirmaţiilor autorităţilor, care anunţau un cost estimat la 3.2 miliarde de euro.
Anunţul guvernanţilor a fost criticat din mai multe părţi, de la reprezentanţii Dacia, până la reprezentanţii UE, care ofereau finanţare pentru respectivul segment de autostradă în vederea finalizării Coridorului IV Paneuropean.

Via HotNews | Adevărul | Sursă Foto  

Comentarii (2)

  • Marian
    Unde o sa fie protestul? Sa mergem cat mai multi?
    9 1
  • @Marian: Vezi aici mai multe detalii: http://forum.construim-romania.ro/showthread.php?tid=341
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru