Dacia a depășit Volkswagen la vânzările în Franța: marca de la Mioveni a crescut cu 21% în primele 10 luni ale anului

de Daniel Popescu
Luni, 05.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a vândut peste 10.000 de unități în Franța în luna octombrie și a reușit să depășească Volkswagen într-un clasament al primelor 10 luni ale anului.

Piața auto din Franța a trecut cu bine de trecerea la noile teste WLTP, iar pentru luna octombrie a raportat vânzări de aproape 174.000 de unități, în scădere cu numai 1.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Cea mai mare creștere a vânzărilor a fost obținută de Dacia, care a comercializat 10.138 de unități, cu 19.5% peste nivelul din octombrie 2017. Brandul de la Mioveni a ocupat astfel locul 4 în clasamentul constructorilor din luna octombrie, în spatele liderilor Peugeot, Renault și Citroen.

O altă noutate majoră este însă că Dacia a reușit performanța de a surclasa Volkswagen la nivelul primelor 10 luni ale anului. Cu vânzări de 118.372 de unități în perioada ianuarie-octombrie, Dacia a înregistrat o creștere de 21.1% care i-a permis să urce pe locul 4 și în clasamentul primelor 10 luni ale anului.

Volkswagen s-a oprit la pragul de 114.074 de unități și plătește astfel tribut scăderilor masive de vânzări generate de introducerea WLTP.

De altfel, marca germană a înregistrat o scădere de 23.6% și în luna octombrie, iar la nivelul primelor 10 luni a raportat o creștere de numai 0.9%.

În clasamentul pe modele, Dacia Sandero ocupă în continuare locul 6 atât pentru luna octombrie (5.503 unități), cât și la nivelul anului 2018 (58.456 unități). Intre timp, Dacia Duster a pătruns în top 10 la nivelul anului 2018 după ce a înregistrat 39.745 unități livrate, dintre care 3.366 unități în luna octombrie.

Via Caradisiac

Comentarii (13)

  • quackk
    Interesant, nu vreau sa stiu unde ar fi ajuns Dacia daca gama Logan/Sandero ar fi avut si un motor pe benzina cat de cat decent.
    14 4
  • Fara alehas
    @quackk
    Ar fi ajuns si mai departe, incusiv cu pretul.
    13 3
  • Nu poti compara Dacia cu VW.VW nu produce masini low cost.
    3 13
  • Un baiat
    Fi-v-ar Dacia a dracu. Doar niste idioti pot alege Dacia in locul unui VW. Isi vor da ei seama mai tarziu ce alegere proasta au facut.
    5 25
  • @tng : nu conteaza, sa depasesti VW e o performanta in sine si vorbim totusi de VW adica un brand accesibil mai ales in Vest , nu vorbim de masini cu adevarat premium si care are mai multe modele decat Dacia in portofoliu . Eu unul inca ma gandesc ca o fi vreo eroare /interpretare trunchiata nu-mi prea vine sa cred. Stiu ca VW a avut/are problema cu WLTP-ul ,dar totusi...vorbim de tot anul pana in prezent. Corect ar fi fost ca AM sa ne arate exact clasamentul cu pricina si chiar as fi curios sa vad si restul pana pe la locul 20.
    3 0
  • @pipo: Cele doua tabele cu vanzarile pe marci si modele le gasesti in articolul mentionat ca sursa.
    3 0
  • @daniel : scuze, nu mi-am dat seama ca e link-uit , nu e o regula am vazut cand mentionati sursa. Btw, ai o explicatie la articolul cu vanzarile Duster de mai jos in care cineva intreaba de ce nu e si CH-R acolo , am vazut ca e din Jato clasamentul. CH-R e totusi un subcompact.
    0 0
  • Costel
    mare scofala ca crancofoni iau daci... vai de mama lor, nationalisti ce-si minca de sub unghi
    luati-le voi cazanele sa va spalati pe cap cu ele si lasati oameni normali sa cumpere masini.
    5 19
  • Costele, când văd ce enunțuri cretine debitezi, îmi vine să cred că propaganda globalistă chiar funcționează, iar banii lui Soros pentru propagandă chiar au efect, că prea splălat pe creier ești.
    Băi, ăștia de teapa lui Costel (că sunteți mai mulți, dar din fericire nu prea mulți), voi nu vedeți, nu conștientizați că mintea voastră este defectă? Că aveți un mod de gândire profund eronat și ilogic?

    N-ați învățat bă la școală că atunci când ai o teorie, o părere, atunci când faptele, când realitatea îți anulează teoria sau ideea, trebuie să faci un efort să o schimbi sau să renunți la ea?

    Voi nu. Ați luat un rahat frumos ambalat în gură și, chit că pute, îl mestecați în continuare și susțineți că e ciocolată.
    3 4
  • vorbim totusi de franta, daca era in jermanica atuci era ceva colosal :)
    1 1
  • @costel
    noroc ca romania e plina de costeli...
    3 0
  • mircea badea
    daciile lor unde sunt fabricate?
    1 2
  • Cineva
    @ignis
    Dupa logica ta, daca majoritatea cumpara Dacia de ex. trebuie sa ne luam dupa ei si sa cumparam si noi nu ? Ce minte bolnava poti avea.....nici gratis daca imi da una si mi-o si schimba cu alta noua full la 1 an tot ii refuz.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru