Centura București va fi lărgită la patru benzi între A2 și DN5: licitația a fost lansată

de Paul Cosma
Vineri, 13.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat vineri licitația pentru studiul de fezabilitate necesar lărgirii la patru benzi a tronsonului din Centura București cuprins între A2 și DN5.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut un anunț cu privire la “creșterea siguranței rutiere și fluidizării traficului pe șoseaua de centură a Bucureștiului”.

Oficialul a comunicat că a fost lansată licitația pentru ca ultimul tronson din Centura București – rămas restant pentru modernizare - să fie lărgit în sfârșit de la 2 la 4 benzi.

“Pe semi-inelul sudic, între DN5 și A2, șoseaua va fi lărgită de la 2 la 4 benzi, iar acest proiect este inclus și el în licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate,” a spus ministrul Transporturilor pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui Drulă, proiectul va presupune amenajarea modernă a intersecțiilor de pe DNCB de la Ștefănești, Tunari, Splaiul Unirii și DC13 (Strada Leordeni).

El mai spune că se vor face îmbunătățiri atât pe semi-inelul nordic, cât și pe cel sudic. Printre acestea se numără pasaje sau pasarele pietonale, trotuare, parcări și stații de autobuz.

Studiul de fezabilitate va analiza și felul în care drumul național de centură a Capitalei poate fi interconectat cu proiectele adiacente, gestionate de autoritățile locale sau centrale (spre exemplu, parcări park & ride sau platforme multimodale), astfel încât să existe o viziune integrată a transportului în zona București-Ilfov, potrivit lui Cătălin Drulă.

El a adăugat că proiectarea este estimată la circa 10 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, iar perioada maximă de finalizare a studiilor este de 10 luni.

Ofertele se pot depune până la final de septembrie.

Via economica.net

Comentarii (6)

  • Drula se misca cu talent!
    20 19
  • Cătuță
    Suntem campionii prostiei....Budapesta a largit centura la 5 benzi pe fiecare sens....si noi facem studii de fezabilitate in termen de un an....plus licitatie...plus contestatii...plus lilieci....
    16 0
  • bravos
    @ Catuta. nu se pune. centura lor e cat rondul de la Charles De Gaulle.
    4 4
  • @Catuta - aia e direct autostrada
    @bravos - are doar 80KM
    5 0
  • Just_me
    Cuvintele cheie: "va fi", deci ne laudam iar cu planuri. Astept stirile cu realizarile concrete.
    3 5
  • andrei
    nu ne laudam cu nimic. e o stire utila. s-a facut un pas necesar, chit ca nu si suficient. dar fara el nu se putea avansa.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru