Chevrolet Bolt, conceptul unui vehicul 100% electric, prezintă viitorul maşinilor electrice în viziunea mărcii americane

de Sebastian Toma
Luni, 12.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a prezentat la Salonul Auto de la Detroit un concept numit Bolt. Acesta prezintă un vehicul electric accesibil care anunţă o autonomie de 322 de kilometri.

Chevrolet Bolt a fost cea de-a doua premieră din stadiul mărcii americane de la Salonul Auto de la Detroit. Vorbim despre un frate 100% electric al lui Volt, care poate să ruleze până la 322 de kilometri cu o încărcare şi care prezintă un aspect total diferit de cea de-a doua generaţie a hibridului în serie al mărcii americane. Bolt este doar un concept pentru moment, dar are o caroserie hatchback al cărui design aminteşte de cel al lui BMW i3 şi prezintă viziunea GM pentru o maşină electrică accesibilă.

La nivelul interiorului, Chevrolet Bolt promite spaţiu generos pentru capetele şi picioarele pasagerilor, alături de un plafon transparent care amplifică senzaţia de spaţiu interior. Designerii GM au apelat la un stil minimalist pentru habitaclul lui Bolt, mizând pe un bord cu design futurist şi pe scaune subţiri în stil scandinav pentru conceptul lor de vehicul electric accesibil. Sistemul multimedia are în centrul unitatea IntelliLink de 10 inch.

Urmareste Automarket
Specificaţiile tehnice ale acestui concept nu au fost dezvăluite, dar americanii de la Chevrolet anunţă o autonomie de peste 322 kilometri în regim 100% electric.
Partea cu adevărat interesantă la acest concept este preţul preconizat, de aproximativ 30.000 de dolari în versiunea de bază, lucru care l-ar face pe Bolt extrem de competitiv pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Până atunci, modelul trebuie să primească aprobarea pentru continuarea dezvoltării şi o altă undă verde pentru intrarea în producţie.

Via Chevrolet

Comentarii (1)

  • Imi place! Încet, încet prinde curaj industria vehiculelor electrice.
    Şi Bolt ăsta chiar arată bine şi pare a fi şi suficent de practic.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru